CAT6 Hız Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hmmhmhm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hmmhmhm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Huawei marka 10 mbps hızlı ADLS'siz bir modeme sahibim.
CAT6 kabloyla modemi laptopa bağlayıp hız testi yaptım fakat modeme wifi ile bağlanmam ve cat6 kabloyla bağlanmam arasında hız farkı göremedim. Hatta Steam üzerinden indirme yaparken modemin wifi bağlantısı, kablolu bağlantıdan daha hızlı indirme yapıyor.
Yani uzun lafın kısası kablo bir işe yaramadı. Bunun sebebi nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Wifiyi kapatıp sadece kabloyla bağlayıp dener misiniz?

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Laptop yeni işte onu diyorum. ADSL olmaması mümkün değil.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Ben wifi ve ethernet farkını çok test ettim. Yeni wifi kartları çok iyi etherneti aratmıyor. Ancak 100 mbit gibi internetlerde o farkı alıyorsunuz. 2-3 ping farkı dışında ben fark almıyorum wifi den. Sadece sürekliliği hususunda wifi bazen etraftaki diğer wifi alanlarından etkilenebiliyor ve yer yer stabilitesi değişebiliyor. Ethernetin farkı o zaman çıkıyor. Çoklu cihaz bağlandımı veya ortamdaki wifi alanı yoğunlaştı mı yada elektromanyetik bir değişim oldu mu cat6 bundan etkilenmiyor ama wifi etkileniyor. Onun dışında öyle aralarında ciddi farklar yok.

Hmmhmhm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben wifi ve ethernet farkını çok test ettim. Yeni wifi kartları çok iyi etherneti aratmıyor. Ancak 100 mbit gibi internetlerde o farkı alıyorsunuz. 2-3 ping farkı dışında ben fark almıyorum wifi den. Sadece sürekliliği hususunda wifi bazen etraftaki diğer wifi alanlarından etkilenebiliyor ve yer yer stabilitesi değişebiliyor. Ethernetin farkı o zaman çıkıyor. Çoklu cihaz bağlandımı veya ortamdaki wifi alanı yoğunlaştı mı yada elektromanyetik bir değişim oldu mu cat6 bundan etkilenmiyor ama wifi etkileniyor. Onun dışında öyle aralarında ciddi farklar yok.
Laptop yeni işte onu diyorum. ADSL olmaması mümkün değil.

Ethernet kablosuyla bağlantı kuran tüm arkadaşlarım wifiye göre aşırı hızlanma oldu dediği için bu konuyu açma gereksiniminde bulunmuştum. Dediğiniz gibiyse yapacak bir şey yok birde yoğunluk varken hız testi yapıp bakayım o zaman. Teşekkür ederim cevaplarınız için iyi günler.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Ethernet kablosuyla bağlantı kuran tüm arkadaşlarım wifiye göre aşırı hızlanma oldu dediği için bu konuyu açma gereksiniminde bulunmuştum. Dediğiniz gibiyse yapacak bir şey yok birde yoğunluk varken hız testi yapıp bakayım o zaman. Teşekkür ederim cevaplarınız için iyi günler.
Bunun arkadaşlarının wifi alanıyla da alakası var. O wifi yi kaç kişi kullanıyor, anlık kullanan cihaz sayısı nedir? Yeni mi yoksa eski bir wifi adaptörü mü kullanıyorlar, kullandıkları wifi ne kadar kaliteli. Bunların hepsi etken. O yüzden diyoruz net ifadelerden kaçınmak gerek. Ethernet geçen herkes daha hızlı internete girecek diye bir şey yok. Ama şu kesin daha stabil alırsın. Wifi deki iniş çıkışlar ethernette çok daha az olur.