Cd rom'unuz bozuk, floppy'iniz de yok. Peki ama pc'nizi nasil formatlayacak, işletim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sefagedik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CD ROM'UNUZ BOZUK, FLOPPY'İNİZ DE YOK. PEKİ AMA PC'NİZİ NASIL FORMATLAYACAK, İŞLETİM

Önce BU DOSYAYI indiriniz;

Dosyaları indirdikten sonra, Flash Belleğinizi MS-DOS ile açmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

1) PC'nizi MS-DOS Sisteminde başlatabilmeniz için önce USB Flash Belleğinizi FAT yada FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekiyor.

2) İndirdiğiniz Winİmage dosyasını açınız.

3) Sonra Win98.exe dosyasını bu pencereye bırakınız.

01ut1.jpg

4) Daha sonra resimde görülen ayarları yapınız. Ve tıklayınız.

5) İşlem bitince programı kapatıp, USB Flash belleğinizi açınız.
6) USB Flash belleğinizde aşağıdaki dosyalar görünecektir.

7) Şimdi belleğinize yeni bir klasör açıp "AA" ismi veriniz.(Arzunuza bağlı olarak siz başka isimde verebilirsiniz, ancak MS-DOS'ta çağrı yaparken fazla yazmayalım diye ben bunu örnek verdim.)

8) "AA" isimli klasörün içine, WinXP CD' sinde bulunan tüm dosyaları kopyalayınız. (Tabiiki CD Rom'unuz bozuk olduğundan bu işlemi başka bir bilgisayarda yapmak zorundasınız. )

9) Bu işlemlerden sonra da PC'nizi USB Flash Bellekten başlatınız

PC'niz en sonunda MDOS'ta;
A://
şeklinde görünecektir. Bundan sonra aşağıdaki işlemleri yapınız:

A://D: (USB Flash bellek Sürücü harfiniz) yazıp Enter'a
basınız.

D:/Cd AA (Yaratıp ta ismini AA koyduğumuz klasör)

D:/AA>Cd i386 yazıp, Enter'a basınız.( "i" harfine dikkat:
Büyük harf yazıyorsanız "I" olmalıdır.)

E:/AA/I386>WINNT yada "winnt" yazın ve Enter'a basınız.
En sonunda Kurulum başlayacak ve bildiğiniz CD kurulumu gibi yükleme devam edecektir.
UMARIM İŞİNİZE YARAR BİR BİLGİ OLUŞTURMUŞUMDUR.

ÖNEMLİ NOT : Bu bilgiler tamamen şahsıma ait olup, bu bilgileri belki başka forumlarda TLT63 rumuzu altında görebilirsiniz. TLT63'te bana ait rumuzdur.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Konu 6 yıllık. 6-7 yıl önce başka forumlardan aynısı yayınlanmış. Sizin konunuz olsa bile bu sistem çok eski 6-7 yıllık. Artık uygulamanın yeni işletim sistemlerinde çalışacağı mechul. Artık sadece usb ye at çalıştır şeklinde çok rahat kurulumlar yapılabiliyor.
Kafa karaştırır bunlar. Forumumuzda çok basit yollarla açıklamalar mevcut. Konunuzu silmiyorum ama daha basit açıklanmış konulara yönlendirip kapatıyorum.

USB bellek ile windows XP kurulumu

U
SB bellek ile Windows 7 kurulumu

USB bellek ile Windows 8 kurulumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...