Çift şarj

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar ben telefonumu usb ile pcye bağladıktan sonra şarjı olmadığı zamanlarda şarjada takıyorum. usbdende şarj olmasına rağmen yeterli olmaması nedeniyle böyle yapıyorum. bu şekilde takılı olması cihazda herhanbi bir problem açar mı ?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bataryanın ömrünü daha çok bitirir belki.Fazla bir zararı olacağını sanmıyorum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bazı telefonların kitapçığında USB'den şarj tercih edilmemesi gerektiği yazıyor. Nedeni bilgisayarın USB amperi telefonun ihtiyacını karşılamadığından diye düşünüyorum. (Bazı anakartlarda PC kapalıken dahi usb cihazların şarj olmasını sağlayan yüksek amperli USB şarj portu bulunuyor.)
Bunun dışında cihazı şarj 3 kere 5 kere bağlamışsın farketmez. Bir problem olacağını sanmam.

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
cihazın kullanma kılavuzunda usbden şarj edilebileceği yazıor sorunsuzca. yani sadece bataryayı yemiş gibi birşey olurum. peki ikisi birden olduğu için bataryaya giden devrelerde probleme yol açabilir mi ?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Sorun olacağını zannetmiyorum.Heleki pil lityum-polimer ise hiç olmayacaktır.Çünkü yeni pillerde hafıza yok artık.Yani tam doldurup tam boşaltma gibi bir zorunluluk yok.
Ama ben yinede pilleri tam doldurup boşaltma taraftarıyım.

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Sorun olacağını zannetmiyorum.Heleki pil lityum-polimer ise hiç olmayacaktır.Çünkü yeni pillerde hafıza yok artık.Yani tam doldurup tam boşaltma gibi bir zorunluluk yok.
bataryada li polimer yazıyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

ve resmen günde 3 4 kere şarja takıyorum alıyorum takıyorum alıyoruns orun yok nerdeyse yılı gelecek.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
bataryada li polimer yazıyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

ve resmen günde 3 4 kere şarja takıyorum alıyorum takıyorum alıyoruns orun yok nerdeyse yılı gelecek.
Sorun olmaz,bunlar yeni nesil pillerdir.
Ama dediğim gibi ben prensip olarak tam doldup tam boşaltıyorum pili.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Lipo pilleri %40'ın altına düşürmemekte fayda var. Özellikle saklarken.