Canon 600D ayarları hakkında

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar. Yarın şehir dışına çıkacagım benim takoz Fujiflim hs20 kuzenimde oldugu için arkadasımdan ödünç olarak Canon 600D aldım. Ama istedigim fotoları suanda cekemiyorum yarın kız arkdasımla buluscagım için güzel güzel portre fotografları çekmem gerek :) :) Şimdi aldıgım arkadas biraz profesyonel oldugu için btün ayarlarını kurcalamış ondan olabilcegini düşünüyorum sadece portre fotograf cekmek ve arka planı flu ya düşürmek için bir kaç ayar söylermisiniz. Üzerinde kendi lensi var farklı bir lens yok değerli yardımlarınızı bekliyorum :)

Technopat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzerindeki lenste ne yazıyor. 18-55 gibi biseyler mi?

Technopat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman daha once dslr deneyimin olmadigini varsayarak tavsiyem otomatik moda alman. Sonrasinda 18 yada 55mm de cekim yapman. En fazla bulanikligi bu ayarlarda elde edebilirsin.

dkmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiçbir bilgin yoksa autoya getir yani yeşil renge 55 mm ile arka planı biraz flu yapabilirsin, ama manuel cekmek istiyorsan tv moduna al güneşli bir ortamda cekiceksen isoyu 100 getir kapalı mekanda cekeceksen 400e getir üsteki tekerleklede ekranda görünen değeri 100 gibi bi değere getirirsen iyi sonuclar alırsın

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
O zaman daha once dslr deneyimin olmadigini varsayarak tavsiyem otomatik moda alman. Sonrasinda 18 yada 55mm de cekim yapman. En fazla bulanikligi bu ayarlarda elde edebilirsin.

çok fazla yok terimleri ve ne anlamlara geldigini biliyorum otomatik modlardan hangisine almalıyım port re uygunmudur bide onunda ayarları var yuymsak sert canlı vs gibi

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
çok fazla yok terimleri ve ne anlamlara geldigini biliyorum otomatik modlardan hangisine almalıyım port re uygunmudur bide onunda ayarları var yuymsak sert canlı vs gibi

Portre modu var. Ona aldıktan sonra 18 ile çekim yapman "arkayı fulu" yapar ;) canlı seçeneğini kullan ve bol ışık alan yerlerde bulun ışığı yani güneşi hep arkana al ;)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
o lensle pek flu yapamazsın 250 mm de bile tam boy foto çekmek için yetersiz kalıyorken 55 mm de makro çekim mesafesinden çekim yapmanız gerekir ki bu da modelin kulağını çekebileceğiniz manasını gelmektedir :D tabi üzülmeyin arka planı flu yapmak için lense gerek yok 3-5 tıka bakar :D

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
o lensle pek flu yapamazsın 250 mm de bile tam boy foto çekmek için yetersiz kalıyorken 55 mm de makro çekim mesafesinden çekim yapmanız gerekir ki bu da modelin kulağını çekebileceğiniz manasını gelmektedir :D tabi üzülmeyin arka planı flu yapmak için lense gerek yok 3-5 tıka bakar :D

bi kere ps ile ugrasmıyım diyorum olmuyo ya :) benim hs20 de çıkmayan lens baya iş görüyodu aslında kiralık lens mi bulsam :D

Portre modu var. Ona aldıktan sonra 18 ile çekim yapman "arkayı fulu" yapar ;) canlı seçeneğini kullan ve bol ışık alan yerlerde bulun ışığı yani güneşi hep arkana al ;)

teşekkürler daha iyi sonuçlar aldım sayende :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
genel de bu tarz cihaz kullananların çevresinde mutlaka bu cihazı kullanan vardır en azından bende vardı kullanıyorduk öyle iyi oluyordu :) arkadaşın bunca zaman 18-55 mi kullanmış yalnız anlamadım :D insan cihazdan soğur yau :D

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
genel de bu tarz cihaz kullananların çevresinde mutlaka bu cihazı kullanan vardır en azından bende vardı kullanıyorduk öyle iyi oluyordu :) arkadaşın bunca zaman 18-55 mi kullanmış yalnız anlamadım :D insan cihazdan soğur yau :D

onun çevresinde çok var kendisinin maddi durumu pek iyi değil makinede hediye geldi ona :) mecbur idare ediyo acayip merakı var 500px de guzel puanlar alan fotografları var bu lensi sonuna kadar kullanıyor sanırsam :)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=56759]tatar59[/MENTION] arka tarafın bulanık olması için bildiğim kadarıyla üç etken var.

