Çift İşletim Sistemi Var Gibi?

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Windows Xp Professional işletim sistemini kullanıyorum ve geçen hafta çökerttim.
Ve yeniden dosyalarım kurtarıldı. Şimdi çift işletim sistemi var gibi görünüyor ve açılışta seçenek sunuyor. Seçenek sunmaması için ne yapmalıyım?

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bilgisayarım(ters tık)>özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma
orda bir text dosyayası vardır.Onu editleyerek düzeltebilirsin.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Oraya kadar tamam düzeltirsin derken birini silmem mi gerekiyor? O text dosyasından?

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
emelden dedi ki:
Oraya kadar tamam düzeltirsin derken birini silmem mi gerekiyor? O text dosyasından?
Evet birisi eski sisteminin.Anladıgım kadarıyla sistemi kurtarma yoluyla tekrar kurmuşsun.Eğer öyleyse text dosyasını buraya ekle düzeltilmişini vereyim.Şuanda Vista kurulu oldugu için kodları tam olarak hatırlayamıyorum.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
C:\="D üzerinde tanımlanamayan bir işletim sistemi var."

Text içindekiler. İnşallah doğru yere bakıyorumdur. :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
emelden dedi ki:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
C:\="D üzerinde tanımlanamayan bir işletim sistemi var."

Text içindekiler. İnşallah doğru yere bakıyorumdur. :)
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
sadece bunlar kalsın diğerlerini sil.Ve sonra kaydet de cık.Reset at sorun çıkarsa cvp yaz.Yalnız fazla bir harf bile silme :) Yoksa açamazsın :)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Peki aynen bu şekilde yapacağım ama umarım silmem fazla bir harf hatta sabah yapsam iyi olur uykum var. :)

Teşekkür ederim, Mta. :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Dosyanı değiştirmeden daha güvenli olan varsayılan işletim sistei ayarını yapmalısın.
Bu şekilde, eğer bir problem çıkarsa işlemini geri alıp sistemi kurtarman daha kolay olur.
Başlangıç ve kurtarma menüsünden "İşletim sistemleri listesini gösterme süresi" yanındaki işareti kaldır ve uygula.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Elmacik, çıkmadan önce senin yorumunu okudum ve texttekileri silmekten korktuğum için; belirttiğin yerdeki işareti kaldırdım ve yeniden başlattım. Seçenek sormadan ve beklemeden açıldı. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Elmacik dedi ki:
Dosyanı değiştirmeden daha güvenli olan varsayılan işletim sistei ayarını yapmalısın.
Bu şekilde, eğer bir problem çıkarsa işlemini geri alıp sistemi kurtarman daha kolay olur.
Başlangıç ve kurtarma menüsünden "İşletim sistemleri listesini gösterme süresi" yanındaki işareti kaldır ve uygula.
Sisteme açılışa kendini kaydeten bir program kurdugunda sorun yaratabilir.Arkadaşın anlattığı sadece hatayı göstermemeye yarar tercih senin.Kolay gelsin.
Ve burada dediğimi tam şekilde yaparsan sorun yaşamazsın.:)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mta, senin söylediğin de farklı bir şey değil. Oradan o girdiyi kaldırmakla hatayı ortadan kaldırmış olmuyorsun. ;) Ayrıca açılışa kendini kaydeden hiç bir programın boot.ini dosyasına bir girdi eklemesi söz konusu bile değil; o yüzden hiç bir problem çıkmaz. Bilakis, başka şeylerden problem çıkarsa bu şekilde geri almak daha kolaydır.

Nitekim senin söylediğin yöntemi yaparsa yanlış girdiyi silebilir ve geri almak için standart bir kullanıcının bir kaç saatini harcaması gerekir. (Windows onarım gibi.)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Elmacik dedi ki:
Mta, senin söylediğin de farklı bir şey değil. Oradan o girdiyi kaldırmakla hatayı ortadan kaldırmış olmuyorsun. ;) Ayrıca açılışa kendini kaydeden hiç bir programın boot.ini dosyasına bir girdi eklemesi söz konusu bile değil; o yüzden hiç bir problem çıkmaz. Bilakis, başka şeylerden problem çıkarsa bu şekilde geri almak daha kolaydır.

Nitekim senin söylediğin yöntemi yaparsa yanlış girdiyi silebilir ve geri almak için standart bir kullanıcının bir kaç saatini harcaması gerekir. (Windows onarım gibi.)
Pardon o açılış kısmında aklım başka bişeye gitti özür.Bu arada üstüme gelme :)