• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Cavcav'dan sakala yasak geldi

Reaksiyon puanı
10,315
'Burası imam hatip okulu mu' dedi ve...

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 'maçlara sakallı çıkma yasağı getirilmeli' diyerek; Gençlerbirliği'nde maçlara sakallı çıkan futbolculara 25 Bin TL ceza kesilmesi talimatı verdi. Cavcav buna gerekçe olarak da "Yahu arkadaş, burası imam hatip okulu mu?" yanıtını verdi.

Futbolculara getirdiği sakal yasağı ile ilgili konuşan Başkan Cavcav, "Kulüp müdürüme talimat verdim. Bundan böyle maçlara sakallı olarak kim çıkıyorsa her maç için 25 bin tl ceza keseceğimi, sakalda ısrar etmesi halinde ise kadroya alınmayacaklarını tabelaya yaz dedim" diye konuştu.

Neden bu şekilde bir karar aldınız sorusuna ise Cavcav,"Yahu kardeşim niye böyle bir karar aldım ? Ben söylüyorum ayıp oluyor belki. Ben 80 yaşındayım ve her gün traş oluyorum be kardeşim. Ne o Beşiktaş'ın antrenörü çıkıyor böyle bir sakal ? Volkan Böyle bir sakal? Selçuk'ta sakal, Beşiktaşlılar da sakal. Yahu arkadaş, burası imam hatip okulu mu? Sen spor yapıyorsun. Sen ilerlemede, gençlere örnek olacaksın. 23 yaşında benim torunum var ve sakal bırakıyor. 'Oğlum kes' diyorum, bana ne diyor biliyormusun 'Dede, bütün sporcular sakallı onlara niye demiyorsun?' Bunların örnek olması lazım. Bunu dün sayın Yıldırım Demirören'e de söyledim. O 'biz böyle bir karar alamayız' diyor. 'UEFA bilmem ne yapar' diyor. Bıktık UEFA'dan yahu. Keşke bir yer olsada UEFA olmadan oynasak futbolumuzu. Her şeye UEFA, UEFA, UEFA o zaman, kulüpler olarak karar alırsınız dedi. Ben de 'tamam' dedim ve ben karar aldım bütün kulüplerde alsın bu kararı" ifadelerini kullandı.

"Kulüp başkanlarının sakal konusunda görüşlerini sordunuz mu?" sorusuna ise Cavcav; "Kimsede tık yok canım" ifadesini kullandı.

Terim için yorum yok!
Milli takım ve Fatih Terim hakkında konuşmak istemediğini ifade eden Duayen Başkan İlhan Cavcav, "Brezilya maçını izledikten sonra milli takıma seçilen futbolcu kardeşlerimin ortaya koydukları futbolu gördükten sonra, sahaya Gençlerbirliği takımını çıkarsaydım belki 4-0 yenilirdim ama daha iyi futbol oynardım" dedi.

KaynaK

Cavcav, sakal konusuna açıklık getirdi!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden rencide olanlar varsa, bu amacını aşan yanlış benzetmeden dolayı özür dilerim" dedi.

ilhan-cavcav600_N9JL6.jpg

İlhan Cavcav, Gençlerbirliği futbolcularına getirilen "sakal yasağına" ilişkin kararını hatırlatarak, "Futbolcularımıza sakal bırakmayı yasakladığıma dair bir açıklama yaptım. Ancak ses getiren bu açıklama, maalesef sürçülisan ederek kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden amacını çok aşan, çarpıtan, ideolojik ve siyasi boyutlu yorumlara sebep oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Kuşkusuz, bu topraklarda ve dolayısıyla Gençlerbirliği Spor Kulübünde futbol oynayan her kişi, Anayasa hükümleri doğrultusunda kılık kıyafet özgürlüğüne sahiptir" değerlendirmesinde bulunan Cavcav, şöyle devam etti:

"Dini değerler dokunulmazdır. Bu hak ve özgürlüklere yaşamım boyunca saygı duydum ve duyacağım. Hoşlanmadığım husus ise gençlerin kendilerini ilginç moda akımlarına kaptırarak değişik saç-sakal uygulamalarıyla kanımca pek şık olmayan görüntülere bürünmesidir. Elbette Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı olarak buna da müdahale etme ve müeyyide tatbik etme arzum ve hakkım bulunmamaktadır."

Tek amacının, "sadece bir baba ve bir dede olarak, ideolojik ya da siyasi hiçbir öge barındırmaksızın, gençlere örnek olan futbolcuları, görünümlerine daha özenli davranmalarını tavsiye etmek" olduğunu kaydeden Cavcav, "Kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden rencide olanlar varsa, bu amacını aşan yanlış benzetme nedeniyle özür dilerim" ifadesini kullandı. KAYNAK

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Milletin sakalindan sanane kardesim. Böyle tipleri nerden bulup getiriyorlar Türk futbolunun basina anlamak gercekten cok zor.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bunun gibi yobazlar varken.Türk futbolu gelişecek ....ha.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Sanane elalemin sakalından 80 yaşına gelmişsin ama adam olamamışsın. Hakikaten bunun gibiler oldukça Türk futbolu gelişmez..

