CES 2009 Sönük Geçecek

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Önümüzdeki yılın hemen başında yapılacak olan tüketici elektroniği fuarı CES 2009 pek de eğlenceli olmayacak. İşte sebepleri.

CES 2009'a gitmeyi planlıyorsanız ve henüz biletinizi almadıysanız, vazgeçmenizde fayda var. Zira Los Angeles Times'a göre, bu yılki CES fuarı ekonomik kriz yüzünden oldukça banal geçecek. Tüm firmaların CES 2009 bütçelerini kısmalarına neden olan kriz, son kullanıcının görmek istediği firmalardaki yetkili isimlerin de fuara katılmak yerine masa başında mesailerine devam etmelerine sebebiyet verecek.

CES 2009 Yoklaması

Fuarın isminde geçen Consumer Electronics, yani tüketici elektroniği pazarının 2008'in son çeyreğinde sadece %0,1 oranında büyüme göstermesi bekleniyor. Bu da pek parlak bir CES 2009 ile karşılaşmayacağımızın diğer ipucu. Bu sebeplerle örneğin Belkin firması daha kısıtlı çalışanla katılım gösterecek, Panasonic'in alan gösterimleri geçen yıla oranla çok daha tekdüze olacak, Cisco tanıtım alanına bile girmeyecek. Kısacası CES, geçtiğimiz yıllardaki gibi eğlenceli bir fuar olmaktan çıkıp, herkesin "ekonomik kriz bizi de vurdu azizim" şeklinde yakınacağı devasa bir kıraathane modeline bürünecek.

:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst