Soru Casper Excalibur Alınır Mı

alperen5526

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Excalibur aldım 1 ay önce genel olarak memnunum ancak olması gerekenden fazla ısınıyor.

EneSado06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Sizce ne alabilirim 3ds max lumion sketchup kullanıyorum ve 3d render için arıyorum kasa toplamak benim de aklımda var fakat öğrenciyim okul açılır mı bilinmiyor ona yanaşamıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu laptopu da 2060 var diye bakmıştım cuda çekirdeği olduğu için render daha rahat alınıyor diye biliyorum

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Excalibur aldım 1 ay önce genel olarak memnunum ancak olması gerekenden fazla ısınıyor.

Bende gamegaraj aldım MSI kasa oda ısınıyor hacı takma. Testlerini ona göre yapıyorlar. Zaten sorun olsa gene kendi başları yanar garantiyle uğraşmaktan.

Elini dokundurmayacağın ısılara geliyor ama günümüzde 10.nesil üstü işlemciler malesef böyle.
Performansa bir etkisi yok.

Son düzenleyen moderatör:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İyi günler arkadaşlar. Ekran kartından dolayı https://www.hepsiburada.com/casper-...pey&utm_source=pc&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c bu laptopu düşünüyorum sizce alınır mı. Yok olmaz derseniz, tavsiyeniz alırım
Performans tarafında sıkıntı yaşamazsın. Kasa kalitesi iyi. Yazılım tarafında eksikleri var. Ancak en büyük eksisi çok fazla sesli çalışması. Turbo modu açmazsan bilgisayar ısınıyor. Açtığın taktirde 75 dB seviyesinde ses çıkarıyor o bilgisayar. Ben bu sese katlanırım dersen alınabilir bir bilgisayar.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Ben hayatta almam anakartı ne olduğu belli değil. Orda burada toplattırıp marka basıyorlar. Hele ki asus msi varken. Fikrime katılırsın katılmazsın. Haa daha iyilerini yaparlar alırım neden almıyım ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Türk markaları yerine global bir markalı ürün almanız daha iyi olur (yardım açısından).

Bütçeniz ne kadar, sormayı unuttum da. :)
Türk markalarının verdiği teknik desteğin %10'unu bile vermiyor global markalar. Dell dışında.

Monster'dan bahsetmiyorum bile zaten, Türkiye topraklarında satış sonrası desteği daha iyi olan marka yok. Olması gereken de Monster gibi olmak zaten.

Ben hayatta almam anakartı ne olduğu belli değil. Orda burada toplattırıp marka basıyorlar. Hele ki asus msi varken. Fikrime katılırsın katılmazsın. Haa daha iyilerini yaparlar alırım neden almıyım ?
Monster'ın kullandığı kasalar Tongfang ve Clevo'dan geliyor. Clevo bugün MSI için de bilgisayar üretiyor. Tongfang ise belirli bir üne sahip avrupa ve asya pazarında.

Casper ise Gigabyte Aorus gibi Quanta Computer'dan alıyor bilgisayarları. Ne olduğu belli olmayan bir şey yok ortada.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bilmediğim konular demek, tamam. Sen o kalitesiz Türk menşeili firmaların ürünlerini al.
Para verilmez lafınız bayağı yanlış bir ifade. Monster markasından 2 defa laptop satın alan ve bir kere de satın almanın kıyısından dönen birisi olarak söylüyorum bunu. Uzun uzun açıklamak isterdim ama yeri değil ve vaktim yok. Yukarıdaki mesajımı okuyabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
128
Türk markalarının verdiği teknik desteğin %10'unu bile vermiyor global markalar. Dell dışında.

Monster'dan bahsetmiyorum bile zaten, Türkiye topraklarında satış sonrası desteği daha iyi olan marka yok. Olması gereken de Monster gibi olmak zaten.

Monster'ın kullandığı kasalar Tongfang ve Clevo'dan geliyor. Clevo bugün MSI için de bilgisayar üretiyor. Tongfang ise belirli bir üne sahip avrupa ve asya pazarında.

Casper ise Gigabyte Aorus gibi Quanta Computer'dan alıyor bilgisayarları. Ne olduğu belli olmayan bir şey yok ortada.
Bir kere Monster marka ürün kullandım 2014 yılında anakartı Foxconn'du. O andan itibaren Monster benim için bitti. Aynı şekilde Casper'da öyle.

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bir kere Monster marka ürün kullandım 2014 yılında anakartı Foxconn'du. O andan itibaren Monster benim için bitti. Aynı şekilde Casper'da öyle.
Sen sanıyormusun ki kullandığın markalar monster yada Casper? Hepsi MSI yada Clevo adı Sager olur, Eurocom olur, Monster olur...

Bende casper var 2011 yılında almıştım hala taş gibi peder kullanıyor bende Vİctor var monster muadiliydi o zamanlar 6 sene oldu 980m ekran kartı var hayatımda kullandığın en iyi bilgisayar.

Kardeşimede gamegaraj aldık şu anda. Monster, asus parasına hem bilgisayar alıp hemde 28' asus 1ms 144hz TUF ekran aldık üstünede para arttı.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

Hangi Clevo olduğu vs. yazmıyor. Ama Lenovo da mesela Wistron anakartlar kullanılıyor ve modeli yazıyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Olur mu ya zaten anakart üreticileri belli ya ASUS ya MSI yada CLEVO kim var başka. Hiç biri anakart üretmiyor. markayı basıp dışına yolluyorlar.
Pegatron, Wistron, Dell, Compal vs. var.

Tek sorun o da değil. Quanta yine iyi. Sony yıllarca Quanta kullandı. BIOS update vs. zor bulunuyor Clevo'da Pegatron gibi. OEM'lere veriyorlar sadece. E-posta ile ulaşırsan bazenleri veriyorlar.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Hangi Clevo olduğu vs. yazmıyor. Ama Lenovo da mesela Wistron anakartlar kullanılıyor ve modeli yazıyor.
Pegatron, Wistron, Dell, Compal vs. var.

Tek sorun o da değil. Quanta yine iyi. Sony yıllarca Quanta kullandı. BIOS update vs. zor bulunuyor Clevo'da Pegatron gibi. OEM'lere veriyorlar sadece. E-posta ile ulaşırsan bazenleri veriyorlar.
Müsait olunca cevap vereceğim bunlara.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

alperen5526

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bende gamegaraj aldım MSI kasa oda ısınıyor hacı takma. Testlerini ona göre yapıyorlar. Zaten sorun olsa gene kendi başları yanar garantiyle uğraşmaktan.

Elini dokundurmayacağın ısılara geliyor ama günümüzde 10.nesil üstü işlemciler maalesef böyle.
Performansa bir etkisi yok.
Evet performansa bir etkisini görmedim ancak fan sesi yükseliyor ve çok ısınınca önceki laptoplarıma kıyasladığımda bir şey olacakmış gibi hissediyorum çünkü bünye alışık değil. :)