Casper markalar niye ucuz?

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
selam arkadaşlar

Casper markalı notebook almak istiyorum.Diğer bilgisayarlara göre daha ucuz.Acaba alınmalımı? alınmamalımı?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Casper önermem malzeme kalitesi kötü nedense hiç sevmiyorum Casper'i. Ama Toshiba ve Samsung tercih edebilirsin.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
nedeni, her marka gibi çinde üretim yapması ve fiyatlarını şişirmemesi. işlemci intel, anakart clevo, ekran kartı nvidia oluyor genelde. geriye ram ve kasa kalitesi kalıyor, onlar da ne kadar kötü olabilir? 4 yıl casper kullandım ve bi kez bile servislik bir durum olmadı. bilgisayar hala çalışır durumda, çocuklara oyun oynaması için açıyorum sürekli, buna rağmen hala bi sorun yok.

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasanın plastik olması sorun olmaz diyorsan, bence alabilirsin

LÂEDRİ-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 yıldır casper kullanıyorum ve evde 3 tane casper laptop var şuana kadar hiç sorun yaşamadım sadece birinin kasası hoşuma gitmiyor elde kalacakmış gibi ama son çıkanların kasasıda sorunsuz tavsiye ederim

Sadr-azam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasası felaketmiş ve kasa nedeniyle de ısınma sorunu oluyormuş. Kendi gözlemim değil ama arkadaşım yarım saat küfürlerle bezeyerek anlatmıştı çektiği sorunları.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya arkdaşalar sadece kullananlar yazsın boş boş yorum yapmayın

bende var casper notebook clevo fln diyolar yok öyle birşey

sayım içindeki markaları

anakart pegatron(asus)
ram nanya
sabit disk wdc
cd sürücüsü samsung
nvida 540m
i5 2410m
ekran auo(acer)

araştır herşeyi bulur öğrenirsin casperin tek eksiği teknik servis o kadar oda ben bu forumda şahit oldum hem toshiba hem samsung hem lenovoda sıkıntılar oldu

bak herşeyi geç 5-6 tane gerçek notebook üreticisi var hp toshiba fln hepsi yalan monster bile 2000+tl her notebooku o bile söylüyo clevo kullanıyoruyuz diye siz hala clevo kötüleyin bilip bilmeden yorum atmayın bana inanmıyosan buyur
http://www.monsternotebook.com.tr/Neden-MONSTER.html

gerçek üreticiler clevo asus quanta vs. orda var zaten

yinede ucuza güzel notebook bulursan asus al eğer bulamassan casper al hiçbirşey olmaz nerdeyse herşey asus

Reaksiyon puanı
10,315
malzemesi yabancı olsa da bildiğim kadarıyla casper bir türk markası. yani bizden olan birinin.
sürekli kötülendi, hor ve hakir görüldü.
dikkat ettim de, kötüleyenler içinde bir tane bile kullananı yok. hep dolmacılar kötüledi.
kullanıcıları hiç bir sıkıntı belirtmezken, her ne hikmtese şikayet edenler hep başkaları!
bu bir vestel için bir de bu casper için hep böyle oldu.

kullanmadığım, denemediğim hiçbir şey için hiçbir zaman yorum yapmadım. ne ister insanlar anlamıyorum bi türlü.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
samsung laptop > vatan computer a bir uğra derim.Casper son tercih...

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Casper tercih etmemeni öneririm ısınma sorunu çok fazla oluyor yeterli boşluk olmadıgından dolayı ama soba olarak kullanabilirsin :D

YouKing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben i7 li bir casper notebook kullanıcısıyım 2011 in şubat ayında aldım benden 1 hafta sonrada aynı markanın i5 ini aldı arkadaşım diğer özellikleri aynı
Benim bilgisayarımın solsaki ızgaralardan kırıldı kırılmasının sebebi ızgara tarafındaki 2 vidanın düşmesi haberim olmadıgından kırıldı.
Kasanın kırılması garanti kapsamına girmiyormuş, Öyle denildi.

Diğer sorunlarına değinecek olursak;
1: Batarya normal internet kullanımında 45 dakika ancak dayanıyordu 1 sene kullanımdan sonra bu sorunun casper la ilgisi yok ben batarya takılıyken fişde kullandım devamlı.