1. Diyafram
2. Odak uzaklığı
3. Net olmasını istediğin objenin makineye uzaklığı

Arka tarafın bulanık olması yukardaki üç etkenin değerlerine göre değişir. Arka tarafın bulanık olması için diyaframın en açık hale ayarlanması, odak uzaklığının en geniş açıda olması ve objenin makineye olabildiğince yakın olması gerekir.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arka planın flu çıkması daha doğrusu güzel bir flu yakalama işine bokeh denir 18-55 lenste en iyi bokeh 18 mm yakalanabilir..

Technologic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkes ne çok biliyormuş meğer!
Lenste arka plan netliğini veren tek ayar diyafram ayarıdır. ister 18mm'de ister 55 mm'de çek, tek gerçek AV modunda en düşük değerle çekmenizdir. Diyafram değerini yükselttikçe arka plan da netlik kazanacaktır. Yalnız portre çekiminde modelin gözüne odaklamayı unutma. Bir portre fotoğrafında en net çıkması gereken yer gözlerdir. Gözler bulanıksa o fotoğrafı direkt sil gitsin.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Lenste arka plan netliğini veren tek ayar diyafram ayarıdır. ister 18mm'de ister 55 mm'de çek, tek gerçek AV modunda en düşük değerle çekmenizdir. Diyafram değerini yükselttikçe arka plan da netlik kazanacaktır. Yalnız portre çekiminde modelin gözüne odaklamayı unutma. Bir portre fotoğrafında en net çıkması gereken yer gözlerdir. Gözler bulanıksa o fotoğrafı direkt sil gitsin.

oha hocam tam bilgisayarı kucağıma aldım döşenip yazacaktım herşeyi anlatmışsınız.ağzınıza sağlık.

arka planı flulaştırmanın en iyi yöntemi diyaframı küçük tutmaktır.tele objektifler ile de bu yapılabilir ama diyafram küçültmek kadar zahmetsiz ve doyurucu değildir.
portrede göz odağına katılmıyorum.cepheden çekilecekse kesinlikle göz odağı şart ama yan profil ise vurgulanacak şeye odaklanmak gerek.

18-55 ile "arka plan flu" resim? (fotoğraf demek istedim) çekmen zor.ama şöyle bir tavsiye vereyim.çık güneş ışığına git arkası açık bir alana milimetreyi 55 e getir diyaframı 5.6 ya getir ve çekeceğin kişiye yaklaşabildiğin kadar yaklaş ve çek.kişi ile arka nesneler arasındaki uzaklık ne kadar fazla olursa o kadar flu çıkar.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
@tatar59 arka tarafın bulanık olması için bildiğim kadarıyla üç etken var.

1. Diyafram
2. Odak uzaklığı
3. Net olmasını istediğin objenin makineye uzaklığı

Arka tarafın bulanık olması yukardaki üç etkenin değerlerine göre değişir. Arka tarafın bulanık olması için diyaframın en açık hale ayarlanması, odak uzaklığının en geniş açıda olması ve objenin makineye olabildiğince yakın olması gerekir.

Arka planın flu çıkması daha doğrusu güzel bir flu yakalama işine bokeh denir 18-55 lenste en iyi bokeh 18 mm yakalanabilir..

oha hocam tam bilgisayarı kucağıma aldım döşenip yazacaktım herşeyi anlatmışsınız.ağzınıza sağlık.

arka planı flulaştırmanın en iyi yöntemi diyaframı küçük tutmaktır.tele objektifler ile de bu yapılabilir ama diyafram küçültmek kadar zahmetsiz ve doyurucu değildir.
portrede göz odağına katılmıyorum.cepheden çekilecekse kesinlikle göz odağı şart ama yan profil ise vurgulanacak şeye odaklanmak gerek.

