Canon 650D

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Öncelikle Herkese Merhaba diyim benim sorum baya uzun olucak yani sorularım.Ben kaç aydır bir D-SLR almak istiyorum ve 1 ay içinde de alıcam Nikondan nefret ediyorum neden nefret ettiğimide bilmiyorum ama almam diye yemin ettim.Geriye Canon kalıyo Canona olan sevgimin yeri ayrı.Bu yüzden bütçeme göre alabileceğim en iyi model Canon 650D yani bu makina nasıldır lensi 18-55 IS olucak.1500 Tl civarına alacağım birde seri numara ile ilgili osrunlar varmış Lütfen Yardım :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Nikon katiyen almam demen komigime gitti :D nedensiz nefretin tuhaf cidden. 600D almani tavsiye ederim. Sadece body alcunku 18-55ler hic guzel goruntu vermeyen cok amacli lenslerdir. Ama sunu da goruyorum ki sen daha amatorsun fazlasiyla. Boyle bir makineyi kullanamazsin. Gidip kompakt makine almani isterim ben. Hayyam pasajindan alman butcene her zaman yarayacaktir. Dedigim gibi makine almak hic problem degil olay lens alicak kadar paran olup olmadigi...

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nikon katiyen almam demen komigime gitti :D nedensiz nefretin tuhaf cidden. 600D almani tavsiye ederim. Sadece body alcunku 18-55ler hic guzel goruntu vermeyen cok amacli lenslerdir. Ama sunu da goruyorum ki sen daha amatorsun fazlasiyla. Boyle bir makineyi kullanamazsin. Gidip kompakt makine almani isterim ben. Hayyam pasajindan alman butcene her zaman yarayacaktir. Dedigim gibi makine almak hic problem degil olay lens alicak kadar paran olup olmadigi...

Abi benimi batırıcan ya ogrenci insanım 650D ile 600D arasinda baya fark varmis,kompakt makina kullandım tatmin etmiyor ben bunuda binevi hobi olarak alicam yani 18-55 beni 1 yil filan gotürurmu cunku tatilde calisiyorumda.Alıcaksamda dedigin hayyam pasajinda canon eurosia 2 yil garanti veriyomu

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Canon 650D güzel makinedir. Sıkıntı çıkarmaz ve Canon kalitesine sahiptir. Hobi için güzel makinedir ve en az 2-3 yıl kullanılır. Hayyam'da bazı makineler garantili değildir. Grey markettir ve satılan mağazanın garantisine sahiptir.

Türkiye garantili al ya da alma diyemem. Bu kişisel bir tercih. Grey market ürünler de sorunsuz olabilir. Ama sorun çıktığında karşında muhatap bulman zor olur.

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben zaten öyle yerlerden almam önemli bir şey sonuçta garantili olsun pahalı olsun.Canon 650D alıcaktım ama bu aralar araştırmalarımda Nikon D5200 de girdi.İkisinin lensleri 18-55 siz alsanız hangisini tercih edersiniz yani beni baya baya bilgilendirmeniz lazım.Ayrıca 18-55 nasıldır Son olarakta 1 yıl sonra lensini değiştirebilirim böyle bi açıdan bakım beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. :)

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Her iki makine de güzeldir. İkisini de bak hangisini beğenirsen onu al. Bayağı bir bilgilendirmeye gerek yok. İki makine de giriş seviyesi için güzel cihazlar. Biri BMW diğeri de Mercedes. Ben olsam Nikon alırdım ama Canon da güzel makine.

Sen önce makineyi al. 1 yıl kullan. Sonra objektif konusuna gireriz.

Şimdiden hayırlı olsun.

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam Sagol abicim :) Bi kac sorum olucak.
1-18-55 İS iyidir dimi nasılsa 1 sene sonra degistiririm.
2-Neden nikon alırım dedin

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
18-55 başlangıç için iyidir.
Nikon kişisel bir tercih. Ben onu beğeniyorum. Sen ya da bir başkası Canon'u beğenebilir. O da güzeldir.

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı dedin ikisinede o zaman ben 650D alıyım.Sende onayladigina gore tamam Media Markt veya İstanbul bilisimden alırım Tesekkur ederim

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
canon nikon savaşında nedensiz bende canon taraftarıyım fakat makinelerin menüsü nikonda daha iyi bence.
yada arkadaşımda 7000d var ona alıştığım için olabilir

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
18-55 başlangıç için iyidir.
Nikon kişisel bir tercih. Ben onu beğeniyorum. Sen ya da bir başkası Canon'u beğenebilir. O da güzeldir.

Abi gonlum Canondan yana ama aklımın bi kosesindede nikon var acıkca birde anlayan kisi olarak ben olsam nikonu alırdım dedin en iyisi gidip yerinde gormek dimi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

canon nikon savaşında nedensiz bende canon taraftarıyım fakat makinelerin menüsü nikonda daha iyi bence.
yada arkadaşımda 7000d var ona alıştığım için olabilir

Kardesim sen ne kullanıyosun 650D mi

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Her ikisinnin de kendine gore artilari var bunlari sen internetten kiyaslayabilirsin. Makinelerin yeteneklerini gormek icin youtube de digitalrev var onu takip edebilirsin. Lens olayi biraz derin mevzu ama bazi ozetlemeler yapilabilir,diyaframi kucuk bir deger olmali mesela. 18-55 koturudur o yuzden deniyor iste... 3.5 gibi bir degeri var ki bu da en dusuk deger icin kotu. VS neyse senin icin bunlarin onemli olmadigi asikar. Makine almis olmak icin aliyorsun...