2: Dvd yazıcı bozuldu çok nadir dvd leri cd leri okur oldu windows kurulum dvd sini okuyordu ama önceden hazırladığım mp3, program vs. Dvd leri okumadı bir film bile izleyemez oldum aynı sorun komşumuzun masaüstü bilgisayarında da oldu ama garanti değiştirti benim dvd sürücüsünüde değiştireceklerini söylediler.

3: işlemci sıcaklıgı 80 derece gibi ciddi sıcaklıklara ulaşıyordu fan artık dayanılmayacak sesler çıkarmaya başladı, fan bir maximum hızda çalışıp kısa süre sonra tekrar normal hızda çalışıyor buda sinir bozucu sesler meydana geliyordu sıcaklıgı tarif edecek olursam çalışma masamın üstünde kullandığımda masanın altında ciddi bir sıcaklık hissedebiliyordum elinizide soldaki ızgaraya yaklaştıramıyordunuz. Bunuda düzelteceğini söyledi garanti.

Benim sorunlarım bunlar oldu bir daha alırmıyım casper ihtimal vermiyorum ama düşükde olsa bir ihtimal var :)

Şunuda söylemem gerekirki benden 1 hafta sonra alan arkadaşımda bu sorunlar veya benzer sorunlar olmadı o gayet memnun bilgisayarından, bende performansından memnunum ama plastik malzemesi çok kötü oldugundan kullanırken biraz dikkat istiyor.

Benim başımdan geçenleri değerlendirerek casper alıp almayacagını gözden geçirebilirsin.

Bilgisayarımda 2 haftadır garantide gelince kasayıda değiştirmişlerse de büyük süpriz olur eksilerini artılarını burda yazarım.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Fiyatları şişirmece ve servisi sorun. Zaten en anlamadığım kısmı yerli bir marka ve de avrupanın büyüklerindeniz diye de reklam yapıyor (reklama da tomarla para döküyor) ama eli yüzü düzgün bir servis ağı yok ve servisi kaliteli de değil bence. Zaten bizim burdaki yetkili satıcısıda bir şeye benzemiyor adama soru soruyorum neyin ne olduğunu bilmiyor daha.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kullanmadığım, denemediğim hiçbir şey için hiçbir zaman yorum yapmadım. ne ister insanlar anlamıyorum bi türlü.

+1

[MENTION=178749]YouKing[/MENTION] arkadaşta var 70 i geçmiyor laptop için o sıcaklklar normal başka makinalara bak görürsün

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Şu casper markasını önermeyen arkadaşlardan kaçı kullandı acaba meraklar içerisindeyim sadece dolma sözlerle yorum yapmanızda bir acayip
Bir diğer konu teknik servis meselesi tüm markalarda mevcut 5 parmağın beşide bir değilki mutlaka aralarında tercbesizler çıkıyor.

YouKing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcinin sıcaklıgı 80 derecelere çıkması normalmi diyorsun :) yani bu sıcaklık yüzünden facebook daki angry bird oyununu tam ekranda oynayamaz oldum dondu şimdi sen o sıcaklıklar normal diyorsun

Ben bunları casper ı kötülemek için yazmadım başımdan geçenleri yazdım yanlış anlaşılmasın diye beraber aldığımız arkadaşımn bilgisayarınıda örnek gösterdim ama genede yanlış anlaşıldım.

Casper bilgisayar bir daha almam dedim hala aynı fikirdeyim ama biraz daha açayım almamamın nedeni malzeme kalitesindendie ben bilgisayarımı hor kullanan birisiyimdir bu yüzden casper kötü kasa kullandıkça ve daha kaliteli fanlar dvd sürücüleri kullanmadıkça casper bilgisayar almayı düşünmüyorum benim gibi kullanıcılarada tavsiye etmiyorum.

gizemlilord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşlemcinin sıcaklıgı 80 derecelere çıkması normalmi diyorsun :) yani bu sıcaklık yüzünden facebook daki angry bird oyununu tam ekranda oynayamaz oldum dondu şimdi sen o sıcaklıklar normal diyorsun

Ben bunları casper ı kötülemek için yazmadım başımdan geçenleri yazdım yanlış anlaşılmasın diye beraber aldığımız arkadaşımn bilgisayarınıda örnek gösterdim ama genede yanlış anlaşıldım.