18-55 ile "arka plan flu" resim? (fotoğraf demek istedim) çekmen zor.ama şöyle bir tavsiye vereyim.çık güneş ışığına git arkası açık bir alana milimetreyi 55 e getir diyaframı 5.6 ya getir ve çekeceğin kişiye yaklaşabildiğin kadar yaklaş ve çek.kişi ile arka nesneler arasındaki uzaklık ne kadar fazla olursa o kadar flu çıkar.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim istediğim fotografları yakaladım. Diğer bilgler içerisinde sayfalarca yazı var tamam güzel anlatmışlarda sayfalarca yazıda iso, alan derinliği, diyafram derken insanın kafası bulanıyor. Böyle akıcı ve anlaşılır bilgiler daha öğretici kanımca. 18-55 lens ile maximum bulanıklığı yakaladım diye düşünüyorum. Deniz kenarı ve ormanlık alandaki çekimlerde arkaplandaki insanlar veya yapraklar zar zor belli oluyor tabiki size göre amatör çekimlerdir orası ayrı :D İş yogunlugundan dolayı koyamıyorum fotoları kı zamanda koyarım bi kaç tane yorum yaparız. Özellikle av modu gerçekten iyi gece çekimlerim tripod olmadıgı için berbat oldu :) Tekirdağ kumbağda ay denizin üzerinde kumsala kadar yansıma oluşturmuştu ama pek beceremedim. Tekrar teşekkürler :) Benim takoz Fujiflim hs20 bunların yanına gelemez bana bunu zorla satan evkur satış görevlisine hergun gerekli rahmetleri okuyorum :) satabilsem satıcamda alıcısı yok makinenin.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
@pumperking sen de böyle mi düşünüyorsun. gerçekten bu doğru bir bilgi mi?

Evet doğru biliyor.
Diyafram düştükçe F2.8, F2. F1.7 vs gibi arka plan flu laşır.

Lensin kaç mm de olduğu, cisme ne kadar yakın uzak olduğun sadece net olacak alanı değişkenleridir.

Tam olarak doğru bir örnek değil gerçi ama
GKHN6325.jpg

Böyle kareler için diyaframı kısmak yeterlidir.

Tabiki lensin milimetresi, sizin mesafeniz falan önemli etkenler.
DOF denilen şeyi araştırın, cep telefonlarında uygulamaları bile var artık :)

Edit: Bu daha iyi bir örnek;
Magical-Cat.jpg

50mm F1.7 de çekilmiş basit bir kare.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@pumperking sen de böyle mi düşünüyorsun. gerçekten bu doğru bir bilgi mi?

tek ayar dememek gerek üstad. 300 mm bir lens ile de f 1.8 in yaptığı gibi bir bulanıklık yapabilir.aynı alan kadraja sığmaz ama arka plan fluluğu elde edilebilir ama alan derinliği denince akla diyafram gelmelidir.naçizane düşüncem ve tecrübem budur.
saygılarımla.

şöyle bir örnek gösterebilirim gerçi burda makro açılmış tamronun 1/2 olarak ama hemen hemen aynı fluluğu sağlar.

tamron-90-18-200Snap2.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben canon 600d aldm ama video çekemyorum 15 20 saniyeden sonra video otomatik olarak durduruldu diyor ne yapmam gerek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha dün makına aldım canon 600d 75-300 lük lensını taktım ama uzagı net cekemıyorum ne yapmalıyım lutfen yardımcı olurmusunuz beklıyorum acil

oguzhan340

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bokeh için Canon makinelerde AV moduna alın. Sonra alabileceğiniz minimum diyafram değerine alın eğer aydınlık ise ISO değeri 100 veya 200 (Daha iyi renk için 200) olmalı. Ve bir de 200mm lere çıkabiliryorsanız çektiğiniz fotoğraflar tadından yenmez :D

Çektiğim örenk fotoğraf:
Canon 60D-200mm-1/350-f2/8-ISO200

9675353548_d421e29591_c.jpg

Tam Çözünürlük