Chrome takılıyor, son zamanlarda bir gariplik var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Google Chrome son zamanlarda bir garip...

Örneğin Facebook'a giriyorum, aşağıya inip yeni şeyler çıkacağı zaman takılıyor ve birkaç saniye bekliyorum sonra geliyor. Bu takılma olayı sadece Facebook'ta oluyor o ayrı.

Bunun dışında bazen Flash hatası veriyor (çöküyor).

Fazla eklenti kullanmıyorum ama yer imlerinin yoğun vs. olmasından dolayı galiba bu durum. Çünkü başka yere gittiğimde ve Chrome'dan gezdiğimde sorun yok.

Neden olabilir? Sil, temizle vs. diyeceksiniz ama çözüm değil, olmuyor. Kaldırıp yeniden kurdum yine aynı (uzun süreli internette dolaşmada).

Sürekli Chrome son sürüm kullanırım. Önceden böyle problemler yoktu.

Firefox'a geri dönmeyi düşünmüyor değilim.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Belki kullandigin bir program donmalara sebep oluyordur başka tarayıcılardada aynı şey oluyormu IE Firefox opera onları kullan aynı takılmaları yaşıyorsan sistemini sağlam bir antivirüs ile tarat ne oluyor bakalım olmadı yedek alır formatlarsin pc yi.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Virüs tarzı birkaç şey sebep oluyor sanırım.Chrome silip yeniden kurmanızı öneririm.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belki kullandigin bir program donmalara sebep oluyordur başka tarayıcılardada aynı şey oluyormu IE Firefox opera onları kullan aynı takılmaları yaşıyorsan sistemini sağlam bir antivirüs ile tarat ne oluyor bakalım olmadı yedek alır formatlarsin pc yi.

Yok hayır, diğer tarayıcılarda hiçbir sorun yok. :/ Virüs programım da fazlasıyla sağlamdır; Kaspersky Internet Security 2013.
Vaktimin çoğunu internette geçiren birisiyim zaten, virüsle ilgili bir sorunum yok çok şükür. Ne yapsam bilmiyorum :(

Virüs tarzı birkaç şey sebep oluyor sanırım.Chrome silip yeniden kurmanızı öneririm.

Kaldırıp kurdum, değişen birşey yok.
Senkronizasyon ayarım açık. Yani kaldırıp tekrar kurduğumda ya da format attığımda oturum açarsam tüm ayarlarım ve yer imlerim geri geliyor. Yer imlerimin kalabalık olmasından dolayı böyle bir sorun çıkardığını düşünüyorum ama nasıl çözeceğiz onu bilemiyorum.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bence sorun facebooktan kaynaklanıyor tarayıcıyla alakası yok..

Facebook bazen o genel akış varya eski gönderileri kapatıyor bunun sebebi ise performanstan kazanç sağlamak..

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de vardı.Bilgisayar durmadan donuyordu.Kaldırdım.Şimdi bilgisayarda hiçbir donma yaşamadan kullanıyorum.Bilgisayarı çok kasıyor.Aslında choromenin kastığınıda virüs programı sayesinde anladım.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Tarayıcıyı güncelle diyeceğim onu da yapmışsındir .Chrome eklentilerini kaldır öyle bir dene.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence sorun facebooktan kaynaklanıyor tarayıcıyla alakası yok..

Facebook bazen o genel akış varya eski gönderileri kapatıyor bunun sebebi ise performanstan kazanç sağlamak..

Diğer tarayıcılardan girip Facebook'ta dolaştığımda böyle bir sorun yok ama.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ek olarak, örneğin YouTube'dan bir müzik açıyorum. Bunun haricinde 2-3 sekme / sayfa daha açınca donuyor. Flash çöküyor yani. Tarayıcıyı kapatıp açmadan düzelmiyor. Bıktım bu sorundan.

hkewell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de oluyor. 2 gün önce kaspersky'i 2013 sürümüne güncelledim ve o günden beri bu sorunu ben de yaşıyorum.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Firefox'a dön derim, firefox 17. versiyonundan sonra çok süper oldu.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
https://chrome.google.com/webstore/detail/flashblock/gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl

Flash Block eklentisini dene belki rahatlar sayfalarda flash içerik varsa tümünü engeller sen istediklerine tıklayıp onları açabilirsin.

Teşekkürler. Bunun için Adblock Plus adlı eklenti mevcuttu :)

Flash çökmesinin nedeni sanırım RSS Feed Reader adlı eklenti. Belirli aralıklarla eklediğim web sitelerini kontrol ediyor, bundan dolayı olabilir.

Aynı sorun bende de oluyor. 2 gün önce kaspersky'i 2013 sürümüne güncelledim ve o günden beri bu sorunu ben de yaşıyorum.

Yok hocam Kaspersky ile alakalı değildir. Ama Kaspersky'nin internet korumasını kapattım ben, o ayrı. Web sitelerini taradığı için yavaşlatıyor.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Teşekkürler. Bunun için Adblock Plus adlı eklenti mevcuttu :)

Flash çökmesinin nedeni sanırım RSS Feed Reader adlı eklenti. Belirli aralıklarla eklediğim web sitelerini kontrol ediyor, bundan dolayı olabilir.

Yok hocam Kaspersky ile alakalı değildir. Ama Kaspersky'nin internet korumasını kapattım ben, o ayrı. Web sitelerini taradığı için yavaşlatıyor.
Flash Block ile Adblock farklı özelliklere sahip. Bu eklenti reklam engelleme eklentisi değil.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RSS Feed Reader adlı eklentiyi kaldırdım. Facebook'ta takılma yok gibi. Rahatladı. Sanırım bu eklentiden dolayıymış tüm sorunlar :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=205587]Corch[/MENTION]

Adres çubuğuna chrome:plugins yazıp girin.
Sağ üst kısımda Ayrıntılar kısmına tıklayın.
Orada flash player eklentilerini göreceksiniz. Büyük ihtimalle birden fazla olacaktır.
En üst sürüm hariç diğerlerini devre dışı bırakın.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır 2 tane var. Parantez içinde yazıyor. Sağ üstten ayrıntılara tıklarsa ayrı ayrı görebilirsin.

