Cennette Ölen Diğer Yakınlarımı Görebilecek miyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 023
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Otururken Ders Yaparken Aklıma Düştü. Cennette Arkadaşlarımızı Dostlarımızı vb. Görebilecek miyiz?

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Onu bilmiyorum ama cennet te her istediğin olacak ama dünyadaki bazı şeyleri Arzu etmeyecen diye biliyorum ben

Bence evet
Mesela Ölmeyi Uyumayı vb. Etmeyeceğiz Onu Biliyorum da Mesela Tanıdıklarımızı Görmek İsteyeceğiz. O Nasıl Olacak?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Görme olayı sadece bedensel canlı varlıklar için geçerlidir. Ruh ve enerji göremez duyamaz.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Ahirettede bedenlerimiz olmayacakmı?
Sana mantıklı geliyorsa olacak.

Bana göre Her canlı vücut içinde bir canlı yaşam alanı var. (Evren) diyebiliyorum buna.

Bu evren teorisini yaşadığımız Evrene uyarladığımda Daha çok yolumuz olduğunu düşünüyorum.
Eğer Ölürsek Level Sıfıra düşmüş oluyoruz.
İnsan Oluncaya kadar kaç aşamadan geçtik ama Bir insan aşamasını daha geçebilirsem keşke

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Peki ya cennet sadece ibadet için kalacaksak cehennem de ibadet etmeyi reddettiğimiz için kalacaksak

Reaksiyon puanı
10,315
Cennette Arkadaşlarımızı Dostlarımızı vb. Görebilecek miyiz?
Evet, göreceksiniz tabii ki...
Ama, bir şartla...
Sen de, onlar da, cennette iseniz!
Sen cennette, onlar değilse, yine görme şansın yok. Çünkü cennette olmayan bir şeyi göremezsin.
O yüzden sen de, cennette olmasını istediğin sevdiklerin de cennete gidebilecek ameller işlemeye bakın! :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki ya cennet sadece ibadet için kalacaksak cehennem de ibadet etmeyi reddettiğimiz için kalacaksak
Zor anlaşılan devrik bir cümle kurmuşsun ama, anladığım kadarıyla cennet ve cehennemde ibadetten bahsediyorsun. İbadet sadece bu dünyada kardeşim. Ölünce ibadet ebediyen sonlanmış oluyor. Ahirette ne namaz var, ne oruç, ne Kur'an okuma, ne hac, ne sadaka vs. Bu ibadetler sadece bu dünyada ahiret yurdunu cennet kılmak amaciyle istenilmiş olan farizalardır. Ahiret yurdu ise sadece mükafat ya da ceza yeridir. İbadet ve başkaca bir sorumluluk orada asla olmayacaktır. Özetle burada yaşadığımız hayat orada karşılaşacağımız neticelerin temelini oluşturacaktır.

Son düzenleyen moderatör:

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Evet, göreceksiniz tabii ki...
Ama, bir şartla...
Sen de, onlar da, cennette iseniz!
Sen cennette, onlar değilse, yine görme şansın yok. Çünkü cennette olmayan bir şeyi göremezsin.
O yüzden sen de, cennette olmasını istediğin sevdiklerin de cennete gidebilecek ameller işlemeye bakın! :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zor anlaşılan devrik bir cümle kurmuşsun ama, anladığım kadarıyla cennet ve cehennemde ibadetten bahsediyorsun. İbadet sadece bu dünyada kardeşim. Ölünce ibadet ebediyen sonlanmış oluyor. Ahirette ne namaz var, ne oruç, ne Kur'an okuma, ne hac, ne sadaka vs. Bu ibadetler sadece bu dünyada ahiret yurdunu cennet kılmak amaciyle istenilmiş olan farizalardır. Ahiret yurdu ise sadece mükafat ya da ceza yeridir. İbadet ve başkaca bir sorumluluk orada asla olmayacaktır. Özetle burada yaşadığımız hayat orada karşılaşacağımız neticelerin temelini oluşturacaktır.
Burada ibadet ile yaşasak cennete gittik diyelim. Peki cennette sapkınlığa düşersek ne olacak ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Burada ibadet ile yaşasak cennete gittik diyelim. Peki cennette sapkınlığa düşersek ne olacak ?
İnsan orada her türlü kötülükten, yanlış düşünce ve fikirden arındırılmış olarak yaşam sürecek, hiç sorun olmayacak. Şöyle düşünebilirsin, melekler o kadar güçlü ve yetkin olmalarına rağmen hiç bir sapkınlıkta bulunmazlar.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
İnsan orada her türlü kötülükten, yanlış düşünce ve fikirden arındırılmış olarak yaşam sürecek, hiç sorun olmayacak. Şöyle düşünebilirsin, melekler o kadar güçlü ve yetkin olmalarına rağmen hiç bir sapkınlıkta bulunmazlar.
Biz de Oraya Gittiğimizde Melek Sayılırız Yani?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Biz de Oraya Gittiğimizde Melek Sayılırız Yani?
Hayır, tam olarak öyle değil... Bazı makam ve mevki sahipleri meleklerden dahi üstün olabileceklerdir... Ama şöyle bi şey var, biz günahtan, yanlıştan melekler gibi uzak olabileceğiz ama onlarda olmayan yiyip içme, evlenme veya çoğalma özelliğimiz haz alıcı bir güzellikte yaşanacak cennet mekan olanlarımız için.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Hayır, tam olarak öyle değil... Bazı makam ve mevki sahipleri meleklerden dahi üstün olabileceklerdir... Ama şöyle bi şey var, biz günahtan, yanlıştan melekler gibi uzak olabileceğiz ama onlarda olmayan yiyip içme, evlenme veya çoğalma özelliğimiz haz alıcı bir güzellikte yaşanacak cennet mekan olanlarımız için.
neyse, yaşamaya devam..

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
İyi insan olmak cennete gitmeye yetmiyor sanırım ibadette etmek gerekiyor

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Beyninizi yıkamışlar sizin bence
Neden kanka ? Ben dini sorgularım. Atadan gelen şeylere körü körüne inanmak istemem sonuçta atada yanlış bilebilir. Dini sorguluyorum diye inancı sorguluyorum anlamına gelmez. Elhamdülillah müslüman'ım. Az önce zikir terapi dinliyordum. Hafız hamidun- hasbi rabbi güzeldir tavsiye ederim bu arada

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bence Dini Görüşlerle İyi insanın Cehhenneme Kötü bir insanın Cennete gitmesi hakkında bir çelişme var

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Bence Dini Görüşlerle İyi insanın Cehhenneme Kötü bir insanın Cennete gitmesi hakkında bir çelişme var
Orasını bilemiyoruz ki fikir yürütüyoruz sadece bu konuda fetva vermeye benim dini bilgim yetmez bilen biri varsa aydınlatırsa daha iyi olur. En doğrusunu Allah bilir

Reaksiyon puanı
10,315
Kötü insan Eksiksiz İbadet ederse Cennete gidermi?
Kötü biri asla cennete gidemez. Hem ibadet edip hem de kötülük ettiği için üstelik cezası çok daha ağır olur... Ki, ibadetleri hafife aldığı için. Allah'ın bize ibadetleri emretmesi spor olsun diye değildir. İnsanı iyiliğe, ahlaka, yardımlaşmaya ve tertemiz bir yaşama yönlendirmesi içindir.