CHPyle AKP nerede ayrılıyor?

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CHP’nin “ezber bozan” türban tavrı, AKP’nin üst düzey yöneticilerinde panik yarattı. Yıllardan bu yana istismar ettikleri “din” olgusunun ellerinden kayıp gideceğini düşünen AKP’liler, hemen yeni söylemler üretme peşine düştü. Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP’nin medyada kendisinden daha fazla yer alması üzerine, “Seçimde ikinci olursam siyaseti bırakırım” dedi. Ardından, hakkındaki dosyaları hatırlamış olacak ki; sözünü değiştirdi: “Siyaseti değil, genel başkanlığı bırakırım.”

BAŞBAKAN NE YAPMALIYDI?

Oysa ki; Erdoğan, “halkı tehdit eden” bu açıklamayı yapmak yerine, “Oyum düşerse, İzmir’i, Diyarbakır’ı, Çankaya’yı, Kadıköy’ü alamazsam siyaseti bırakırım” demeliydi. Böylece, hem inandırıcı olur, hem de gerçek anlamıyla meydan okurdu. Ancak Erdoğan, bunun yerine, kelime oyunları üzerinden yeni bir polemikle gündeme gelmek istedi.

Aslında Erdoğan bunu hep yapıyor. Elinin altında tuttuğu medya gücüyle, kah meydan okuyor, kah tehdit silahını kullanıyor, kimi zaman da “ademe mahkum ediyor.” Sorgulayamayan, soramayan medya ise, basit birer aktarıcı rolünde Erdoğan’ın sözlerini kamuya aktarıyor. Böylece, ‘bombardıman’ altında tutulan geniş halk kesimleri, tek yanlı “bilgilendirme” yüzünden, sağlıklı karar verme yetisini kaybediyor. Kamuoyu, özgürce oluşamıyor.

SORU SORMA HAKKI

Halbuki; kamuoyu demokratik sistemlerdeki gibi, dış baskılara maruz kalmadan oluşabilse; Erdoğan, halkı tehdit eden açıklamalar yapamaz. Böylece, kamuoyu en azından, şu soruyu sorabilme imkanını bulur: “Yandaş yaratmayacağını garanti ediyor musun? Eğer kamu imkanlarıyla yandaş yarattığın ortaya çıkarsa, siyaseti bırakmaya söz veriyor musun?”

Önceki gün konuştuğum ve bu düşüncelerimi paylaştığım CHP’nin üst düzey yöneticisi, sohbetimiz esnasında “Siz de çok safsınız” dedi ironik bir dille… Ardından da ekledi: “AKP’yi de Tayyip Erdoğan’ı da ayakta tutan, kamunun mallarını eşe dosta dağıtmasıdır. Bunu yapmadıkları taktirde, o koltuklarda birgün oturamazlar.”

CHP VE YANDAŞ YARATMA

CHP’li yöneticinin bu sözü üzerine, “Peki partiniz hiç yandaş yaratmadı mı? Sayın Erdoğan, CHP’yi sık sık bununla suçluyor. CHP’li belediyelerde yolsuzluk olduğunu ima ediyor” dedim. CHP’li dostum, genç kuşakların çok da bilmediği bir döneme götürdü beni. Örneğini de Deniz Baykal’ın Maliye Bakanlığı yaptığı dönemden verdi:

“Bakın, bizim genel başkanımız sayın Deniz Baykal, 1974 yılında Maliye Bakanlığı koltuğunda otururken, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Vedat Dalokay birgün kendisini ziyaret eder. Aynı zamanda Mimar olan Dalokay o günlerde, Pakistan’da yapılacak olan bir camiinin projesini çizmiş ve para ödülü almıştır. Döneme göre hayli yüklü olan para ödülünü ne yapacağını düşünen Dalokay, Deniz Bey’e gelir. Biraz da şakayla karışık bir şekilde (Bu kadar parayı ne yapayım? Sen Maliye Bakanısın. Paradan puldan anlarsın) der. Deniz Bey, bu soru üzerine (Ne yapmak istiyorsan, onu yap) der. Deniz Bey’in verdiği bu cevaba, kurmay heyeti de şahittir. Dalokay, sohbetin ardından odadan çıkar.”