Casper bilgisayar bir daha almam dedim hala aynı fikirdeyim ama biraz daha açayım almamamın nedeni malzeme kalitesindendie ben bilgisayarımı hor kullanan birisiyimdir bu yüzden casper kötü kasa kullandıkça ve daha kaliteli fanlar dvd sürücüleri kullanmadıkça casper bilgisayar almayı düşünmüyorum benim gibi kullanıcılarada tavsiye etmiyorum.
Kardeşim burada ne yazsan ne desen sırf onların yararı için cabalasnda;yine yanlış anlıyorlar anlamadım buradakileri gitti...

Birisi ne derse diğerleri onun kopyasını yapıştırıyor düşünüp kendi fikrini yazmıyor...
anlıyorum dostum seni bunlar yanlış anlamayı alışkanlık haline getirmişler....

casper adı var kendi yok yetersiz kesinlikle... :( diyecek başka bir şey yok...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Kaç kişi kullandı da yorum yapıyor acaba sorusunu soran ve soracak arkadaşlar için açıklma: Arkadaş aldı kullandı 1001 rezillik çekti bende alacağım vakit doğal olarak Casper almadım, bir malın dandik olduğunu görüp bilip yinede ona yüklü miktarda para gömecek varsa buyursun gömsün ama ben o kadar zengin değilim. :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Lg a510 laptopum var benım için casper 'da lg de aynı gibi ısınma sorunu ortak ben fanı temizlediğimden şimdi arkadaşın casperdan biraz daha iyi oyun açmazsam sorunum yok...
Neyse 'Genel' görüş olarak 2 laptopunda kaderi aynı kalitesiz ,bozulur,ısınır almayın şeklinde :D

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler arkadaşlar yardımcı olduğunuz için.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben i7 li bir casper notebook kullanıcısıyım 2011 in şubat ayında aldım benden 1 hafta sonrada aynı markanın i5 ini aldı arkadaşım diğer özellikleri aynı
Benim bilgisayarımın solsaki ızgaralardan kırıldı kırılmasının sebebi ızgara tarafındaki 2 vidanın düşmesi haberim olmadıgından kırıldı.

1: Batarya normal internet kullanımında 45 dakika ancak dayanıyordu 1 sene kullanımdan sonra bu sorunun casper la ilgisi yok ben batarya takılıyken fişde kullandım devamlı.

2: Dvd yazıcı bozuldu çok nadir dvd leri cd leri okur oldu windows kurulum dvd sini okuyordu ama önceden hazırladığım mp3, program vs. Dvd leri okumadı bir film bile izleyemez oldum aynı sorun komşumuzun masaüstü bilgisayarında da oldu ama garanti değiştirti benim dvd sürücüsünüde değiştireceklerini söylediler.

3: işlemci sıcaklıgı 80 derece gibi ciddi sıcaklıklara ulaşıyordu fan artık dayanılmayacak sesler çıkarmaya başladı, fan bir maximum hızda çalışıp kısa süre sonra tekrar normal hızda çalışıyor buda sinir bozucu sesler meydana geliyordu sıcaklıgı tarif edecek olursam çalışma masamın üstünde kullandığımda masanın altında ciddi bir sıcaklık hissedebiliyordum elinizide soldaki ızgaraya yaklaştıramıyordunuz. Bunuda düzelteceğini söyledi garanti.

Benim sorunlarım bunlar oldu bir daha alırmıyım casper ihtimal vermiyorum ama düşükde olsa bir ihtimal var :)

Şunuda söylemem gerekirki benden 1 hafta sonra alan arkadaşımda bu sorunlar veya benzer sorunlar olmadı o gayet memnun bilgisayarından, bende performansından memnunum ama plastik malzemesi çok kötü oldugundan kullanırken biraz dikkat istiyor.

Benim başımdan geçenleri değerlendirerek casper alıp almayacagını gözden geçirebilirsin.

Bilgisayarımda 2 haftadır garantide gelince kasayıda değiştirmişlerse de büyük süpriz olur eksilerini artılarını burda yazarım.

Benzer şekilde benim notebookunda ızgarası kırıldı. Vidanın düştüğünü farketmiştim gerçi ama önemsememiştim.
Fanın yüksek sesle çalışma sorunu ve aşırı ısınma sorunu benim notebooktada vardı.Son dönemde özellikle iyice artmıştı.
Bu defa erken müdahale etmeye karar verdim. Hemen ızgaranın altında byük bir kapak vardı. O kapağı söktüğüm zaman fan ortaya çıktı. Fanın sıcak havayı dışarı üflediği hava kanalının önü tozdan kapanmıştı. Ordaki tozu pisi temizledim.
Artık bilgisayar daha az ısınıyor ve doğal olarak fan olur olmadık yere aşırı hızda çalışmıyor.
Eğer senin notebooktada bahsettiğim kapak varsa fanın hava kanallarını temizlemeni tavsiye ederim.

