Chrome arama motoru değişmiyor

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Selam arkadaslar.. resimlerde görüldüğü gibi arama motoru degismiyor Malwarebyts, SpyHunter vs b kac programla tarattım kayıt defterinden bazı seylerde sildim ama düzelmedi portalsepeti denen virüsü silmiştim ama bu silinmiyor varmı bi çözümü?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Adım 1: Windows ilkelerinin silinmesi
Bu aşama zararlı yazılım tarafından oluşturulan Windows ilkeleri silinecektir.

1. Masaüstünden Bilgisayarım'ı tıklayın.
  2. C:\ sürücünde Windows klasörünü çift tıklayın.
  3. System32 klasörünü çift tıklayın.
  4. C:\Windows\System32 klasöründe GroupPolicy klasörünü bulun. Eğer bu klasör görünmüyorsa klasör gizli demektir.
  5. Klavyenizden alt tuşuna basın.
  6. Yukarıda beliren Araçlar menüdündenKlasör Seçeneklerini tıklayın.
  7. Görünüm sekmesini tıklayın.
  8. Görünümde şu değişiklikleri yapın
    Bu adım çok önemlidir 2 ayarı değiştirmeniz gerekiyor. Bu iki ayarı şu şekilde değiştirebilirsiniz.

- Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster işaretleyin
    - Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) işaretini kaldırın.

korunan-isletim-sistemi-dosyalarini-goster_zps706ce80b.png
  9. Uygula butonu sonra da Tamam'ı tıklayın.
  10. Şimdi C:\Windows\System32 altında GroupPolicy klasörü görünecektir. Bu klasöre girin.
    group-policy-silme_zps3bbd6589.png
  11. Machine klasörüne girin.
  12. Registry.pol dosyasını silin.
Şimdi silmeniz gereken ikinci bir ilke dosyası daha var. Bunu silmek için
Bu aşama her bilgisayarda olmayabilir. Bu sebepten siz de yoksa bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorun devam ediyor mu kontrol edin.

1. C:\ProgramData klasörüne gidin.
  2. Burada ntuser.pol dosyasını bulun ve silin.
    portalsepeti-temizleme-ntuser-pol-dosyasi-silme_zps692562fe.png
  3. Bu dosyaları sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bilgisayarınız yeniden başladığında Chrome tarayıcınızın normale döndüğünü ve Bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor hatasının çözülmüş olduğunu göreceksiniz.
Kayıt defterinden Google Chrome ilkelerinin silinmesi:
Google Chrome içerisinde herhangi bir seçeneğin yanında Bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor yazıyorsa bununla ilgili kısıtlamayı Kayıt defterinden silmelisiniz.

1. Çalıştıra regedit yazın ve enter tuşuna basın.
  2. Kayıt defterinde şu yolu izleyinHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\
  3. Bu yol içinde, kayıt defterinin sol tarafında bulunan Chrome değerini sağ tuşla tıklayın ve silin.
Adım 2: Ayarların sıfırlanması
Adım 1'i uyguladıktan sonra tarayıcıyı sıfırlayın yada adwcleaner gibi temizliyiciler ile temizleyin sorun çözülür.

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Resimlerde görüldüğü gibi bendeki sorun daha farklıHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies dizininde Google yok ve dolayısıyla Chrome'da yok

Bu sorunla karsılasanların %95'i portalsepeti adlı tarama motorundan sikayet ediyor oysa bendeki GetSearch denen bi arama motoru dier yontemlerin hepsini denedim ztn

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160

Resimlerde görüldüğü gibi bendeki sorun daha farklıHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies dizininde Google yok ve dolayısıyla Chrome'da yok

Bu sorunla karsılasanların %95'i portalsepeti adlı tarama motorundan sikayet ediyor oysa bendeki GetSearch denen bi arama motoru dier yontemlerin hepsini denedim ztn
Paylaştığınız fotoğrafta ''Bu seçenek, yöneticiniz tarafından denetleniyor'' yazısı yazdığı için size bu çözümü sundum regedit'de dediğiniz gibi google ve chrome olmasa bile C:\ProgramData'daki '''ntuser.pol''' dosyasını ve C:\Windows\System32\GroupPolicy klasöründeki '''Registry.pol''' dosyasını sildiğiniz takdirde chromeyi yeniden başlattığınızda veya bilgisayarı yeniden başlattığınızda ''Bu seçenek, yöneticiniz tarafından denetleniyor'' yazısının kaybolduğunu ve arama motorunu değiştirebildiğinizi göreceksiniz.
Tabi dikkat edilecek bazı şeyler var mesela kurduğunuz güvenilmez uygulamalardan dolayı bu sildiğiniz dosyalar yeniden oluşabiliyor eğer var ise program ekle kaldırdan kaldırıp sonra yine bu dosyaları silmeniz gerekebilir.

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
C:\Windows\System32\GroupPolicy klasorunde Registry.pol die bir dosya ztn yok sildim

:\ProgramData'daki '''ntuser.pol''' dosyasıda ztn yok

+ spyhunter , AdwCleaner, Malwarebytes ile de defalarda tarattım
sorun hala devam edior ...