Canon EOS 500D Türkiye'de

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
SLR fotoğraf makinelerinin 50. yılını kutlayan Canon, Full High Definition video desteğini küçük ve hafif bir DSLR makinede sunan EOS 500D'yi fotoğraf tutkunlarının beğenisine sundu.

EOS 500D, büyük ve parlak vizörden ünlü sezgisel EOS menü sistemine kadar içinde bulunan tüm ayrıntılarıyla kullanıcılara dünya sınıfında bir çekim deneyimi sağlamak üzere tasarlanmış.

EOS 500D, karanlığa yakın şartlarda çekim yapılabilmesi için 3200'e varan ve 12800'e kadar genişleyebilen yüksek ISO duyarlılığı sağlayarak, fotoğrafçılara en düşük ışık şartlarında bile çekim yapabilme imkanı veriyor.

Yeni EOS 500D, büyük ve ayrıntılı baskı alma imkanı sunan 15,1 Megapiksel APS-C CMOS sensör özelliğine sahip bulunuyor. Hareketsiz görüntünün olağanüstü çekimi ile Full HD 1080P video kaydını bir araya getirirken, daha uzun video çekimleri için, kullanıcılar daha düşük çekim çözünürlüğü olarak 720P veya VGA'yı seçebiliyor. Küçük ve hafif gövdesine rağmen EOS 500D'nin içinde EOS sisteminin bütün ayırıcı özellikleri bulunuyor.Â*

[SDNTV]2009_04_28_canon.mp4[/SDNTV]

500d_front1240926421.jpg
Teknik Özellikler

15.1 Megapiksel APS-C CMOS sensör
Full HD film kaydı, HDTV’de izleme ve geri oynatım için HDMI bağlantı ile
ISO 100–3200 (12800’e genişleyebilir)
Saniyede 3.4 kare sürekli çekim
Tek bir “burst” de maksimum 170 büyük JPEG görüntü
3.0” ClearView LCD, Live View (Canlı Görünüm) modu ile
Çapraz tip orta noktası olan 9 noktalı geniş alan AF
Yüksek hızda DIGIC 4 performansı ve üstün görüntü kalitesi
EOS Entegre Temizleme Sistemi
Canon EF ve EF-S lensleri ve EX-serisi Speedlite’larla Full uyumluluk, yeni Speedlite 270EX ve iki yeni eğme ve kaydırma lensi TS-E 17mm f/4L ve TS-E 24mm f/3.5L II dahil

:: Ürün hakkındaki düşüncelerinizi buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

beterman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 6 aydir Canon EOS 1000D kullaniyorum. Bu model benimkinden tabiki daha yüksek lakin fiyatininda ayni sekilde yüksek olacagini tahmin ediyorum
yeni baslayanlar icin benim gibi 1000 D olur. Video cekme özelligi yeni.Daha önce nikon D90 da bunu görmüstük ama bir fotograf makinesiyle kim ve nasil video cekmek ister o tartisilir.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Çok süper olmuş
Bekliyordum bunu çok teşekkürler ;)

darbecix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben kararımı verdim ya sony A380 alcam yada bunu alcam başka çıkar yolu yok :)
sizce hangisini almalıyım ?