Ekleme: cihazı garantiye verdiğini şimdi farkettim. Neyse belki bir başkasının işine yarar. Yazdıklarım dursun.

synchronline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşda casper var bozulmadık yeri kalmadı :D ben acer aspire 5742g kullanıyorum tek sorun yaşamadım.

Mystique

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bimekste laptoplara bakarken,birinde mavi ekran hatası vardı,markasına baktım ===CASPER

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
yo kesinlekce tercih etme çünkü malzeme kalitesi gerçekten kötü ve toplama sanırsam bu dezavantaj

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
13'' lik i5 macbook pro almayı düşünüyorum.(Retina display değil) Daha çok office amaçlı kullanacağım ama ara sırada oyun oynarım. Peki ısınma, erkran donması gibi sorunlar çıkartır mı? Birde o kadar paraya almalı mıyım yoksa o fiyata daha iyi bir pc alınır mı cevaplar mısınız? Şimdiden teşekkür ediyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende toshiba da var casper da ama casperı hiç bişiye değişmem üç senedir kullanıyorum yere düşürdüm fan yeri kırıldığı halde hala sessiz çalışıo kaç defa düşürdüm hala sağlam hala çalışıo toshibanın garanti kapsamı iğrenç HP de adamlar evinden alıo evine bırakıo beş kere yolladı arkadaş fanını temizlediler toshiba garantide olduğu halde 60 tl istiyo ben hp asus yada casper öneriyorum toshibayı önermiyorum

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
herkese teşekkürler yardımlarınız için.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar.

Biraz negatif yorum yapacağım için, "kullanmadan konuşuyor" deyip körü körüne konuşan ve ömrü hayatında bir defa Casper kullanmış diye bütün Casperların çok iyi olduğunu zanneden arkadaşlara baştan söyleyeceğim şeyler var:

- Onlarca Casper notebook ve masaüstü elimden geçti, işim itibarı ile değişik birçok modelini yakından inceleme fırsatı buldum.
- Elimden geçen Casper'ların önemli bir kısmının içini de incelemişimdir.
- Yine işim itibarı ile, onlarca "memnuniyetsiz Casper müşterisi" tanıyorum.

Bununla birlikte bir nükte olarak Casper'ın önemli yetkililerinden biriyle yaptığım bir görüşmede şu diyalog geçmiştir:

Ben: Hocam öyle fason üretiyorsunuz ki, Datron, Vestel, Arçelik gibi markalarla bire bir aynı üretimi kullanıyorsunuz. O derece ki; model numaralarınız bile aynı.
Casper yetkilisi: Hocam tamam da sen de 3 yıl önceki modellerimizden bahsediyorsun. Artık anakartlarda Clevo kullanıyoruz.. (Bu da "Clevo kullanmıyorlar, öyle bir şey yok" diyen arkadaşlar için mini bir açıklama olsun. -Ki her ne kadar Clevo kötü bir marka olmasa da; körü körüneliğe karşı paylaşıyorum.)

Casper nickiyle kayıt olup taptaze "Casper neden ucuzdur" diye soran arkadaşıma kesinlikle ilk önce Casper'ın ne kadar pahalı olduğunu araştırmasını tavsiye edeceğim. Casper daha önceden ucuzdu, çünkü Çin'den en fason üretimi yaptırarak kendisine ait olan hiçbir teknolojiyi ve tasarımı kullanmayan gerçek bir "Çin malı" idi. Bu nedenle ucuzdu; ederine göre ise oldukça pahalı sayılırdı. Bugün ise tabiri caizse "parayı gözünden vurdukları için" kendi tasarımlarını kullanıyor olabilirler. Bundan dolayı fiyatlar birden bire tavan yaptı. Yani kısacası, dünya markalarına göre aynı özellikleri daha yüksek fiyata satmaktadır. Böylece ederinden iki kat pahalı olduğunu; yani düşük kalite malı yüksek fiyata sattığını görüyoruz.