DÜN VE BUGÜNÜN FOTOĞRAFI

CHP’li kaynağıma, bunu neden anlattığını ve konuyla ilgisinin ne olduğunu sordum. “Anlatıyorum, devamı önemli çünkü” dedi. Konuşmasını bölmem üzerine, bana bir de soru sordu: “Vatan’dan Yiğit Bulut’un önceki günlerde yazdığı bir yazı vardı. Bakan Mehmet Şimşek’in Türkiye’deki krizin ayrıntıları üzerine eski çalıştığı Merry Linch adlı şirkete özel bilgi verdiği ve şirketin milyonlarca dolar değerinde para kazandığını yazdığı yazı. Bunu okudun mu?”

Bulmacaya dönen konuşmamızdaki bu soruya “Evet” yanıtını verdim. CHP’li kaynağım, bunun üzerine şunu söyledi: “İşte Baykal’la Erdoğan’ın, CHP’yle AKP’nin farkı burada yatıyor. AKP yandaş yaratma ve yaşatma felsefesi üzerine, CHP ise kamu yararını önde tutma anlayışıyla hareket ediyor. Baykal, o gün kendisini ziyaret eden Dalokay’a, tıpkı Şimşek’in yaptığı gibi yapabilir, (Paranı yabancı paraya çevir) diyebilirdi. Böylece Dalokay da bir gecede çok para kazanabilirdi.”

Bu kez soru sırası bendeydi: “Bu nasıl olacaktı?”

'BAYKAL'IN KÜÇÜK BİR İŞARETİ YETERDİ'

“Çok kolay” dedi CHP’li kaynağım. Sonra da şöyle devam etti: “Dalokay’ın Baykal’ı ziyaret ettiği gün, ekonominin kurmay heyeti, zorunluluktan ötürü devalüasyon ilan etmeyi tartışıyordu. Toplantıya ara verildiği an, Dalokay bakanlığa gelmişti. Tüm kurmay heyeti de oradaydı. Zaten ertesi gün de devalüasyon ilan edildi. TL’nin değeri düştü, yabancı para değer kazandı. Buna en çok Dalokay şakayla karışık şekilde sitem etti. Yakın çevresine (Bizim Deniz Bey ipucu bile vermedi. Parayla ne yapmak istiyorsan onu yap) dedi. (Halbuki bir ipucu verse şimdi zengin olmuştum) diye takıldı. Baykal da CHP de siyaset anlayışını hiçbir zaman rant ve yandaş yaratma üzerine kurmadı. Buna benzer çok örnek verebiliriz.”

Doğrusu, CHP’li kaynağımın verdiği örnek hem çarpıcı, hem de derslerle dolu. Siyasetin alabildiğine yozlaştırıldığı bu dönemde, genç kuşakların hem bu tecrübelerden faydalanması, hem de ders çıkarması gerekiyor. Zira; AKP’nin yozlaştırdığı siyasi anlayıştan çıkış yolu, geçmişte kalan örneklerde açıkça görülüyor.

GERÇEK GÜNDEM!

CHP, türban-çarşaf tartışması içine çekilirken ve bu gündemle meşgul edilmeye çalışılırken, AKP’yi bu örneklerle mahkum edebilmeli. İşte o zaman, Erdoğan’ın meydan okuma girişimlerinin bir anlamının olmadığı da ortaya çıkar. CHP, böylece geniş kamuoyuna güven telkin eder. Güven, iktidarın yolunu da açar… Ancak bunun için bir an önce "gerçek gündem"e dönmek şart... Zira halk; işsizlikten, pahalılıktan ve AKP zulmünden kurtulmanın yolunu arıyor.

