Chrome bellek kullanımı firefox ne kadar iyiymiş.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benim bilgisayarda chrome'a girdim birkaç sekme açtım yavaşladı pc dedim hangi işlemler yavaşlatıyor bakıyım dedim ilk bellek kullanımına baktım ve gözlerime inanamadım pcde virüs var da onun yüzünden mi yoksa başka birşey mi bilmem ama chrome hiç böyle değildi ne oldu da böyle oldu firefoxu açıp 10 sekme açtım ve her sekmede shiftdelete.net anasayfa vardı chromede işe 5 sekme ve iki tanesinde forum birinde ezik bir sayfa birinde shiftdelete.net diğerlerinde de forum konuları vardı ama firefox 250 mb bellek kullanımına 10 sekme ile ulaşmamışken chrome 5 sekme ile 475 mbe rahat ulaştı firefoxta birde shiftdelete.net anasayfa vardı.
İşte resim:

http://img196.imageshack.us/img196/5572/adszpis.png

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
2 GB bellek olan bir sistem olduğunu varsayarsak artık tarayıcılar için ram kullanımı sorun değil. Tabiki işlemcide en azından Pentium D ve üzeri için geçerli. Birde iki sekme sonra bilgisayarın yavaşlama sebebi sadece tarayıcı olmaz. Antivirus programlarıda bu işte oldukça etken.

writeitright

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Chrome yeni sürümüyle ram kullanımını azalttı diyorlar, evet azalttı fakat arkaplanda çalışan chrome işlemlerinin yediği ram miktarları yine fazla yine fazla. En son win 10 kurdum. Chrome yüklemiştim, youtube kullanırken kasılmalar arttı, bir süre sonra tarayıcı üzerinde klavye kullanamamaya başladım.

Şimdi kurdum firefox'u yapıştırdım fxopera teması, içe aktarım da yaptım chrome dan, bir yadan youtube açık bir yandan lol upgrade'i yapıyorum bir yandan deezer dinliyorum. Chrome da bunları yaptığımda başka siteye girmem bile 10 -15 sn yi buluyor. Bazen de sayfa yüklenemiyor diyor. Firefoxta şuanda sıkıntı yok umarım böyle devam eder.