Cem Yılmaz - Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ünlü komedyen Turkcell'in düzenlediği Teknoloji Zirvesi'de gösteri düzenledi. Yaptığı espirilerle katılımcıları kırıp geçiren Yılmaz, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

141120131229170129735_2.jpg

Yılmaz, 250 konuşmacının katıldığı 110 oturumun gerçekleştiği 2 günlük zirvede ‘beyni bulaşık teline dönmüş’ katılımcıları teknolojinin geleceğine ilişkin esprileriyle güldürdü.

İşte Yılmaz’ın teknolojinin geleceği ile ilgili esprileri:

- Bundan 30 yıl önce biri bana teknoloji zirvesi yapılacak deseydi hiç Sütlüce’de olacağı aklıma gelmezdi.

- Teknoloji Zirvesi ve 2013 deniyor ve ben hala evden kalkıp buraya geliyorum. Rezalet!

- Normalde benim hologramım olacaktı, para da bankaya yatacaktı. Hala kese kağıdında geliyor. Yakıştıramadım.

- Bugün Wired dergisinin kurucususu Kevin Kelly’yi dinledim. Büyük geyikçiymiş. Adama soruyorlar 10 yıl sonra ne olacak ‘bilmem’, 20 yıl sonra ‘Allah bilir’.

- Turkcell’den neyimizi saklayacağız? Bütün SMS’lerimizi okuyorlar. Bana ‘Rakiplerden söz etme, Süreyya Bey (Süreyya Ciliv) gelecek sakın saç konusunu açma” gibi şeyler söylemediler.

- Hepsinin enteresan bir yüz ifadesi vardı, “Geleceksiniz değil mi yoksa MMS’ler falan” der gibiydiler...

- Akıllı, akıllı, akıllı diyoruz. Peki herşey akıllı olunca kullanıcıyla ilgili ne problem var da ürün bu kadar akıllı sorusu akla geliyor. Kullanıcı adını söylesin, faturayı okusun yeter...

- Biz kullanıcı olarak sizi çok ezdik. Kafamızın bir yerinde hep 6G var ama bize 3’ünü veriyorlar gibisinden fikirler var.

- Bizim zamanımızda bilgisayar bize ‘Please wait” dediği zaman heyecanlanıyorduk.

- Biz joystick’le oynardık, anne-babamız üniversiteye hazırlandığımızı sanıyordu.

- Biz bunlarla uğraşırken abimler garajlarda bugünkü teknolojileri yaratıyormuş. Bizde niye bu garajlardan yok? Bizde kat otoparkı var.

- Makine akıllı olunca insanlar da biraz upgrade olsun istiyorsunuz.

- 1997’de çok önemli bir özellikmiş gibi titreşim reklamında oynamıştım. Bunun için 5 toplantı yapıldı. Şu anda titreşim akıllı telefonda hatıra bile gelmiyor. İhtiyaçlar değişiyor.

- Bill Gates’in tipine bak, dükkanını emanet etmezsin. Facebook’u bulan çocuk da öyle...

- Bence teknolojinin son ürünü insan olacak. Bugün evde düğmesine bastığımız kettle belki insanın atası...

- Teknoloji dönüp dolaşıp insanın ömrünü uzatmaya, konforunu artırmaya hizmet ediyor.

- Finalde adamı yaptığında bitti! Bir bakmışız yedek parçası olan üretimlermişiz... Belki de son doğal insanlarız.

- Bazıları kurduğu teknolojinin kurbanı oluyor. Mesela Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’den fazla takipçim var. Adam bunu bilse kurmazdı.

- 20 yıl sonra ne olacak? Bana yarım saat sonrasını söyle.

- Mesela ben seyircimin tam olarak ne hissettiğini bilmek isterdim. Pahalı bir teknoloji ama gerçekten isterdim.

Star Gazetesi