kaynak

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
komediye bak yaa, bunu yazan önce gitsin baykal'dan rodos'a kadar yüzmesini istesin. tayyip erdoğan deniz baykal gibi stand up yapmamış şuraya yüzerim buraya yüzerim diye, erdemlice liderliği bırakırım demiş. deniz baykal, bahçeli; yemiyor mu? siz diyemiyor musunuz aynısını? tamam yine yüzme iddiasında bulunun ama bari bu kez erkek olun da sözünüzde durun. "oyum düşerse, diyarbakır'ı, izmir'i alamazsam bırakırım" demesi gerekiyormuş. ne kadar zeki bir yazarımız var? chp kaç belediye aldı son seçimde? mhp kaç belediye aldı son seçimde? hangisi bıraktı liderliği? liderliği bırakabilmeleri için önce amaçlarının vatana hizmet olması gerekiyor.
deniz baykal demiş ki: çarşaflı vatandaşımız geldi, siyaset yapmak istiyorum dedi, geri mi çevirelim? bre ****, her gün binlerce başörtülü üniversite kapısına gelip eğitim almak istiyor, onu niye geri çeviriyorsunuz? siyaset eğitimden daha mı kutsal bir amaç? bu mu senin demokratlığın, bu mu senin halkçılığın? iki gün sonra o rozet taktığın çarşaflı bayan "ben aday olmak istiyorum" derse tepkin ne olacak? aday gösterebilecek misin? geri mi çevireceksin yoksa? bırakın bu populist yaklaşımı, bu ülkeye bir çivi çakmadı sol zihniyet, bundan sonra hayır mı bekleyelim bu insanlardan?

Mod.Not: Ne yapmıyoruz! hakaret etmiyoruz.!!!

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
mesaj sayın 36 ama konun hep aynı yerde sabit.olurda bu kadar mı olur?
amacının ne olduğunu veya neyi ispatlamaya çalıştığını anlamak güç.
her okuduğun 'yanlı' haberi burada paylaşma telaşın nedendir?

her neyse madem bu kadar koyu bir fanatiksin seni düşüncelerinde başbaşa bırakmak en iyisi.ancak ufak bi tavsiye ; bu kadar basmakalıp bir kullanıcı profili çizme istersen.

forum içinde açtığın başılklar fazlasıyla sırıtıyor.ismini görünce dahi ne hakkında konu açtığını anlamakta güçlük çekmiyoruz.yorma kendini bu kadar...

VurguN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adam 2. parti olursam Genel başkanlığı bırakırım diyo daha ne yapsın diğerleri yüzsüz 20 defa da kaybetse aynen devam.hem chp'nin türban oyununu bu millet yemez.

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne oldu akpciler bu ne panik. iktidarı kaybetmekten mi korkuyorsunuz? yoksa suçluların telaşı içinde misiniz?
siz muhafazakar demokratlar! (liberal sol! gibi herhalde) çok ilginçsiniz:)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ahaha cevaba bak yaa, bir insan, abicim sen git gazetesol'dan, vatan'dan, gercekgundem'den yazar müsveddelerinin yazılarının altına yorum yaz, orda da çok seviyeli yorumlar var gördüm. tam senlik!

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahaha cevaba bak yaa, bir insan, abicim sen git gazetesol'dan, vatan'dan, gercekgundem'den yazar müsveddelerinin yazılarının altına yorum yaz, orda da çok seviyeli yorumlar var gördüm. tam senlik!
sen onu bırakta haber7,samanyoluhaber,zaman ve habervaktime bak gülmekten kırılırsın. cem yılmaz bile o yazarların ve yorumcuların yanında halt etmiş:D:D:D

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sen onu bırakta haber7,samanyoluhaber,zaman ve habervaktime bak gülmekten kırılırsın. cem yılmaz bile o yazarların ve yorumcuların yanında halt etmiş:D:D:D

zaten o sitelerde seviyeli yorumlar yapıldığına inansam oraya yazardım, ben adam gibi, mantıklı cevaplar vererek tartışacak insanlar aradığım için bu platformdayım. "ne oldu akpciler bu ne panik. iktidarı kaybetmekten mi korkuyorsunuz? yoksa suçluların telaşı içinde misiniz?
siz muhafazakar demokratlar! (liberal sol! gibi herhalde) çok ilginçsiniz" şeklinde yorumlar her yerde yapılıyor, bu ortamın seviyesini bari koruyalım.korumayacaksak o sitelerde yorum yazalım!!!

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Konuyu karşılıklı diyalog haline getirmeyin lütfen..!

sidefect

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ülke tayyib erdoğan gibi siyasetçiler sayesinde bugün ayaktadır.Tersini savunan ya görme özürlü,yada algılama eksikliği içindedir !

