Çikolata matematik zekayı geliştiriyor...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Çikolata yemenin beynin matematik işlemleri yapabilme kabiliyetini geliştirdiği bildirildi.

İngiliz Psikolojik Toplumu'nun Brighton kentinde düzenlediği konferansta açıklanan bir araştırma sonucuna göre, yüksek miktarda çikolata içeren içecek ve gıdalardan alan gönüllülerin zihin hesaplarını daha kolay yaptıkları tespit edildi. Ayrıca gönüllülerin, bu işlemleri yaptıktan sonra kafa olarak kendilerini daha az yorgun hissettikleri ortaya çıktı.

İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'nde beyin performansı araştırma merkezinin başkanı Profesör David Kennedy'nin yaptığı araştırmaya göre, özellikle öğrencilerin sınava girmeden önce yaptıkları 'yeniden gözden geçirme' işleminde çikolata yemek çok faydalı. Kennedy, çikolata içinde bulunan kimyasal madde flavanol'un beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığını kaydetti.

Araştırmaya katılan 30 gönüllüden 800 ve 999 arasında üçer üçer geri saymaları istendi. 500 miligram flavanol içeren çikolata yiyen deneklerin sayıları daha hızlı ve doğru okudukları görüldü. Koyu çikolanın matematiksel işlemlerde sade ve sütlü çikolatalara göre daha fazla etkili olduğu da farkedildi.

Kaynak: ÇİKOLATA MATEMATİK ZEKÂYI GELİŞTİRİYOR

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Allah'ın Her Günü Acayip Derecede Çikolata Yiyorum. Ama Bende Matemetik Denen Birşey Yok KATILMIYORUM... Birde Çikolata Öksürüğe İyi Geliyormuş Bak Bu Doğru İşte

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Hmm
severim çikolatayı ya :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Eh herkes aynı değil ki herkese göre değişir ordakilerin beynini hızlandırmış.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bir kadın olmama rağmen çikolatayı hiç sevmiyorum ve yemem dee

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sen kadın mısın?:D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bizim matematik hocası o zaman ne çikolata yemiştir be ufff :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben ilkokulda okul çalışkanıydım matematiğim 4 tü. Eskiden beri kafam almaz. Başta söyleseydiniz bol bol yerdik :)

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah'ın Her Günü Acayip Derecede Çikolata Yiyorum. Ama Bende Matemetik Denen Birşey Yok KATILMIYORUM... Birde Çikolata Öksürüğe İyi Geliyormuş Bak Bu Doğru İşte

benim gozlemlerime gore cikolata oksurugu azdiriyor arkadasim hele birde bogazin sisse hic yaklasma derim..

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
findukfaresi Benim ablamdır ;)

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çikolatayı severim, bitter çikolatayı daha çok severim:D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yahu çikolata başka zekayı açıyor olmasın sakın:D:D:D

Matematik bir tutkudur!!
Matematikten hoşlanmayan 10ton çikolata yese ne fayda?
:P:P:P

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
3 beyaz zehir

seker tuz un

insanlarn herhlde %60 ından fazlası bunları gunde alması gereken miktarın 4-5 katı kadar alıyor. cok zararlı, cikolata (sekr zatn) da oyle normalde tamam yiyin ama Neotiger gibi insanlar (3. mesj) buyk bir farkla cogunlukta.

benm kendi dusuncem bunlarn hepsi yalan bu tur acıklamalr hep ekonomiye yon vern tipten acıklamalar. zatn baslklar cok klasik, cikolata zekayı gelistiriyor, hıyar kanseri onluyor, ingiliz bilim adamları bilmemne universitesnde arastrma yaptılar faln filan hep aynı seyler.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
ilginç. bayanların bir çoğu çikolataya bayılır.

hanzoluk yapmasak. çok mu şaşırdın. bayanlar internet kullanamaz mı. ne garipsiniz yaa...

Çok zıt davranıyorsun bana ben sadece onun erkek olduğunu sanıyordum eğer kadınsa benim de ablam.

Birde sen şuna ne garipsin desene lafı dolandırma.

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çikolatayı severim ama çok yemem ama mat. zehir gibi.belkide yemekden ziyade sevmek iyi gelmesin:innocent: