Onu bilmiyorum ama cennet te her istediğin olacak ama dünyadaki bazı şeyleri Arzu etmeyecen diye biliyorum benOtururken Ders Yaparken Aklıma Düştü. Cennette Arkadaşlarımızı Dostlarımızı vb. Görebilecek miyiz?
Mesela Ölmeyi Uyumayı vb. Etmeyeceğiz Onu Biliyorum da Mesela Tanıdıklarımızı Görmek İsteyeceğiz. O Nasıl Olacak?Onu bilmiyorum ama cennet te her istediğin olacak ama dünyadaki bazı şeyleri Arzu etmeyecen diye biliyorum ben
Bence evet
Ahirettede bedenlerimiz olmayacakmı?Görme olayı sadece bedensel canlı varlıklar için geçerlidir. Ruh ve enerji göremez duyamaz.
Sana mantıklı geliyorsa olacak.Ahirettede bedenlerimiz olmayacakmı?
Evet, göreceksiniz tabii ki...Cennette Arkadaşlarımızı Dostlarımızı vb. Görebilecek miyiz?
Zor anlaşılan devrik bir cümle kurmuşsun ama, anladığım kadarıyla cennet ve cehennemde ibadetten bahsediyorsun. İbadet sadece bu dünyada kardeşim. Ölünce ibadet ebediyen sonlanmış oluyor. Ahirette ne namaz var, ne oruç, ne Kur'an okuma, ne hac, ne sadaka vs. Bu ibadetler sadece bu dünyada ahiret yurdunu cennet kılmak amaciyle istenilmiş olan farizalardır. Ahiret yurdu ise sadece mükafat ya da ceza yeridir. İbadet ve başkaca bir sorumluluk orada asla olmayacaktır. Özetle burada yaşadığımız hayat orada karşılaşacağımız neticelerin temelini oluşturacaktır.Peki ya cennet sadece ibadet için kalacaksak cehennem de ibadet etmeyi reddettiğimiz için kalacaksak
Burada ibadet ile yaşasak cennete gittik diyelim. Peki cennette sapkınlığa düşersek ne olacak ?Evet, göreceksiniz tabii ki...
Ama, bir şartla...
Sen de, onlar da, cennette iseniz!
Sen cennette, onlar değilse, yine görme şansın yok. Çünkü cennette olmayan bir şeyi göremezsin.
O yüzden sen de, cennette olmasını istediğin sevdiklerin de cennete gidebilecek ameller işlemeye bakın!
Mesaj otomatik birleştirildi:
Zor anlaşılan devrik bir cümle kurmuşsun ama, anladığım kadarıyla cennet ve cehennemde ibadetten bahsediyorsun. İbadet sadece bu dünyada kardeşim. Ölünce ibadet ebediyen sonlanmış oluyor. Ahirette ne namaz var, ne oruç, ne Kur'an okuma, ne hac, ne sadaka vs. Bu ibadetler sadece bu dünyada ahiret yurdunu cennet kılmak amaciyle istenilmiş olan farizalardır. Ahiret yurdu ise sadece mükafat ya da ceza yeridir. İbadet ve başkaca bir sorumluluk orada asla olmayacaktır. Özetle burada yaşadığımız hayat orada karşılaşacağımız neticelerin temelini oluşturacaktır.
İnsan orada her türlü kötülükten, yanlış düşünce ve fikirden arındırılmış olarak yaşam sürecek, hiç sorun olmayacak. Şöyle düşünebilirsin, melekler o kadar güçlü ve yetkin olmalarına rağmen hiç bir sapkınlıkta bulunmazlar.Burada ibadet ile yaşasak cennete gittik diyelim. Peki cennette sapkınlığa düşersek ne olacak ?
Biz de Oraya Gittiğimizde Melek Sayılırız Yani?İnsan orada her türlü kötülükten, yanlış düşünce ve fikirden arındırılmış olarak yaşam sürecek, hiç sorun olmayacak. Şöyle düşünebilirsin, melekler o kadar güçlü ve yetkin olmalarına rağmen hiç bir sapkınlıkta bulunmazlar.
Hayır, tam olarak öyle değil... Bazı makam ve mevki sahipleri meleklerden dahi üstün olabileceklerdir... Ama şöyle bi şey var, biz günahtan, yanlıştan melekler gibi uzak olabileceğiz ama onlarda olmayan yiyip içme, evlenme veya çoğalma özelliğimiz haz alıcı bir güzellikte yaşanacak cennet mekan olanlarımız için.Biz de Oraya Gittiğimizde Melek Sayılırız Yani?
neyse, yaşamaya devam..Hayır, tam olarak öyle değil... Bazı makam ve mevki sahipleri meleklerden dahi üstün olabileceklerdir... Ama şöyle bi şey var, biz günahtan, yanlıştan melekler gibi uzak olabileceğiz ama onlarda olmayan yiyip içme, evlenme veya çoğalma özelliğimiz haz alıcı bir güzellikte yaşanacak cennet mekan olanlarımız için.
Kötü insan Eksiksiz İbadet ederse Cennete gidermi?İyi insan olmak cennete gitmeye yetmiyor sanırım ibadette etmek gerekiyor
Kötü insan eksiksiz ibadet ediyorsa tövbe de ediyordur o yüzden bence giderKötü insan Eksiksiz İbadet ederse Cennete gidermi?
Neden kanka ? Ben dini sorgularım. Atadan gelen şeylere körü körüne inanmak istemem sonuçta atada yanlış bilebilir. Dini sorguluyorum diye inancı sorguluyorum anlamına gelmez. Elhamdülillah müslüman'ım. Az önce zikir terapi dinliyordum. Hafız hamidun- hasbi rabbi güzeldir tavsiye ederim bu aradaBeyninizi yıkamışlar sizin bence
Orasını bilemiyoruz ki fikir yürütüyoruz sadece bu konuda fetva vermeye benim dini bilgim yetmez bilen biri varsa aydınlatırsa daha iyi olur. En doğrusunu Allah bilirBence Dini Görüşlerle İyi insanın Cehhenneme Kötü bir insanın Cennete gitmesi hakkında bir çelişme var
Kötü biri asla cennete gidemez. Hem ibadet edip hem de kötülük ettiği için üstelik cezası çok daha ağır olur... Ki, ibadetleri hafife aldığı için. Allah'ın bize ibadetleri emretmesi spor olsun diye değildir. İnsanı iyiliğe, ahlaka, yardımlaşmaya ve tertemiz bir yaşama yönlendirmesi içindir.Kötü insan Eksiksiz İbadet ederse Cennete gidermi?