Çift İşletim Sistemi Olarak Ubuntu Kurdum

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Herkese merhaba. Çift işletim sistemi olarak Ubuntu kurdum. Çok hoşuma gitti özellikle yazı tipi. Sürücüleri kendi kurması ayrı bir güzel.(Güncel olarak. Windows 10 ise güncel sürücü kurmuyor. Örneğin NVIDIA sürücüsünü güncel kurmuyor). Hoşuma gitti fakat @ işareti yapamıyorum. Not: Kopyala yapıştır yaptım.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
'#' filan da mı olmuyor?

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Herkese merhaba. Çift işletim sistemi olarak Ubuntu kurdum. Çok hoşuma gitti özellikle yazı tipi. Sürücüleri kendi kurması ayrı bir güzel.(Güncel olarak. Windows 10 ise güncel sürücü kurmuyor. Örneğin NVIDIA sürücüsünü güncel kurmuyor). Hoşuma gitti fakat @ işareti yapamıyorum. Not: Kopyala yapıştır yaptım.
Hocam klavyede ki alt tuşu bozulmuştur. Hocam klavyede ki alt tuşunu iyice basarak deneyin. Olmazsa Alt GR tuşunu kullanırsınız.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Siz geçen gün Mint GNU/Linux kurmaya çalışmıyor muydunuz? :)

Anlaşılan dağıtımdan dağıtıma geçilmeye başlanmış.

Belki klavye ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir. Bence diğer tuşların düzgün olarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867

Belki klavye ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir. Bence diğer tuşların düzgün olarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
dünyadaki tüm işletim sistemleri deneyen biri sadece ubuntuda galiba böyle sorun mu yaşamış yoksa windows harici böyle mi acaba?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

rEFInd sayesinde UEFI olarak kurdum. Yapandan Allah Razı Olsun. Linux Mint'tede aynıydı. Alt GR işe yaradı @.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam klavyede ki alt tuşu bozulmuştur. Hocam klavyede ki alt tuşunu iyice basarak deneyin. Olmazsa Alt GR tuşunu kullanırsınız.
Teşekkür ederim çalıştı.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
bu arada ilk alt tuşunu da ben yazmıştım adam beni engellemiş mi ne? :D

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
rEFInd sayesinde UEFI olarak kurdum. Yapandan Allah Razı Olsun. Linux Mint'tede aynıydı. Alt GR işe yaradı @.

Teşekkür ederim çalıştı.

Sorunun çözüldüğüne sevindim.

dünyadaki tüm işletim sistemleri deneyen biri sadece ubuntuda galiba böyle sorun mu yaşamış yoksa windows harici böyle mi acaba?

Are You a Distro Hopper? [Poll] - OMG! Ubuntu!

GNU/Linux kullanıcılarında gördüğüm kadarıyla yaygın bir alışkanlık. Bence vazgeçilmesi gerekir.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Belki tema farkı olabilir

Ben de bunu düşünmüştüm ama web sayfalarında böyle bir sorun varsa farklı bir şey olabilir.

Tamam açıklıyorum. Renklerin tonu farklı. Kırmızı rengi pembemsi sarı ise koyu şekilde.

Sanırım buna benzer bir sorun yaşayan var ama çözümün geçerli olup olmadığını bilmiyorum.

Google Product Forums

Bence önce Chromium gibi bir tarayıcıda deneyin.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Belki tema farkı olabilir
Yok tema ile ilgili değil. Windows 10'da yoktu. Belki Chrome NVIDIA'ya ayarlıdır. Intel'i ayarlayıp sonucu yazacağım.

Ben de bunu düşünmüştüm ama web sayfalarında böyle bir sorun varsa farklı bir şey olabilir.

Sanırım buna benzer bir sorun yaşayan var ama çözümün geçerli olup olmadığını bilmiyorum.

Google Product Forums

Aa bi dakika. Bende Renk kısmında HuronRiver profili seçili.

Google Product Forums

Düzeldi. Chrome Flags'dan Force Colorun ayarını sRGB yaptım oldu.