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam da ozur dilerim ama dedigin bazı seylerden hic birsey anlamadım

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
D5200 değil, D5100 bile 650D den iyidir.

Nikon D7000 i incele, 650D ile dış kasasına bak.
Hangisi sence daha kaliteli, profesyonel bir görünüm sunuyor?
D7000.

İşte o D7000 in içindeki sensörde D5100 ün içinde var.

D5100 + 18-55 değil 18-105 VR al seni fazlası ile tatmin edecektir.

Daha önce fotoğraf makinesi kullanmadığın için (böyle büyük sensörlü) değil 650D 450D de alsan seni mutlu edecektir ancak biraz işin içine girip, lens nedir, sensörün hangisi makbuldür falan filan olaya girdin mi iyi ki D5100 almışım dersin.

Ancak D5100, 5200, Canon un xxxD serisi hepsi amatör seridir. Eğer cebinde paran varsa ve bu işe merak sararsan en fazla 1 sene sonra hangisini alırsan al değiştirmek isteyeceksin.
Çünkü ne kadar iyi imaj kalitesi verirlerse versinler amatör görüntüsü var hepsinde :)

yasinatalay19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Canon 650D body olarak Nikon D5100 den daha iyi D5100 de AF motoruda yokmus buda daha pahalı lens demek.Sonucta ogrenciyim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yani senin dedigin gibi 18-105 iyi ama nasilsa alacagim makinaya 1 yil sonra baska lens alıcam

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
18-55 den ziyade sabit olarak 50mm veya 85mm ile başarılı soruçlar elde edebilirsin

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
650d ve 600d arasında baya fark var canon bu sefer bizi şaşırttı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende makine alıcam herkes 600D yi önerdi ama lens konusunda kararsızım :/

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne ikilemmiş arkadaş bende yaşadıydım bu sorunu, ilkten canon'la başladım kesinlikle nikon almam deyip duruyordum sonradan bakmışım bi elimde nikon d7000, bi elimde canon 650d sonra ikisin den de vazgeçemedim çocuğum gibi oldu ikisini de ayırt etmiyorum birbirinden :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben Canon 650d aldım ve D90ı görünce ne kadar pişman oldum anlatamam. Canon'un menüsü ve tuşları hiç ama hiç kullanışlı değil çok zaman alıyor. Alışsan bile zor. Nikon tamamen fonksiyonellik ve fotoğraf odaklı. Pazarlamaya yönelik Ivır zıvır özellik yok. Ama ne kadar estetik makinalar :) Isan sırf karizmasından Canon alası geliyor, şöyle kırmızı L serisi lensle :)
Son olarak D7100 Nikon almaya karar verdim. Toyota Corolla gibi makine. Yolda koymaz, arıza yapmaz, kullanımı çok kolay,takır takır çekersin. Çift ayar çarkı varki çok pratikleştiriyor çekimi.
Ha ben Lancer alıcam derdini de çekerim demek vardı tabi...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İyi Günler Ben Makina Alacağım sizce Canon 650 D mi Yada Samsung nx300 mü ?

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Canon 650D den Nikon D7100 e geçmiş biri olarak her ikisinide beğenerek kullandım. 650D de 55-250 is II lensim vardı ve müthişti benim için. Amaaaaa Nikon D7100 ve 35 mm f/1.8 G ikilisini hiç bir şeye değişmem. Ama bütçe önemli. Biri 1700 civarı diğeri 4200 tl civarında. 2 katından fazla. 650D ayarı D5100 var yada yeni modeli 5200 de olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım şakamısınız biri dokunmatik ekran diğeri tuşlu telefon siz kalkmış menü hızında canon kötü diyorsunuz çektiğin resme bile bakarken birinde tuşlarla geeceksin diğerinde akıllı telefon gibi parmağınla.. 650 ile bir karşılaştırmalara bakın gömmediği alan yok nikonu otomatik odaklama olamyan makine alınırı yahu nikonun lensleri iki kat pahalı bunları yazmıyorum bile çekim kaliteleride ortada canon tek geçilir 650 de video da bile otomatik odaklama var siz bir video çekin makim manuel odaklamayla

msvatoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Canon 650D alman daha mantıklı olur çünkü 600D 'nin teknolojisi artık eskidi şu an ki teknolojiye baktığımızda çıkan fotoğraf makinelerinde dokunmatik ekran bulunmakta bu sayede istediğin yere makineyi odaklayabilirsin ayrıca 600D'de bulunan işlemci Digic 4 bu işlemcide şimdi ki teknolojiye göre artık yavaş kalıyor. 650D'de bulunan Digic 5 işlemci Digic 4 işlemciye göre 4 kat daha hızlı bir işlemci ama görüntü kaliteleri anlamında pek bir fark yoktur görüntü kalitesi farkını full frame bir makine de anlayabilirsin. Alternatif olarak ise sana Canon 100D'yi önerebilirim. Canon'un en küçük DSLR sidir. Bu makinenin 600D, 650D ve 700D den hiçbir eksiği yok ayrıca 650D ve 700D den daha ucuza bulabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar. Bende makina alıcam.Bende makina alacagım ve canon taraftarıyım. 600d 650d gibi bir makina almayı düşünüyorum. ama çok kararsızım bütçem 1500tl ve bana bu bütceye uygun hem iyi hem kullanışlı bir makina önerirmisiniz? Gercekten fotograf cekmek için alıyorum hava olsun diye degil. lütfen yardımcı olurmusunuz