Çekler darma dağın oldu !!

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Milli Takımımız Çek Cumhuriyeti ile oynadığı final niteliğindeki maçta bir mucizete imza attı ve maçı 2-0'dan 3-2'ye çevirdi!..

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu konuklarıyla beraber Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası macerasını her yönüyle değerlendirdi...

TÜRKİYE - ÇEK CUMHURİYETİ

ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam ne oldu böyle? Neden hep kötü başlıyoruz? Nasıl dönüyor bu maçlar?

ERMAN TOROĞLU: Çok normal oldu. Çok doğru oldu. Yanlıştan doğruya döndü. 2-0’a gelirken yanlış oynadık yanlış oldu. Turnuvanın başından beri kötü oynayan takıma bak iyi oynayan takıma bak. Geçen maçtan daha iyi oynadık. Niye?

ŞANSAL BÜYÜKA: Hamit son 20 Dk öne çıktı Sabri geriye geldi.

ERMAN TOROĞLU: Arda solda iyi işler yapıyor. Sazı eline aldı ortaya da girdi çok iyi işler yaptı. Ama tek başınaydı. Ne oldu? Hamit girdi orta alana aldı sazı eline. İki taraftan gelince darma duman oldular. Hamit bugün 3. golün pasını verdi. 2. golün ortasını yaptı. Adam Bayern Münih’i idare ediyor. Alman Liginde şampiyon olan takımı idare ediyor. Ben adamı alıyorum sağ tarafta hapse atıyorum.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sana sormak zorunda olduğum bir şey var. Portekiz maçı bitti moraller sıfır. Herkes rezarvasyonları iptal etti Türkiye’ye döndü. Fatih Terim’e “bırakıyor musun?” diye kim soracak dedin. Şimdi kim ne diyecek?

ERMAN TOROĞLU: 2-0, 3-0 bitseydi ne olacaktı hocam?

ŞANSAL BÜYÜKA: Söyledim hocam burada. İlk yarı korkak ürkek oynadık. Son 15 dakika harika oynadık. Gücümüzün farkına varalım. Biz farkında değiliz.

ERMAN TOROĞLU: Son maçlarda hep aynısı oldu. Son dakikalarda bizim takım ayakta kaldı. Demek ki bu Amerika’dan gelen kondisyonerler işe yarıyor. Bu ilk 3 maçta da oldu.

ŞANSAL BÜYÜKA: İlk maçta dedin ki “biz her şeye rağmen çabuk gidip gelmeye başladık.”

ERMAN TOROĞLU: Hocam bizim takımın olmazsa olmazları var. Fatih Terim geldi bunları bozdu şimdi yeniden yaptı düzeldi. Hamit denen arkadaş geride, Sabri denen arkadaş ileride oynamaz. Neden adamı hapse attık ağabey.

ŞANSAL BÜYÜKA: İster misin Hırvatistan maçında da sağ bekte oynatsın?

ERMAN TOROĞLU: İnadına oynatıyorum! Der gibi.

ŞANSAL BÜYÜKA: Volkan’ın hareketine ne diyorsun hocam? 3-2’de atıldı. Olur ya 3-3 oldu. Penaltılara gitti. Kalede Tuncay. Çok iyi oynuyorsun ama nasıl yapıyorsun bunu?

ERMAN TOROĞLU: Demek ki daha hazır değiliz bazı şeylere. Atıyorlar bunları aynısını Almanya’dan attılar.

ŞANSAL BÜYÜKA: Fatih hoca da dedi. Bizi sinirlendiriyorlar biz de kapılıyoruz dedi.

ERMAN TOROĞLU: Mesela İsviçrelilerin İstanbul’daki maçta Türkçe küfürler öğretilip edildiği söyleniyor. Belki burada yine öyle bir şey oldu. Volkan “konuştu” diyor. Onun küfrünü hakem duyarsa atar sen itersen seni kabak gibi atar. Yapma ya. Biz Dünya Kupası’nda 3. olurken hiçbir Avrupa takımıyla oynamadan olduk. Şimdi öyle değil. Önemli bir başarı bu.

ŞANSAL BÜYÜKA: Yüzde 100 hocam. Rakip Hırvatistan. Onu geçersek Almanya – Portekiz maçının galibi ile oynayacağız.

ŞANSAL BÜYÜKA: İlk golümüz hocam. Hamit sahnede. Arda’nın golü.

ERMAN TOROĞLU: Topun geliş yeri ve defansın en zayıf olduğu yerde Arda sahneye çıktı. Vuruş zaten gol.

ŞANSAL BÜYÜKA: Arda’yla ilgili görüşünü alayım hocam. Avrupa’da vitrine ilerliyor değil mi hocam?

ERMAN TOROĞLU: Yüzde yüz. Gitmeli de bana göre.

ŞANSAL BÜYÜKA: Gitsinler bana göre de. Keşke Emre de gelmeseydi, kalsaydı. Arda ilk maçta oynamadığı için derin bir üzüntü yaşamış. Sonraki günlerde de pek keyfi yokmuş ama sonraki çıkışı ve bugünkü oyunu. Arda’yı orta sahanın içine alıp takımın beyni yapmak gerektiğini düşünüyorum.

ERMAN TOROĞLU: Esas yeri sol iç ama Hamit de devreye girince o da rahatladı sazı eline aldı.

ŞANSAL BÜYÜKA: Peki Servet?

ERMAN TOROĞLU: Her zamanki Servet. Çatır çutur oynadı.

ŞANSAL BÜYÜKA: İkinci gole geliyoruz. Hamit sağda, saz elinde. Cech gibi kaleci bunu nasıl kaçırdı?

ERMAN TOROĞLU: Laubalilik yaptı ama orta da sert geliyor. Olur ağabey. Herkes hata yapar.

ŞANSAL BÜYÜKA: Hamit’in sağ bekliği biti mi artık?

ERMAN TOROĞLU: Artık yapma şansı kalmadı. Mal çıktı meydana. Adam Bayern Münih’i taşıyor. Semih’i de sonradan alacaksın.

ŞANSAL BÜYÜKA: Üçüncü golü de görelim.

ERMAN TOROĞLU: Kim atıyor topu?

ŞANSAL BÜYÜKA: Hamit! Direğe vurunca ödüm koptu top çıkıyor diye. Hayatımın en güzel karelerinden biri şurası hocam. İyi başlayıp kötü biteceğine kötü başlasın iyi bitsin.

ERMAN TOROĞLU: Hocam Çeklerin yerinde olmak istemezdim. Kimse de hakeme bir şey demesin bu arada.

ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam bize de sarıları çok kolay verdi be hocam. Oynamıyor Marco ya. Oynamıyorsun be Marco. Neden? İtirazdan. Olmasaydı keşke.

ŞANSAL BÜYÜKA: Uefa’ya göre maçın adamı Nihat. Bize göre Arda mı hocam?

ERMAN TOROĞLU: Hepsi. Son 15 dakika hepsi!
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=47368