Görmemişim, özür. :) Alttakini kaldırdım sadece üstteki kaldı. Biraz dolaşayım :) Şuanda sorun yok Facebook'ta falan. RSS Feed Reader eklentisini kaldırınca Facebook düzeldi. Flash da çökmez inşallah.

Çok teşekkür ederim.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Görmemişim, özür. :) Alttakini kaldırdım sadece üstteki kaldı. Biraz dolaşayım :) Şuanda sorun yok Facebook'ta falan. RSS Feed Reader eklentisini kaldırınca Facebook düzeldi. Flash da çökmez inşallah.

Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Chrome'un flash player ile ilgili en büyük sorunu bu. Normalde içinde hazır geldiği için ayrı kurulduğunda iki tane oluyor ve çakışıyor. Eğer eklenti işinizi gören bir eklenti ise geri yükleyip deneme yapabilirsiniz.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rica ederim. Chrome'un flash player ile ilgili en büyük sorunu bu. Normalde içinde hazır geldiği için ayrı kurulduğunda iki tane oluyor ve çakışıyor. Eğer eklenti işinizi gören bir eklenti ise geri yükleyip deneme yapabilirsiniz.

Teşekkürler. Tekrar ekledim bakalım RSS Feed Reader'ı :) Test edeyim. Tekrar çok teşekkür ederim.

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkürler aylardır bu sorun var bende hep sorunu başka yerlerde aradım choromeyide kaldırmak işime gelmedi facebook eziyet oluyordu şimdi süper çalışıyor...

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkürler aylardır bu sorun var bende hep sorunu başka yerlerde aradım choromeyide kaldırmak işime gelmedi facebook eziyet oluyordu şimdi süper çalışıyor...

Siz de eklentilerdeki birden fazla olan flashı kaldırdınız değil mi hocam? :)

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siz de eklentilerdeki birden fazla olan flashı kaldırdınız değil mi hocam? :)
aynen öyle :D bende kasperskyden şüphelenmiştim güncellememe rağmen yine devam etmişti sorun uzantılarda da bulamadım meğer chrome:plugins yazmak gerekmiş görmek için :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhaba arkadaşlar.
Google Chrome son zamanlarda bir garip...

Örneğin Facebook'a giriyorum, aşağıya inip yeni şeyler çıkacağı zaman takılıyor ve birkaç saniye bekliyorum sonra geliyor. Bu takılma olayı sadece Facebook'ta oluyor o ayrı.

Bunun dışında bazen Flash hatası veriyor (çöküyor).

Fazla eklenti kullanmıyorum ama yer imlerinin yoğun vs. olmasından dolayı galiba bu durum. Çünkü başka yere gittiğimde ve Chrome'dan gezdiğimde sorun yok.

Neden olabilir? Sil, temizle vs. diyeceksiniz ama çözüm değil, olmuyor. Kaldırıp yeniden kurdum yine aynı (uzun süreli internette dolaşmada).

Sürekli Chrome son sürüm kullanırım. Önceden böyle problemler yoktu.

Firefox'a geri dönmeyi düşünmüyor değilim.
Opera kullan Opera iyidir :) Ama illaki chrome diyorsan arkadaşların dediği gibi yeniden yüklemek sorunu giderebilir.Ayrıyetten bendede facebook sorunları çıktı server hatalı olabilir yani facebookun kendi hatası.Herşey mümkündür.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Opera kullan Opera iyidir :) Ama illaki chrome diyorsan arkadaşların dediği gibi yeniden yüklemek sorunu giderebilir.Ayrıyetten bendede facebook sorunları çıktı server hatalı olabilir yani facebookun kendi hatası.Herşey mümkündür.

Nerde kaldın arkadaşım ya sen. Adam sorunu çözmüş sen daha yeniden yüklemek sorunu giderebilir diyorsun. Önce bir diğer mesajları da tam oku. :D

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Nerde kaldın arkadaşım ya sen. Adam sorunu çözmüş sen daha yeniden yüklemek sorunu giderebilir diyorsun. Önce bir diğer mesajları da tam oku. :D
Hahah tamam özürdilerim herkezden :D Bu dalgınlığıma geldi diyebilirim o kadar mesajlar uzamış çözemedi heralde dedim içimden :D Kusura bakmayın :)

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vallahi bütün sorun chrome:plugins'teymiş ya fazla flashları kaldırınca düzeldi :D

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O değilde yine YouTube'dan bir müzik açtıktan sonra başka sekmede site açınca flash gitti ya. Ben böyle işin. :D
[MENTION=59351]bLaCkSouL[/MENTION] yine gitti hocam. :( :blink:

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
O değilde yine YouTube'dan bir müzik açtıktan sonra başka sekmede site açınca flash gitti ya. Ben böyle işin. :D
@bLaCkSouL yine gitti hocam. :( :blink:

Hocam sizin flash player sorun verme konusunda çok istikrarlı çıktı. :) Buradan sonra pek yardımım dokunmaz ama tarayıcı verilerini temizlemeyi ve flash player için son çıkan güncellemeyi yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bende de mesela Norton'un bir eklentisi arada bir çöküyor, gidiyor. Buna alışıp çok da umursamamaya bakıyorum. Flash player'ın çöktüğünü çok çok nadir gördüm.