Biz biliriz ak parti dışındaki iktidarların,

16-17 yaşındaki kızları evlerinden alıp ,neymiş efendim 8 yıllık mecburi eğitimi tamamlamadıkları için 6.cı sınıfta okula başlatmaya çalıştıkları günleri ! nerdeyse evlenme çağına gelmiş kızları düşünebiliyormusunuz ilk okul altıncı sınıfa başlatmaya çalışıyorlar.çoğuda kapalı.bu kız okula gittiği zaman başörtülü sınıfa giremeyecek ! o yaştan sonrada başınımı açsın? Ayrıca eğer ebeveynler bu yaştaki kızlarını okula göndermezlerse ,her okula gitmediği gün için ozamanın parası ile 17 milyon (17 ytl) ceza kesiliyordu aileye..Allah'tan kendi iktidarlarının son zamanında bu kepazelik yaşandı.Yine allah'tanki bi kaç ay sonra Ak parti iktidara geldide bu saçmalıktan kurtuldu aileler...

OYÜZDEN BU MEMLEKETİN BAŞINDAN ALLAH TAYYİB ERDOĞAN VE SAMİMİ YOL ARKADAŞLARINI EKSİK ETMESİN !

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nutuk'taki CHP Atatürk'ün CHP'si idi. Yaşimdiki CHP?

Hala CHP Atan’ın partisi diyorlar. Serbest fırka da onundu, ittihat terakki de onundu, demokrat partisi de onundu! Bu gün ki CHP? Gücünü Kimden alıyor sorusu belli! Zengin aristokrat devlet içinde sistematik yükselme arzusunu tekelleştiren kurumlardan alıyor.

Devlet içinde krallık rejimi tam CHP’ye göre. Devletin hantallaşan sistemini kör düğümle bağlayan, çıkarları için dün karşı olduklarına bugün evet diyen batı çalışma gurubun içeriğinde, AB, ABD İsrail sermayesi uğruna kendi öz sermayesi olan kurumlara çeşitli yaptırımla zarara uğratan bir kalemde silen bir anlayış artık ölmüştür.

Halk az da olsa uyanıyor.CHP Gerçek anlamda bitme noktasına gelmiştir anlaması lazım gerçek güç para ve silahın gölgesinde değil, reform ve halkın özgür idaresindedir tabi anlarsalar. M.KEMAL CHP Sİ İLE ŞU andaki CHP arasında dağlar kadar fark var..

Bu farkı göz ardı edemezsiniz dedi… kocaçınarım..

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ülke tayyib erdoğan gibi siyasetçiler sayesinde bugün ayaktadır.Tersini savunan ya görme özürlü,yada algılama eksikliği içindedir !

Biz biliriz ak parti dışındaki iktidarların,

16-17 yaşındaki kızları evlerinden alıp ,neymiş efendim 8 yıllık mecburi eğitimi tamamlamadıkları için 6.cı sınıfta okula başlatmaya çalıştıkları günleri ! nerdeyse evlenme çağına gelmiş kızları düşünebiliyormusunuz ilk okul altıncı sınıfa başlatmaya çalışıyorlar.çoğuda kapalı.bu kız okula gittiği zaman başörtülü sınıfa giremeyecek ! o yaştan sonrada başınımı açsın? Ayrıca eğer ebeveynler bu yaştaki kızlarını okula göndermezlerse ,her okula gitmediği gün için ozamanın parası ile 17 milyon (17 ytl) ceza kesiliyordu aileye..Allah'tan kendi iktidarlarının son zamanında bu kepazelik yaşandı.Yine allah'tanki bi kaç ay sonra Ak parti iktidara geldide bu saçmalıktan kurtuldu aileler...

OYÜZDEN BU MEMLEKETİN BAŞINDAN ALLAH TAYYİB ERDOĞAN VE SAMİMİ YOL ARKADAŞLARINI EKSİK ETMESİN !
tamam pes ettim rte başkan akpspor şampiyon:icon_:
hz.tayyip yaşa varol, allah seni başımızdan eksik etmesin ama senden büyük allah var padişahım:) :) :)