Cimri Baba Ile Nasıl Başa Çıkılır?

Juscesia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Markete gittiğimiz de her şeyin en ucuzunu alır. Bir şey isterim çalış kendin kazan al der. Para kazanmama da izin vermez. Senin yaşın için uygun değil falan filan der. Bilgisayar klavyesinin ve faresinin ışıklarının yanmasını bile istemez. Kış günü kombi bile açmaz. Çok üşürsek çok nadir. Sizce ne yapmalıyım. Bazen böyle sinir krizleri geçiriyorum. :(

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Hiç merak ettin mi? Babanın çocukluğu nasıl geçti? Ailesinin o zamanki ekonomik durumu nasıldı? Babanın başından nasıl travmalar geçti? Hiç bunları düşündün mü?

Bak ben 32 yaşında bir adamım. Benim babam bazen çocukluğumda aslında hiç zararı olmayan hareketlerimden,bazen ödev yapmamamdan dolayı kızardı döverdi. Ben okudum ve İngilizce öğretmeni oldum. Tabi aldığımız eğitimde karşımızdaki bireyin psikolojisini anlayacak şekilde yetiştirildik. Sonrasında öğrendim ki babam en küçük kardeş olduğu için abileri onu ezmişler. Yeri gelmiş bazıları dövmüş. Adam bu yüzden etrafında hayatı boyunca insanlara ses çıkaramaz halde yaşamış. Tabi bunun karşılığında da bunu bizden çıkarmış.Babamın yaptıkları yanlış ama bunu o da öğrendi. Şu an benden 17 yaş küçük liseye giden bir kardeşim var. Ve bu kazanımlar sonucunda babam ona bana yaptıklarını yapmıyor.

Seninde baban ileride bir ihtimal değişebilir. Tabi bunun için sen ve annen onu karşınıza alıp medeni şekilde konuşmanız gerekiyor.

Juscesia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hiç merak ettin mi? Babanın çocukluğu nasıl geçti?
Köyde yaşıyordu ve durumları iyi değildi çocuk travmalarının olduğunu düşünmüyorum öyle birisi değil..
Seninde baban ileride bir ihtimal değişebilir. Tabi bunun için sen ve annen onu karşınıza alıp medeni şekilde konuşmanız gerekiyor.
Nasıl konuşmam gerekiyor ki? Ne demeliyim? Utancımdan yerin dibine girerim.