Haber CHP'nin mülteciler hakkında raporu gündeme geldi.

Bu konuyu okuyanlar

abcdefdfhgjas

Müdavim
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
1,785
Reaksiyon puanı
751
Puanları
113

CHP, on aylık bir çalışmanın sonucunda hazırladığı ve “Sınırlar Arasında- İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına” adıyla kitap haline getirilen mülteci raporunu açıkladı.​

2016 yılındaki raporda şunlar yazılmıştı.​

“MÜLTECİLERİN KALICI OLDUKLARI KABUL EDİLMELİ”

Raporda yer alan çözüm önerilerini de sıralayan Ağbaba, şunları kaydetti:
“Yardımlar devletin sosyal yardımları kapsamına dahil edilmeli ve hak temelli olmalıdır.
-Mülteci nüfusunu iç ve dış politikada bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan AKP iktidarının politikaları kabul edilemez ve değiştirilmeli.
-Suriyeli mültecilerin büyük bir kısmının ülkemizde kalıcı olduklarını kabul edilmeli.
-Türkiye,1951 Cenevre Sözleşmesine koyduğu coğrafi çekinceyi derhal kaldırmalı.
-Göç ve Uyum Bakanlığı kurulmalı. Belediyeler çalışma yapmaya teşvik edilmelidir. Belediye Kanunu’nda gerekli düzenlemeler yapılmalı.
-Ülkelerine geri dönmek isteyen gerekli destekler verilmeli. Geri dönmek istemeyen insanlar için Avrupa ile hakkaniyetli bir yük paylaşımı yapılmalı.
-Terör örgütleri ile mücadele etkin, kararlı ve hızlı bir şekilde yapılmalı.
-Sınırlarda hak ihlalleri ve zaman zaman ölu¨mlu¨ vakalara neden olan uygulamalara son verilmeli.
-Geri Gönderme Merkezleri ve sığınmacı kampları, ziyaret ve denetimine açık tutulmalı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonları şeffaf, kolay izlenebilir ve hesap verilebilir olmalı.
-Güvenlik kuvvetleri yabancı düşmanlığı konusunda eğitilmeli, terörizm ve sığınmacı göçünün birbirinden farklı olgular oldukları konusunda bilinçlendirilmeli.”

Rapor hakkında Cumhuriyet'in haberi
Raporun tamamı
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Bazı şeyleri CHP'de biliyor zaten azcık hukuk bilen kural kaide bilen uluslar arası sözleşmeleri anlaşmaları bilen dünyada ki örneklerine bakan bir siyasetçi Suriyelilerin öyle hadi yallah denilip gönderilemiyeceğini bilir.

Burada ki Uzman raporuda bunu özetliyor aslında. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu'na Suriyeliler sorulduğunda hep aynı kaçamak cevabı veriyor davulla zurnayla gidecekler diye !!! Yanii gönderecek misiniz göndermeyecek misiniz diye soruyorlar :) Davulla Zurnayla gidecekler diye geçiştiriyor her defasında.. Oda biliyor her şeyi aslında gönderemeyiz yada gitmeyecekler derse tefe konulacağını.

Kendi Belediye başkanı çıkıp 10x su zammı onlara iş vermeme ev vermemeye yardım yapmama gibi açıklamalar yaptığında bizim parti görüşümüz değil deyip onuda geçiştirdiler ne bir şey diyemediler. Orada da kaçamak cevapler verildi hep.
 
Üst