CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürdistan bayrağına paçavra denilmemesi gerektiğini savundu

Bu konuyu okuyanlar

Dilara Kaya

Müdavim
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
2,920
Reaksiyon puanı
3,756
Puanları
113
Yaş
24
CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürdistan bayrağına paçavra denilmemesi gerektiğini savundu. Sizce haklı mı? Bayrak mı demeliyiz PAÇAVRA MI?
 

Craigdiizzeer

Doçent
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
666
Reaksiyon puanı
959
Puanları
93
Yaş
25
10 Eylül 1922 Mustafa Kemal İzmir’in Yunan işgalinden kurtarılması sebebi ile İzmir’dedir. “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini ordusuna verdikten sonra Yunan askeri İzmir’i yakıp yıkarak kaçmıştı.

Kemal Atatürk asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Bu mücadelede cehaletle mücadeledir diyen Mustafa Kemal Atatürk İzmir’e gelince dinlenmesi için hazırlanan Karşıyaka’da İplikçizade Köşkü’ne gelir.

Köşkün girişine gelince Yunan bayrağının yere serildiğini görür.

  • Bu nedir?
  • Yunan Bayrağı Paşam. Bu eve yerleşen Yunan kralı Konstantin, bu taşlığa serilen Türk bayrağını çiğneyerek geçmişti.
  • O, hata etmiş. Ben bu hatayı tekrar edemem.
  • Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.”
  • Bayrak bir milletin özgürlük alâmetidir. Düşmanın da olsa hürmet lâzımdır.
Atatürk, Yunan bayrağını çiğnemeyerek üzerinden geçmeyi reddeder. Bayrağı kaldırtarak saygı gösterir.

Bizler ne pahasına olursa olsun tüm milletlerin bayrağına saygı göstermeliyiz. Bayrak çiğnemek, bayrak yakmak uygar insanın davranışı değildir.

Kaynak: Atatürk'ün Yunan bayrağına saygı göstermesi | CEMHABER
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Her bayrağa saygım vardır. Hiç bir bayrağı ayak altına almadım almam. Bu bayrak ırakta özerk bir bölgenin bayrağı diye biliyorum. Galiba burada tartışılan konu PKK meselesi. Şimdi bu bölgenin PKK dan ayrı ve hiç alakası olmayan bir yer olduğunu iddia edenler var birde PKK yı eğiten lojistik sağlan bir yer olduğunu iddia eden var. Eğer ilki gibiyse bizede saygı duymak düşer tabi.
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Bu isimi inatla CHP içinde nasıl barındırıyorlar gerçekten hayret ediyorum. Ataürkçü bir partiye yakışmayan hareketler.

PKK bir terör örgütümüdür terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve bütünlüğüne kasttımı vardır kastı vardır. Bu ülkenin vatandaşını askerini polisini şehit ediyor mu etmiyor mu. Bu ülkede PKK bayrağına onurlu bir bayraktır asil bir bayraktır demez kimse. ( Dememeli normal olan. )

Bölgel Kürt yönetiminin bayrağı ve ideolojisi ayrı zaten. Onlar Irak içindeki Kürt nufusunu ve bölgesini temsil ediyorlar. PKK'nın amacı Türkiye'den toprak alıp Türkiye'deki Kürtler ile büyük Kürt devleti hayali kuruyorlar ikisi karıştırılmamalı bence.

Irak bölgesel Kürt yönetimi Türkiye sınırlarından dışında nede olsa bize bulaşmadığı sürece sorun yok. Ama YPG-PYD'nin yaptığı gibi Suriye'dede bir Kürt devleti kurup bu bölge ile birleşip Türkiye'ye salça olmaya çalışırsalar Türk askeri gene vuracaktır. 4-5 severdir Suriye'de yaptığımız gibi. Aynı Şekilde bunların birde İRAN kolu var onlarda İran'dan toprak almaya çalışan. ( Hepsi Amerika- Fransa - İngiltere gibi devletlerin oyunu ) Adamlar 1 taş ile 5 kuş vuruyor. Irak'ı bitirdiler sömürüyorlar Suriyeyi bitirdiler Sömürüyorlar. Orada bir Kürt devleti kurdurup onuda sömürecekler. Bu devleti Türkiye ve İran'a musallat edip onlarıda geriletmeye çalışacaklar sistem hep aynı.

1599480349250.png
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Ben bir bayrağa şöyle saygı duyarım: Bir ulus kendi bileğinin gücüyle, alın teriyle, mertçe, kimseye dayanarak ayakta durmayan, saygı duyulası bir Ulusun bayrağı.

Küresel güçlerin oyuncağı, onların hamiyetiyle kurulmuş, onların yardımıyla beslenen, ayakta duran sun'i devletçiklerin bayrağına hakaret etmesem de saygım da olmaz vesselam.
 
Üst