Casper CNL.I640-6M35P

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar ;
Laptop almaya karar verdimde
istediğim özellikler bi bilgisayarda tabi fiyatıda uygun
http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnli640-6m35p_130_1752
Şimdi herkes casper'ı pek beğenmiyo ama bende şöle bir araştırma yaptım
gidip cpu-z programını ve hardware monitor yükledim o bilgisayara ve sonuç
Anakart:pegatron(asusun yan firması)
İşlemci :zaten belli intel core i7 640m 2.8 turbo boos 3.46 cpu-z de baktığımda 3ghzden aşağı çalışmıyo ve hardware monitöri sıcaklık ise boşta 45derece
Ram:işte burası kötü nanya teknoloji diye bir ram 6gb ama
ekran kartı :ati 5650
harddisk:samsung 640 gb
işte diğer laptop çıkışları fln ama şık bir tasarımı var parmak izi bırakıyo o ayrı konu

Benim sorum ise dayanıklılık konusunda bi sıkıntı olurmu veya teknik servis konusunda geliştirmişler öle diyolar aslında 2010 en iyi pc üreticisi gelişmesi lazım yani sizce ram veya komple bilgisayar dayanıklı olurmu garantisi bittikten sonra bi sıkıntı yaparmı yaklaşık 5,6sene kullancamda

Şimdiden teşekkürler

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
bende casper nirvana kullanıyorum 4 çekirdek serisinden bu cihazdan üç farklı yönü var ilki işlemci hızı 1.60 2.80 ikincisi ekran kartı tek 1gb paylasımlı gt335m 3. ise harddisk 500 gb 1700e almıstım gecen yıl mayısta

şimdi bu senin ürününde gözüme ilk çarpan 4MB Intel® Akıllı Bellek bu cihaz için biraz düşük gibi geldi ki benim cihazda dahi 8 mb ön bellek var ve 1 yıl öncesinin ürünü

birde ek olarak bu modeller cıktıgında casper bölge müdürlüğünün teknik servisinden bir tanıdığa sorduğumda dedim abi satayım benim cihazı bunlardan alayım dedi çift ekran kartlıları mı diyorsun boşver alma dedi bundan çok farkı yok dedi ve o an itibariyle vazgeçtim.
Ama sen yeni ve ilkkez alacaksan ben öneririm o servisteki tanıdıkta önerir :D

---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

servis konusunda da öyle sağda solda olan casper teknik servislerine gitme merkez bir bölgedeysen ankara izmir istanbul gibi bölge müdürlüklerine götür cihazı aksi halde cihazını daha geç sürede alırsın ve sorununu daha net anlatma fırsatı bulursun herhangi bir problemde.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler ya benimde casperda tanıdığım var ama genede kullananlara bi sorim dedim ramde fln bi sorun varmı veya komple bilgisayarda
benim istediğim özellikler bunlar yani tek korkum okuduğuma göre anakartları çabuk yanıyormuş teknik servis kötüymüş o yani çünkü diğer malzemelerle casperin alakası yok

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler ya benimde casperda tanıdığım var ama genede kullananlara bi sorim dedim ramde fln bi sorun varmı veya komple bilgisayarda
benim istediğim özellikler bunlar yani tek korkum okuduğuma göre anakartları çabuk yanıyormuş teknik servis kötüymüş o yani çünkü diğer malzemelerle casperin alakası yok

teknik servise kötü diyen bana gelsin :D bak yeniden söylüyorum bu casper teknik servisleri her yerde var bunlara itibar etmeyin sadece bölge bayiliğiyle irtibata geçin ben ilkinde mahallede bulunan servise götürmüştüm sorunumda bilgisayarda her sey calısır durumda fakat ekran gidiyor görüntü ses vs her sey gidiyordu sorunu adamlara anlatyorum tamam diyorlar geçiyor zaman daha göndermiyorlar bile bölge müdürlüğünün teknik servisine ki o mahalle aralarında ki casper servisleri anca format atar falan yani bu sadecebu denli büyük sorunlar için bölge müdürlüğünü gönderirler.
bende kalktım bir gün bu sorun için bölge müdürlüğüne gittim orda bi abiyle tanıstım şimdi adını vermeyeyim.anlattım derdimi tamam dedi teste alıyım dedi test dediğide oyun vs acacak öyle bekleyecek sorunu görecek mi iki üc gün gecti aradım dedi serkan sorun yok bende tamam dedim alayım abi cihazı.cihazı aldım eve geldim ve aynı sorun baş gösterdi bende bunu videoya kaydettim ve ertesi gün götürdüm izlettim tamam dedi anakartı değiştirdi iki dakkada verdi hemen yani anlıycanız derdinizi anlatmakta bitiyor olay benim gibi sorununuzu sadece lafla değil görsellerle anlatırsanız daha faydalı olur.

Anakart konusunda da benim anakart sorunu klavyeye su dökmüştüm :D ondan oldu gibi geliyor :D bu kullandıgım cihazı arkadasımın abisine de aldım hiçbir sorun yok kullanıyor gayet iyi bir şekilde.Ama yinede karar senin ;) teknik serviste arkadasım var diyorsun ama anakartları yanıyormus diyorsun sorsana adama :D

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Video kaydetmek güzel yöntem .d şimdi laptopa gözüm gibi bakcam o kesin çünkü kaç para veriyorum
Şimdi bişey aklıma geldide geçen gün bimeks te laptoplara bakıyordum adamın biri laptopun kapattı altına baktı casperda fan değili yoktu(altta) ama toshibada vardı belkide ısınma sorunu ondan senin pcde varmı öle bişey

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Video kaydetmek güzel yöntem .d şimdi laptopa gözüm gibi bakcam o kesin çünkü kaç para veriyorum
Şimdi bişey aklıma geldide geçen gün bimeks te laptoplara bakıyordum adamın biri laptopun kapattı altına baktı casperda fan değili yoktu(altta) ama toshibada vardı belkide ısınma sorunu ondan senin pcde varmı öle bişey

bende altta fanın oldugu yede delikler var.Gecen gün normal kullanımda işlemciler 90 95 dereceyi görüyordu gittim servise tanıdığa yine :D adam açtı gözümün önünde makinayı hava kanallarını gösterdi bak dedi sıcak hava çıkışı tozdan kapanmış dedi temizledi eve geldi şu an normal kullanım 51 derece de :D

gidipte cihazı casperstoreden alma eleltroword e vatan bilgisayar a faln bak hatta indirim günlerini kovala :D

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
tamam anladım senin demek istediğini bende var ama o alttaki fan deliği sadece hava almak için.Senin almak istediğin laptopta yanlarda arkadasında ve yanında fan hava cıkıs ve girişi olur ama alttaki fan hava girişinin olup olmaması ne kadar etkiler bilemiyorum.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bence illa bi etkisi vardır

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper sevimli hayalet dostum bırak bunları git del topla. alienware diye arat çıkar. Del'in üretimidir. İşletim sistemlerinin hepsinde başarılı sonuçlar alırsın.
Casper öyle sistemler yapıyorki aklım almıyor aynı sistem aynı kasa aynı model ismi ile bili farklı performanslar elde edebiliyorsun. Vazgeç bu sevdadan.