CD 'den mi yoksa USB 'den mi format atmak daha hızlıdır ??

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak doğru bilmemekle beraber USB 'nin daha hızlı olacağına inanıyorum. Çünkü CD/DVD Writer CD 'yi döndükçe okuyabiliyor mekanik bir yapı ve CD 'nin dönme hızına bağlı olduğunu biliyorum. USB 'nin veri aktarım hızı oldukça yüksek birde USB 3.0 hızını katarsak... Ama tabiki pek bir bilgim yok. Bana bunları detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok müteşekkir olurum SDN okurları :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Okuma hızlarını düşünürsek, DVD yaklaşık performans 10-20mb/sn
USB2.0 yaklaşık olarak 50-60mb/sn, usb 3.0 ise full speed 600mb/sn'ye ulaşabılıyor. O yüzden usbden kurulum hızldır.Hata alma oranı daha azdır.

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aradığım cevap buydu teşekkürler.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
cevabı almışşsın ama bende bir şey söyleyim :)
mesela ben flashla(16 gb sandisk cruzer edge) windows 8 format atınca yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.
dvd ile atınca en fazla 10 dakika sürüyor.
daha önce kingston flashla da denedim. ama dvd ile hep daha hızlı sürdü.
çünkü format hızında hdd ve işlemci yükleme medyasından daha önemli.
dvd rw iyi ise dvd ile daha hızlı atılır.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Windows açılıyorsa direk harddiskten at formatı.

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevabı almışşsın ama bende bir şey söyleyim :)
mesela ben flashla(16 gb sandisk cruzer edge) windows 8 format atınca yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.
dvd ile atınca en fazla 10 dakika sürüyor.
daha önce kingston flashla da denedim. ama dvd ile hep daha hızlı sürdü.
çünkü format hızında hdd ve işlemci yükleme medyasından daha önemli.
dvd rw iyi ise dvd ile daha hızlı atılır.
Kafamı karıştırdın ordaki arkadaşın yazısına göre USB 3.0 ile format atınca en az 10 kat DVD ' ye göre daha hızlı demiş 10 kat hızlı olan şey nasıl daha yavaş olabilir ???

Reaksiyon puanı
16,128
kullandığın flash bellek önemli kingston datatreveler 112 ile yavaş olur çünkü bu datatereveler 112 çok vavaş 4gb olanı 12liraya almıştım sandisk olanı daha hızlı olabilirdi belki ama flash bellek usb3.0 ise dvd-rw'den hızlı olur usb2.0 ile olunca çok fark olmayabilir.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kafamı karıştırdın ordaki arkadaşın yazısına göre USB 3.0 ile format atınca en az 10 kat DVD ' ye göre daha hızlı demiş 10 kat hızlı olan şey nasıl daha yavaş olabilir ???

tamam şimdi flash bellek ten 600 mb/sn ye kadar okuyor ama sor bakalım: harddisk saniyede 600 mb dosya yazabilir mi?
en fazla 35-60 mb arasıdır standart bir hdd de yazma hızı.
yani format medyasından okuma hızı değil, işlemcinin işlem kapasitesi ve format atılan harddisk in hızı önemli.

yani format attığın medya format hızını çok etkilememekle birlikte dvd ile biraz daha hızlı format atılır.

flash bellek isterse saniyede 1 gb okusun. hdd sn de 30-60 mb ver iyazar. yani format süresi değişmez. :)

en kötü 25-30 liralık dvd romlar bir dvd den 15-20 mb/sn veri okuyabiliyor. iyisini sen hesap et.

başka bir örnek:
eline usb 2.0 bir flash bellek al. 4 gb dosyayı kopyala.
aynı dosyayı dvd ye yazdır. hangi si daha hızlı olur? tabiki dvd ye daha hızlı yazar 16x ile.

benim orjinal dvd ile windows 8 pro formatı tam 7-8 dk sürdü :) cidden.

benim hdd: western diğital blue(256 gb-16 mb cache)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

biraz uzun mu oldu ne :)

Reaksiyon puanı
16,128
boot edilmesi daha hızlı oluyor ssd olunca hızı fark edilir oluyor ama sata3 tabir edilen sata 6gb olunca tabi ramlerin ve cpu'un da uygun olmalı pentium4 ile 333mhz ddr ramlerin varsa ssd almışsan takacak sata bulmuşsan paranı boşa harcamış olursun.

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flash bellek isterse saniyede 1 gb okusun. hdd sn de 30-60 mb ver iyazar. yani format süresi değişmez. :)
Diğer yazılarını kestim kusura bakma bu tarafı ilgimi çekti HDD 30-60 MB yazar dedin peki o zaman SSD 'lerde durum apayrı olacaktır. SSD 'lerde USB 'yle formak atmak daha kolay olur saniyede okuyacağı veri miktarı daha fazla olduğu için ??? O zaman şöyle toparlıyayım HDD 'ye USB bellekle format atmak vakiti pek kısaltmaz ama SSD 'lerde bu durum çok açık ve net biçimde fark edilir doğrumu söyledim ???

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Diğer yazılarını kestim kusura bakma bu tarafı ilgimi çekti HDD 30-60 MB yazar dedin peki o zaman SSD 'lerde durum apayrı olacaktır. SSD 'lerde USB 'yle formak atmak daha kolay olur saniyede okuyacağı veri miktarı daha fazla olduğu için ??? O zaman şöyle toparlıyayım HDD 'ye USB bellekle format atmak vakiti pek kısaltmaz ama SSD 'lerde bu durum çok açık ve net biçimde fark edilir doğrumu söyledim ???
kesinlikle :)
yani format esnaasında en yavaş parça ne kadar hızlıysa o kadar hızlı format atarsın.

ssd 600 mb/sn ye ulaşır. yine o civarlarda bir usb 3.0 flash ile format atmak istersen işlemcine kaliteliyse 5 dakikadan fazla sürmez :)

benim hdd 75mb/sn veri yazabiliyor. dvd romum ise dvd den 25 mb/sn veri okuyor olsun. dediğim gibi windows 8 pro formatı 7-8 dk sürdü.
format esnasında işlemci kullanımı hep %100 olur ve hdd ışığı hiç sönmez yani full load kullanılır. dvd rom ya da flash ise ara ara beklemeye geçer yani kullanılmaz.

kısaca :) format hızı işlemci ve en çokta format atılan harddiskle alakalı.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Format atılırken USB3.0 ile 2.0 arasında çok fark yok aslında. Veriyi okuması hızlı olabilir ama sonuçta format atılırken veri HDD'ye atıldığı için HDD'in saniyede 80-120mb yazma hızı sebebiyle 600mb/sn 'nin pek önemi kalmıyor.600mb hızda gönderirken HDD bunu saniyede 80-120mb hızında ekleyebiliyor. SSD olsa ise çok bariz hız farkı hissedilir ama HDD için aynısı söylenemez. @NGungor96 haklı :)

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
15-20 Dakika kadar usb daha hızlı. SSD ve usb 3.0 varsa işler dahada değişir :)