Reaksiyon puanı
10,315

80 yaşındaymış master, dinozor demek daha uygun herhalde... :)
büyük ihtimal torunuyla iddialaşmışlardır, yoksa 60 yıldır futbolun içinde olan adamın bugün mü aklına geldi sakal.
iddiayı kazanıp bir defa sakal kestirebildi mi bi daha ses etmez, -aha yazdım buraya-! :D

Reaksiyon puanı
16,128
emekli olma zamanı gelmiş hazır emekli olmuşken doluşsun yaşıtı arkadaşları ile haç'a gitsin.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Böyle herşeye karışan tiplerin kökunu keseceksin

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Gençlerbirliği'nde sakal yasağı sonrası Ramazan, Hakan, Nizamettin ve Uğur bu görüntülerine veda edecek SPORX

B2fUHsqCEAASxID.jpg
B2fUIDVCcAAeMGV.jpg
B2fUIZhCAAAT8tf.jpg
B2fUIvnCAAAluLO.jpg

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ama adamın söylediğine bakın; imam hatip okulu mu burası diyor ve bence doğru karar.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bence haklı. ne o öyle saç sakal krışmış pislik içinde maç yapılıyo kaçıncı yüzyıldayız arkadaş insan önce meslegıne saygılı olmalı kendine saygısı olmalı.

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bence haklı. ne o öyle saç sakal krışmış pislik içinde maç yapılıyo kaçıncı yüzyıldayız arkadaş insan önce meslegıne saygılı olmalı kendine saygısı olmalı.
amma boş laf etmişsin kardeş. o zaman herkes kafasını sıfıra vurdursun. kimse saç da bırakmasın. kılın uzunluğuyla temizliğin ne ilgisi var? bu kadar boş bir yorum yapacağına sussan daha iyiydi..

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Cavcav'a haklı diyenler ne içtiyseniz ondan istiyorum. :D

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Belki adamın sakalı kesilince tipsiz oluyor niye zorluyorsun cavcav.:biggrin:

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
futbolcuların sakalını kestirmek istemesi niye forumdakileri geriyorki..

banada o kadar para versinler bende hergün sakal traşı olurum..

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
[video=youtube;ZbTfEbTDZvs]http://www.youtube.com/watch?v=ZbTfEbTDZvs[/video]

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sakal niye bu kadar battı acaba ... Sonuçta futbol performansını etkileyen bir şey mi bu.
Benim bildiğim futbolcu sakalıyla değil oynayışla yaşam tarzıyla örnek olur :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sakalla var bir zoru çıkar yakında :D
Sakal bırakmak sünettir ayrıyetten ateistmi acaba bu adam yada budist te olabilir :D

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Gelmiş 100 yaşına neredeyse hala milletin tüyüyle bitiyle uğraşıyor, bunun gibi dinazor nesilden kurtulmamız lazım bazı şeyleri aşabilmemiz için.
Örnek Arda ; Aynı sakalı Galatasaray'da bıraksaydı yaftalamadığımız dini simge kalmazdı, ama İspanya'da o sakalı bıraktığı için herkes cool olmuş diyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
Bu gün sakal ile maça çıkan, yarın şalvar ve sarık ile sahaya gelmeye kalkar. Varmı Türk futbolcuları dışında sakallı oyuncular? Ben gördüğümü hatırlamıyorum. Ve daha önceleri Türk futbolcuları arasında da sakal bırakan yoktu. Birden moda oluverdi.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bi noktaya değinilmemiş, lisede sakal bırakmak yasakken imam hatip mi burası demiş :D asıl şimdi imam hatipe benzedi :D

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ne istiyor bunlar sakaldan anlamadım :D Eskiden terörist misin derlerdi şimdi dinine bağlı insan oldular :D Tek bir sorun varsa o da kafalarda. İnsanları görünüşüne göre değil görüşüne göre değerlendiremediğiniz sürece problem var demektir.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ac7WujJE7ZAxRtt93oJwGaXKoL5.jpg

Bu gün sakal ile maça çıkan, yarın şalvar ve sarık ile sahaya gelmeye kalkar. Varmı Türk futbolcuları dışında sakallı oyuncular? Ben gördüğümü hatırlamıyorum. Ve daha önceleri Türk futbolcuları arasında da sakal bırakan yoktu. Birden moda oluverdi.

Sakal ile çarık-şalvarın ne ilgisi var?

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Daha önce hiç sakallı olupta yabancı futbolcu görmediyseniz futbolla pek ilgilenmiyorsunuz demektir. Yada gözlerinizde bozukluk var :)
Raul Meireles
q2L3oV.jpg

Tim Howard
Y50MzD.jpg

Benzema
dqpoYQ.jpg

Dahası çok varda en ünlü olan 3 isimden örnek gösterdim :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Yaşlılık işte. Ciddiye almaya gerek yok kendisini.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu kadar din düsmani oldugunuzu belli etmeyin.

Milletin sacindan sakalindan size ne? Türklerden baska sakali uzun olan varmiymis.

Hangi gezegenin canlilarisiniz?