Canon Powershot SX30 ve Nikon D3000 ?

Bu konuyu okuyanlar

Headhunter

Doçent
Katılım
20 Temmuz 2007
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
hocam fotografcılığı öğrenmeden professionel fotoğraf makinası alma.Çünkü fiyatları yüksek. Öğrendikten sonra ne amaç doğrultusunda fotoğraf çekeceğine göre fotoğraf makinası alırsın.
 

emresandikci

Asistan
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
185
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
hocam fotografcılığı öğrenmeden professionel fotoğraf makinası alma.Çünkü fiyatları yüksek. Öğrendikten sonra ne amaç doğrultusunda fotoğraf çekeceğine göre fotoğraf makinası alırsın.

almışken iyi olanı almak istedim.
 

FIRTINA_SEM

Asistan
Katılım
18 Şubat 2009
Mesajlar
436
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Eğer almışken iyisini alayım diye düşünüyorsanız size daha iyi bir fotoğraf makinesi önerebilirim. Hemde 21Mp. Yalnız fiyatı ağır kaçacaktır.

BODY : 23.299 TL

Alttaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.erkayalar.com.tr/new/urun_detay.aspx?ID=237&KID=1



Bakın bu fotoğrafçılık işi öyle sanıldığı kadar kolay bir işe değildir. Fotoğraf için bas-çek mantığı bir yere kadardır.

Bir aralar bende sizin gibi "Almışken iyi olanı alayım" fikri vardı. Kendi amacınız nedir? İlk başta bunu belirleyin.

1. ve en temel amaç fotoğraflarınızı satacak mısınız yoksa arkadaşlar aile ile birlikte fotoğraf çekilip anı olarak mı saklayacaksınız? A3 vs. daha büyük baskılar alacak mısınız? Eğer büyük boyutlarda baskı almayacaksanız ve anı fotoğrafçığı yapacaksanız kesinlikle ve kesinlikle Dslr makinelerden uzak durun. Çünkü Dslr'lerin lensleri değiştirilebilir.Lens bilginiz Dslr kullanım bilginiz yok. Ve ne çekecekseniz ona uygun lens almanız gerekir. Bu da ekstra masraf çıkartacak size. Sadece lens değil tabi filtre lazım tripod falan derken 1500 TL ye aldığın makine sana olmuş 3000TL masraf.

Fotoğrafçılık bilginiz nedir? Shutter, aperture, exposure, iso vs bu gibi tanımları bilmiyorsanız kesinlikle yaklaşmayın. Bunları öğrenemez misiniz? Elbette öğrenebilirsiniz. Kurslar var veya benim gibi internettende öğrenebilirsiniz. Ama epeyce zamanınızı alacak. Eğer ki zaman harcamak istemiyorum fotoğraf makinesini elime aldığımda basıp çekeyim ayarlarla uğraşamıyorum derseniz kesinlikle Dslr almayın sizi 300 TL lik bir fotoğraf makinesi idare edecektir.

Sizin gibi almışken iyisini alayım mantığı ile Dslr alan kişiler, genellikle makinenin kullanımını bilmediği için çektikleri fotoğrafları beğenmiyorlar ve bu makine güzel fotoğraf çekemiyor diyip satıyorlar. Oysa ki kendileri ayarlarını bilmedikleri için ya fotoğraf bulanık çıkıyor başka türlü şeyler yüzünden makineden memnun değiller. Hem siz Dslr aldığınız zaman 1 kilo taşıyacaksınız ama kompakt olduğu zaman bu ağırlık belki 300 gram olacak. Makineyi her an yanınızda bulundurmak istiyor musunuz?

Dslr kullanım olarak genelde fotoğrafçılıktan para kazanmak isteyenler için idaeldir. Bakın genel olarak diyorum herkes için demiyorum. Mesela ben fotoğrafçılıktan para kazanmıyorum ama Canon 40D makinem ve 18-135mm lensim var bana 1800TL ye mal oldu. Ben niye aldım peki bu makineyi 3 sene internette fotoğrafçılık adına ne bulduysam okudum. Okuduğum bilgiler o kadar doldu taştı ki ben 300-500TL lik makinelerle idare edemezdim. Mesela benim ilgi alanım genel olarak makro çekimler ama kendim şu anda makro çekim için lens alacak durumda değilim. Çünkü iyi bir makro lens 1000 liranın üstünde bir fiyatla satılıyor. Makineyi ve kendi lensim 1800TL ye bana mal oldu birde üstüne 1000TL macro lens için ekleyin alın size maliyet :)


Çok uzun oldu ve biraz da sert bir dil gibi gelebilir farkındayım ama gerçekler bunlar ki saymadığımz daha bir sürü etken var daha da uzayacaktı konu mesela baskı kalitesi, sensör, body marka lens çeşitleri flaşlar. Bende sizin gibi düşünüyordum ta ki 3 sene fotoğrafçılık bilgimi geliştirene kadar.

Kısacası eğer ki anı fotoğrafçılığı ile uğraşacaksanız fotoğraf makinenizi sürekli yanınızda bulundurmak istiyorsanız gözünüzü yükseklere dikmeyin derim.
 

emresandikci

Asistan
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
185
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Cok guzel bır bilgilendirme yaptın kardesım cok tesekkur ederım bu acıklamanı dıkkate alacam
 

FIRTINA_SEM

Asistan
Katılım
18 Şubat 2009
Mesajlar
436
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Rica ederim arkadaşım.

Eğer ki Fotoğraçılık hakkında bilgi almak istiyorsan www.bascek.com bu siteye gir fotoğraf makineleri ile ilgili ne var ne yoksa herşeyi öğrenebilirsin.

Tavsiyem ilk konulardan okumaya başla amacını belirle. Birde çektiğin fotoğrafları %100 yakınlaştırıp bakma. Her Dijital fotoğrafta bulanıklık kötü görüntü vardır emin olabilirsin. Alacağın fotoğraf makinelerinde de bu kötü görüntüler olacaktır. Bunların başlıca sebepleri lens, sensör büyüklüğü vs bir sürü etken var.

Eğer ki bana fotoğraf makinesi tavsiye et dersen bimeksten

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/112780/nikon-coolpix-l110-siyah.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/106743/nikon-coolpix-s620-hk-silver.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/111940/canon-powershot-sx210-is-siyah.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/1107/111662/samsung-pl150-mavi.aspx
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
iyi bir cihaz istiyorsan kendini geliştireceksen biraz daha ekle spot canon eos 550d var git ondan al birde 55-250 lens al tadından yenmez :) ama dediğim gibi orta düzetde fotoğraf bilgisi ister hele gece çekimlerinde ortanın biraz daha üstü ayrıca sadece makinayı değil lenside kullanmak hakkında bilgin olması lazım :D ama ben bunlarla vakit harcayamam diyorsan kompakt dediğimiz bas çek mantığıyla çalışan cihazlardan alman lazım :)
 
Üst