Kısa kısa avantaj ve dezavantajlarını listeleyecek olursak, herhangi bir avantajını tespit edemediğim için dezavantajlarını belirteceğim:

1- Genel anlamda kalitesiz malzeme.
2- Kalitesiz yazılım
3- Ederinden çok daha yüksek fiyat. (Böylece, kalitesiz ürün, yüksek fiyat.)
4- Gereğinden çok daha pahalı olduğu için, "süper indirim, muhteşem indirim, acayip fiyatlar" gibi aldatmacalara çok müsait.
5- Üretim fason olduğu için Casper'ın kendi teknik servisi dahi ürüne yabancı, bu nedenle sorunların çözümü kolay değil.
6- Ürün özellikleri ne kadar yüksek olursa olsun, arıza oranı çok yüksek. (Bu maddeyi mezkur Casper yetkilisine söylediğim zaman bana şöyle demişti: "Şu anda en büyük hedefimiz kutudan arızalı çıkma oranını binde bire indirmek. Halbuki ben kutudan arızalı çıkma oranından değil, satıştan sonra servise dönüş oranından bahsetmiştim; yetkili bu orandan bahsetmekten özellikle kaçındı.)
7- Tasarım olarak oldukça vasat.
8- Sürücüler konusunda normal bir FTP klasör listesinden başka bir uygulama yok. O nedenle Casper bilgisayarlar için sürücü (driver) aramak bir işkence. Ancak FTP klasöründe Vestel, Datron, Arçelik, Beko ve adını bile duymadığınız birçok marka ile aynı modelde olan bir Casper laptopa sahip iseniz görebileceğiniz bir klasörden indirebileceğiniz uygulamalarla yetineceksiniz.
9- Arıza olduğu zaman masaüstü olsun, notebook olsun, genellikle bir daha iflah olmuyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse gerçekten "yerli" bir üretimin başarılı olabilmesini ben de isterdim. Fakat sırf yerli diye yüksek fiyata düşük kalite satılmasını desteklemek ve "yerli" diye bununla gurur duyulmasını beklemek, bence vicdansızlıktır.

alperdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bende de i7 var ve YouKing arkadaşta da olduğu gibi, benim de bir arkadaşımda i5 var ve onda hiçbir sorun yok. bendeki cihaza gelirsek:

casper nirvana i7 6 gb ram x64.

1 yılın sonunda:

klavye tuşlarının bazıları yandı, çalışmamaya başladı.

fan aşırı çalışmaya başladı. sistem boştayken hem de.

batarya tükendikten sonra elektriğe bağlayınca fan patlayacak derecede hızlı çalışıyordu ara ara. cihazı kapatmak zorunda kalıyordum. bataryayı çıkardım, sorun düzeldi. burda bataryayı da kaybetmiş olduk klavyeden sonra.

aşırı ısınma zaten fanın deli gibi çalışmasından belli.

hal böyle olunca ki, dönüm noktası klavyenin çalışmamaya başlamasıdır. Ankara Vatan Bilgisayar'a götürüp garantiye verdim.

Takriben 1 ay sonra aldım:

Fan değişmiş.

Klavye değişmiş.

Harddisk değişmiş.

Neredeyse yenisini verdiler yani. Düşündüm. Bu cihazın garantisi Aralık'ta bitiyor. Bu cihazın parçaları yaklaşık 1 yıl dayandıysa, garanti bittikten sonra bu yeni parçalar 1 yıl anca dayanır, sonra nanay (ekstra soğutucu aldığımı söylemiş miydim)

Sonuç:

Soğutucu hep cihazın altında.

Güç durumu Power Saver'da ekstra işlem yapmıyorsam. Power Saver advanced settings'ten işlemci hızını fişteyken ve batarya takılıyken %80'le sınırladım- ki %100'ü kullanıp fana abanmasın. System Cooling Policy'yi ise "Active" yaptım ki, işlemci ısınmasın, işlemciyi de kaybetmeyelim. Ekstra iş isteyen durumlarda Balanced-Dengeli geçiyorum. Sonra tekrar Power Saver-Güç Tasarrufuna dönüyorum.

Son olarak da az oyun oynamaya çalışıyorum. İlla oynayacaksam. Power Saver'da, altta soğutucu varken, dışarıdan klavye takarak, ve oyun grafiklerini medium yaparak oynuyorum ki parçalar zarar görmesin.

Kısacası i7 işlemcili cihazın performansını düşürmezseniz parçalar yanıyor. i5'te sorun yokken i7'lerde sorun çıkmasının sebebi bu.

Son yorumum: Bir daha casper almam :) .