Canon 600d 'ye lens önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan figus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

figus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi canon 600d marka fotoğraf makinesine sahibim ve lens problemi yaşıyorum daha doğrusu dış mekanda gelinlik ( model ) çekimi yapmayı planlıyorum lens ne almalıyım ne tavsiye ederisiniz.. bu arada Otel, restaurant yada eski bir yapıdada olabilir yani iç çekimde olabilir flash ve lens önerilerinize açığım belirlediğim bir bütçe yok ama uçuk rakamlardan uzak duruyorum :) :) birde sabit lens olursa sanki zoomlulara göre daha kaliteli olduğu için daha makbüle geçer şimdiden teşekkürler.

Gökhan Hakkı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
50 mm 1.8 olabilir mesala ama zoom felan diyosanız Sigma 70-300 Apo önerebilirim...

Technologic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
70-300 ile modelden oldukça uzaklaşmanız gerekecek. İç mekan çekimlerde de işinize yaramaz. Ucuz olsun işimi görsün derseniz 18-135 mm 800-900 TL'lik fiyatıyla iş görür. Ama çok çok iyi kareler için 24-70mm, 24-105mm gibi Canon'un L serisi lensleri gerekecek. Bunlarında fiyatı 1500-2000TL'den başlar...

Kısacası kesinlikle geniş açısı olan bir zoom lense ihtiyacınız var. 50mm'lik prime lensler işinizi görmez. Ayrıca yapacağınız çekim için o küçücük lens ile çok amatörmüş gibi görüneceksiniz ne yazık ki. Makine, lens ne kadar büyürse o kadar profesyonel algısı oluşuyor malesef.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Fotoğraf makinesine o kadar paara verıyoruz bide lensemı para vercez bi o kadar daha canonun yanında vermesi lazım aslında l serisinden bir tane lens veriyordurda

Technologic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum compact makine değil bunlar :) Normalde DSLR makineler kit lens ile birlikte satılır. Giriş seviyesinde bu lens 18-55mm dir. Canon 7D ile mesela 18-135mmlik lens kit lens olarak kutudan çıkar. Ben kit lens değil sadece body alıp lensi kendi tercihime göre belirlemeyi tercih ederim.

20-30bin liralık lensler bile var. Spor fotoğrafları için kullanıyorlar genelde. Makinenin fiyatı devede kulak kalıyor bu lenslerin yanında.