Cinnet anında yumruk atılan laptop

hyrptr

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim neden nasıl falan demeyin. Belirteyim psikopatta değilim. :D Laptop ım Toshiba Satellite R630-11L. Ben bunun klavyesine yumruk attım. Harddisk in olduğu bölgeye vurmuşum. Harddisk bozuldu ve yeni harddisk taktırdım. Ama önceden olmayan bazı sorunlar başladı bu olay gerçekleştikten sonra. Bilgisayar aşırı ısınıyor hem de kısa sürede. Batarya önceden 4.5-5 saatte boşalırdı. Şimdi 1.5-2 saatte tamamen boşalıyor. Bir de bilgisayarı kapattıktan sonra hala ışıkları falan yanıyor ve fan bu sefer çok fazla çalışmaya başlıyor ve güç düğmesine uzun süre basmam gerekiyor. Gazi olduğundan beride soğudum bu bilgisayardan aslında :D. İleride tehlikeli sorunlar doğurur mu patlama gibi ya da usb ye takılan aygıtların yanması gibi. Sizce hayır gelmez mi bundan artık. Yenisini alacak param da yok şuan. Yukarı da bahsettiğim sorunları düzeltebilirmiyiz, nasıl düzeltebiliriz?

"Bu bir çelişkimidir.
Bu üçünün cevabını istiyorum". Bu da eski bi diziden alıntı olsun :D

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kisadevre olabilir icinde acilmiyosa yada anakartta bi kablo kopmus da olabilir . :P
ktabi oyledir diyemeyiz herhalde direct olarak :D
sadece klavyede kisadevre de olmus olabilir :D cikartmayi dene klavyeyi .

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
aklıma geldi bende bir keresinde telefonu fırlatıcaktım duvara sora aklıma geldi ne kadar olduğu yatağa attım :D sakin olmak lazım ;)

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bende baya bi paraya kablosuz mouse aldım sinirlenince masaya vuramıyorum. bu yüzden eski a4 tech mouse u yana koydum sinirlenince onu alıp çarpıyorum masaya :D

kelestemur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle geçmiş olsun.
Bu yazdığın problemlerin yumruktan sonra olması ilginç. Çünkü bir yumruk yiyen bilgisayarın batarya ömrü neden azalır bilemedim. İstersen laptop'un bataryasını çıkartıp doğrudan fişe takılıyken dene bir de.. Bataryalı ve bataryasız durumlar neler not et. Bir de kişisel fikrim, taktığın aygıtların zarar görmeyeceği yönünde. Ama elektronik aygıt bu tabii ne olacağı belli olmaz.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
keşke kafa göz dalsaydın
a701958d.png

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
bu tip sorunlar genelde yumruk veya klavyenin orta kesimine herhengi bir şekilde darbe oluşumu ile baş gösteriyor bende öyle bir keç taneye denk düştüm herşey sağlam duruyor ama format ekranından öteye gidemiyordum artık işletim sistemi bileşenleri check ederken neyi bulamıyor veya arızalı parça üzerinden işlem yapılamıyordu sonuçta elektronik parçaları içinde kapasitörlerde çeşitli devre elemenlarına kadar ne ararsan var bunlardan bir veya bir kaçı zarar görmüş olabilir geçmiş olsun öfke veya herhengi bir sebepten oluşan bir zarar bu bence böyle kullan ileride daha çok sorun yapınca zaten atacan bir köşeye !

Reaksiyon puanı
189
Öfkeyi elektronik aletten çıkarmaya çalışmak da ayrı bir olay :) Bence her şeyden önce bu huyundan vazgeçmelisin :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Keşke ASUS Kullansaydın :)
Bazen insan gerçekten sinirlenebiliyor...
Ben de sinirli olduğum bir gün kanepede oturuyorum laptop kucağımda beni daha da sinirlendirdiler...
Ayağa kalktım laptobu sert bir şekilde yere çarptım... yani 1,5 metreden sinirle oldukça sert bir şekilde laptop yere çakıldı...
evden çıktım gittim, yaklaşık 1 saat falan sonra eve geldim Laptop aynı şekilde yerde uzanıyor...
Acıdım garibana :D
Aldım masaya koydum açma tuşuna bastım açılmadı :D
Ekran menteşeleri yerlerinden fırlamış...
Ekran menteşelerini geri taktım... bataryayı söktüm tekrar taktım ve bilgisayar o gün bu gündür hiç bir sorun vermeden gayet iyi çalışıyor...

Senin sorunlara gelince batarya ömrünün böyle bir şeyden dolayı kısalması sadece içeride bir kısa devre olması sonucunda olur... yoksa aniden batarya ömrü kısalması pek mümkün değil...

Bilgisayar kapandıktan sonra fanın dönmesi işlemcinin hala kapanmadığı anlamına gelir bunun düzeltilmesi gerek... Ayriyeten işlemci fanı da hasar görmüş olabilir yeterli derecede verimli dönmediği için yeterli soğutmayı yapamıyor olabilir bir işlemci ısısını da kontrol et ısı eğer 65-70 lerin üzerindeyse fanı da değiştirmen faydalı olacaktır...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
aşırı ısınmadan dolayı piller zarar görüp ömrünü yiyebiliyorlar.ama zamanla olan şeyler bunlar.hemen oolduysa vardır başka birşey.