Cep Telefonu Kriz Dinlemiyor

Bu konuyu okuyanlar

Cem

Müdavim
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dünya ekonomisinin sarsıldığı şu günlerde daha az hasar gören sektörlerden birisi de cep telefonu pazarı. Dünyanın yüzde kaçının cep telefonu kullandığını biliyor musunuz?

Krizin dünya ekonomisine etkisiyle şüphesiz cep telefonu üreticileri de etkilendi ancak bu insanların iletişim isteğini frenleyemedi. Birleşmiş Milletler'in yaptırdığı bir araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 60'ı bir telefon sahibi. Bu 2002 yılında yapılan araştırmanın yüzde 15'lik sonucuna karşın büyük bir gelişme. Rapora göre İsveç'tekiler bilgi ve iletişim cihazlarını en çok kullanan ülkelerin başında geliyor. Güney Kore, Danimarka, Hollanda, İzlanda ve Norveç ise İsveç'i takip sırasıyla takip eden ülkelerden... Amerika ise güç bela 17.sırada.

cell_phone_mania_11236247368.jpg


Gartner'ın yaptığı araştırmaya göre cep telefonu satışları yüzde 6 arttı. Bu cep telefonlarının popülaritesinin yüksek olması sebebiyle mantıklı görünüyor. Ancak 2008'in son çeyrek satışlarıyla aynı dönemin 2007 satışları karşılaştırıldığında yüzde 4.6 düşüş göze çarpıyor. Buradaki açığı da akıllı telefonlar kapatıyor. 2007'ye göre yüzde 23 daha fazla satılan akıllı telefonların revaçta olmasının sebeplerinin başında kullanıcıların daimi internet erişimi istemelerinden ileri geliyor. Tarife bazlı satılan iPhone bu anlamda GSM operatörlerinin data gelirlerini artıran en önemli cihazların başında geliyor.

:: Cep telefonunuz var mı? Varsa kaç hat ve kaç telefon sahibisiniz?

Yazan: Cem Sünbül
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst