Caps Lock Tuşum Küçük Harfe Geçmiyor

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Arkadaşlar PUBG oynarken sağ alttan anlam veremediğim bir bildirim çıktı ve bende istemsizce bildirimin üstüne tıkladım ve caps lock tuşum sadece büyük harf yazıyor küçük harfe geçmek için sol shift tuşuna basmam gerekiyor fakat ben böyle bir ayar yapmadım, oyun oynarken alttan çıkan bildirime tıkladıktan sonra böyle bir şey başıma geldi bunun sebebi sizce nedir ve nasıl düzeltiriz ?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Yapışkan tuşları aktif etmişsindir. (=

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Nasıl kapatacağız bunu hocam?
sol altta arama kısmına yapışkan yazdığında çıkacaktır (=

Screen Shot 09-06-19 at 02.46 PM.PNG

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
sol altta arama kısmına yapışkan yazdığında çıkacaktır (=

Ekli dosyayı görüntüle 78409
Hocam olmuyor deliricem kafayı yiyicem en sonunda şu son 1 haftada bilgisayarda başıma gelmeyen şey kalmadı bütün her şey beni buluyor.

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Klavyenin Çalışma Biçimini Değiştir bölümüne girip oradaki bütün orjinal ayarlarınızı atarmısınız rica etsem bende tekrar ona göre bakıp yapayım.

Benim ayarlarım aşağıdaki gibi acaba bir yanlışlık mı var ? Sizde kendi klavye ayarlarınız atarsanız çok sevinirim.

1.png
2.png
3.png
4.png

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Aynı anda Ctrl ve shift tuşuna basınca ne tepki veriyor.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Aynı anda Ctrl ve shift tuşuna basınca ne tepki veriyor.
Hiç bir tepki yok hocam normalde büyük harften küçük geçmek için tekrar caps locka basmak gerekiyorya hani bende şuan öyle değil capslocka basınca büyük harfe geçiyor fakat tekrar basınca küçük harfe geçmiyor, küçük harfe geçmek için sol shift tuşuna basmam gerekiyor :(:(

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bu bir dizüstü ise normal klavye bağlayıp kontrol et belki bir tuş bozulmuştur.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Bu bir dizüstü ise normal klavye bağlayıp kontrol et belki bir tuş bozulmuştur.
Hocam tuş bozulması ile alakası yok yedek klavyem olmadığı için dediğini deneyemem ama herhangi bir tuş bozulsa hiç basmaz.

Ben yanlışlıkla PUBG Lite oynarken windows lock açmayı unutmuşum ve oyundayken sağ alttan yapışkan tuşlar ile ilgili bir bildirim geldi ve bende ani bir reflexle ona tıkladım, zaten her şey ona tıkladıktan sonra oldu fakat neye tıkladığımı bilmiyorum. Büyük ihtimalle bir ayarı bozdum fakat hangi ayar olduğunu bulamıyroum.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
Hocam tuş bozulması ile alakası yok yedek klavyem olmadığı için dediğini deneyemem ama herhangi bir tuş bozulsa hiç basmaz.

Ben yanlışlıkla PUBG Lite oynarken windows lock açmayı unutmuşum ve oyundayken sağ alttan yapışkan tuşlar ile ilgili bir bildirim geldi ve bende ani bir reflexle ona tıkladım, zaten her şey ona tıkladıktan sonra oldu fakat neye tıkladığımı bilmiyorum. Büyük ihtimalle bir ayarı bozdum fakat hangi ayar olduğunu bulamıyroum.

Merhabalar bakalım bu maddeler ile çözübilinecekmi;

1- Tuşmu bozuldu acaba ? öğrenmek için oyundan çıkın bir text dosyası acın notepad yani yada word ve caps lock tuşunu deneyin açıp kapatmayı
2- Sağlamsa oyuna girin bir daha deneyin
3- Olmadı mı ? oyun ayarlarından sıfırlayın klavye yada bütün ayarlarınızı ozaman düzelir oyun içindeyse sadece o problem
4- Gerçekten de tuşmu bozuldu ? O zaman tuş atama yöntemi kullanın windowsta oda google de araştırıp bulunabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

iyi forumlar

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Merhabalar bakalım bu maddeler ile çözübilinecekmi;

1- Tuşmu bozuldu acaba ? öğrenmek için oyundan çıkın bir text dosyası acın notepad yani yada word ve caps lock tuşunu deneyin açıp kapatmayı
3- Olmadı mı ? oyun ayarlarından sıfırlayın klavye yada bütün ayarlarınızı ozaman düzelir oyun içindeyse sadece o problem
4- Gerçekten de tuşmu bozuldu ? O zaman tuş atama yöntemi kullanın windowsta oda google de araştırıp bulunabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

iyi forumlar
Hocam tuş bozulsa hiç basmaz diyorum tuşun bozulduğu falan yok sadece caps lock tuşundaki küçük harf yazma tuşunu galiba sol shift tuşuna atadım yanlışlıkla fakat bunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
Hocam tuş bozulsa hiç basmaz diyorum tuşun bozulduğu falan yok sadece caps lock tuşundaki küçük harf yazma tuşunu galiba sol shift tuşuna atadım yanlışlıkla fakat bunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Yazdıklarımı bir kere daha okumanda fayda var baktın yine olmadı birkere daha oku. Çünkü gayet açık yazdım bu maddeleri izlersen sorununda çözülmüş olur neden olduğunuda anlamış olursun. Sen direk gidip bir maddeye takılıp kalıyorsun tabikide ilerleyemezsin.

Umarım demek istediğimi anlamışsındır

iyi forumlar

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Yazdıklarımı bir kere daha okumanda fayda var baktın yine olmadı birkere daha oku. Çünkü gayet açık yazdım bu maddeleri izlersen sorununda çözülmüş olur neden olduğunuda anlamış olursun. Sen direk gidip bir maddeye takılıp kalıyorsun tabikide ilerleyemezsin.

Umarım demek istediğimi anlamışsındır

iyi forumlar
Peki dediklerinizi uygulayacağım bakalım sorun çözülecekmi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tuş bozuk değil. Öğrenmek için oyundan çıkın yazmışsınız zaten şuan da oyunda değilim size dün gece saat 4 gibi oyundayken sorun oluştuğunu söyledim. Text dosyası veya notepad açtım ve caps lock tuşuna basıp denedim fakat sorun yine devam ediyor küçük harfe sol shift tuşu ile geçiyor hala.
Oyuna girdim çıktım olmadı sonra tekrar girdim ve oyundaki kontrol tuşlarını sıfırladım yine olmadı.
Oyun içinde bir sıkıntı olamaz çünkü oyunda yazı yazılmıyor malum sol shift tuşu ile sadece hızlı koşabiliyorsunuz ve hızlı koşma tuşu gayet güzel çalışıyor.
Tuş atama yöntemi herhangi bir tuş bozulduğunda kullanılır, benim herhangi bir tuşum bozuk değil :)

Hani bunların hepsini yaptığımda sorun kesin çözülecekti hocam ?

Sorunum çözüldü arkadaşlar klavye bölümünü kurcalıyorum saat 3 den beri ve en sonunda buldum.

Gelişmiş Klavye Ayarları > Giriş Dili Kısayol Tuşları > Metin Hizmetleri Giriş Dilleri > Gelişmiş Tuş Ayarları bölümünde kırmızı çerçeve içine aldığım bölümdeki ÜST KRKT yani Sol Shift tuşuna atama yapmış. Tekrardan CAPS LOCK tuşuna basın kutucuğunu işaretlediğimde sorun düzeldi.

123121.png

Son düzenleme:

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
öncelikle biz size yardım etmek zorunluluğumuz olmadan yardım etmeye çalışıyoruz ama siz hesap sorar gibi “hani çalışacaktı” yazıyorsunuz yani sanki biz bozdukta çözümünü üretemiyoruz gibi.
İkincisi win klavye ayarlarına bakmak bilgisayar işletmenlik temel konulara giriyor ondan siz bihabermişsiniz ben ne yapabilirim
Üçüncüsü atama yapmışsınız bilmeden ve sorunda çözümünde yine tuş atama olmuş

bu yazdıklarımı yapıcı eleştiri olarak alırsanız sevinirim

iyi forumlar

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
öncelikle biz size yardım etmek zorunluluğumuz olmadan yardım etmeye çalışıyoruz ama siz hesap sorar gibi “hani çalışacaktı” yazıyorsunuz yani sanki biz bozdukta çözümünü üretemiyoruz gibi.
İkincisi win klavye ayarlarına bakmak bilgisayar işletmenlik temel konulara giriyor ondan siz bihabermişsiniz ben ne yapabilirim
Üçüncüsü atama yapmışsınız bilmeden ve sorunda çözümünde yine tuş atama olmuş

bu yazdıklarımı yapıcı eleştiri olarak alırsanız sevinirim

iyi forumlar
Abicim benim sözüm sana değil zaten verdiğin ve bana sunduğun çözümler de bana gelmiş tuş bozulmuştur v.s oyun ayarlarını sıfırla diyorsun benim sorunumun bunlarla bir alakası yok ki üstelik bir de kendinizden çok emin bir şekilde bunları dene kesin olacaktır yazmışsınız ona kızdım ve sinirlendim bir yanlışımız olduysa affola. Tabi ki bana yardım etmek zorunda değilsiniz zaman ayırıp cevap verdiğin içinde çok teşekkür ederim ama sunduğun çözümler normal çözümler değil bu yüzden di bu tepkim. Yine de kalbini kırdıysam özür dilerim.

Zymenn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki dediklerinizi uygulayacağım bakalım sorun çözülecekmi.

Tuş bozuk değil. Öğrenmek için oyundan çıkın yazmışsınız zaten şuan da oyunda değilim size dün gece saat 4 gibi oyundayken sorun oluştuğunu söyledim. Text dosyası veya notepad açtım ve caps lock tuşuna basıp denedim fakat sorun yine devam ediyor küçük harfe sol shift tuşu ile geçiyor hala.

Oyuna girdim çıktım olmadı sonra tekrar girdim ve oyundaki kontrol tuşlarını sıfırladım yine olmadı.

Oyun içinde bir sıkıntı olamaz çünkü oyunda yazı yazılmıyor malum sol shift tuşu ile sadece hızlı koşabiliyorsunuz ve hızlı koşma tuşu gayet güzel çalışıyor.

Tuş atama yöntemi herhangi bir tuş bozulduğunda kullanılır, benim herhangi bir tuşum bozuk değil :)

Hani bunların hepsini yaptığımda sorun kesin çözülecekti hocam ?

Sorunum çözüldü arkadaşlar klavye bölümünü kurcalıyorum saat 3 den beri ve en sonunda buldum.

Gelişmiş Klavye Ayarları > Giriş Dili Kısayol Tuşları > Metin Hizmetleri Giriş Dilleri > Gelişmiş Tuş Ayarları bölümünde kırmızı çerçeve içine aldığım bölümdeki ÜST KRKT yani Sol Shift tuşuna atama yapmış. Tekrardan CAPS LOCK tuşuna basın kutucuğunu işaretlediğimde sorun düzeldi.

Ekli dosyayı görüntüle 78419