Canlı Yayında "yavşak" Kapışması

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
157917.jpg

Canlı yayında "yavşak" kapışması

24 Ağustos 2010 Salı 00:35
Twitter'da Fazıl Say'la birbirine giren Cüneyt Özdemir arabesk polemiğini masaya yatırdı.

GAZETECİLER.COM- Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K ile CNN Türk ekranlarına döndü ve ilk programda çarpıcı bir polemiğe sahne oldu. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın başlattığı arabesk polemiğini masaya yatıran Özdemir konuyu uzman isimlerle tartıştı.

Ünlü arabesk santçısı Hakkı Bulut'un da katıldığı programın bombası yayına telefonla katılan Fazıl Say oldu. Say, Twitter'da birbirlerine girdikleri Cüneyt Özdemir'in programına telefonla katılarak izleyenlere ilginç bir sürpriz yaptı. Say'ın yayına katılmasına en az izleyenler kadar şaşıran Özdemir, Say'la kişisel polemiğe girmekten kaçındı ancak Hakkı Bulut devreye girince canlı yayında hakaretler ve suçlamalar havada uçuştu.

Cüneyt Özdemir: Aradığınıza çok sevindik açıkçası. Aslında fazla zamanımız kalmadı şimdi. Mümkünse yarın size geniş bir zaman vermek isteriz.

Fazıl Say: Yok ben kısaca kendimi ifade etmek isterim şimdilik. Ben size sinirlenmiştim çünkü notalar üzerinden bizi küçümseyemezsiniz. Twitter'da sizinle de sert tartışmıştık, onu da tatlıya bağlamak isterim. Arabeski bir başkaldırı olarak görenler var ama bu yanlış. Bazı duyguların sömürüsü var sadece. Başka bir şey olsaydı söylerdim.

Cüneyt Özdemir: Yavşak konusu var bir de...

Fazıl Say: Ben bunu Twitter'de özel bir yazışmamda kullandım. Nur Çintay da bunu gazetesinde kullandı. Burada bir cehaletin soylulaştırılması var benim itirazım buna. Yavşak kelimesi bir küfür değil bir küçümsemedir. Bu bir şahsa dönük değil bir olguya kavrama karşı bir küçümsemedir. Ama olay saçma sapan bir şeye dönüştü. Arabesk Türk halk müziğine ve sanat müziğine verdi. Aşık Veysel, Dede Efendi'nin yozlaştırlması gibi bir sonuş çıkardı ortaya. Siz de bana kızdınız... Hakkı Bulut da orada şimdi. Benim için 'şimdi ayaklarını uzatmış bizi dinliyordur' dedi . Doğrudur ayaklarımı uzatıp dinliyordumve bunun üstüne aramak istedim. Bethoven için betonman' diyor, benim için cahildir... Yer gök arabesk olmuş sonuçta...

Hakkı Bulut: Öyle bir şey demedim ben, palavra atıyor, yalan söylüyor. Parti lideri gibi atıyor...

[VIDEO]http://www.dailymotion.com/video/xejlct_gazetecyler-com_news[/VIDEO]

internethaber.com

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu fazılda kaşınıyor kaşırlar adamı!

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
yavşak kelime olarak biraz ağır olabilir ama arabesk'in duygu sömürüsü olduğu bir gerçek. hiç bir estetiği olmayan müzikal değeri olmayan bir tür ve çok yayın.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bu Fazıl' da işin tadını kaçırdı artık. Öyle her şeye yavşak deyipduruyor. Bir gün yamultucaklar bunu.

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fazil say sanatciysan sanatci ol kardesim sen sanatinla konus piyanonla konus sanatciyi ben sanatini icra ettigi zaman seviyorum..Boyle kapcik tartismalara giren magazinsel olan sanatcilara sanatci demiyorum Fazil´da bunlardan birisi Cagdaslik muzikle oluyorsa biz en cagdas toplumuz nedeni Turk halk muzigimiz sanat muzigimiz varki cogu toplumlarda ingilizce sarkidan baska birsey yok yasadigim ulkeden biliyorum..Fazilcim sen sanatini yap kardesim siyasetle veya boyle ucuz seylerle gundeme gelicene kardesim adam gibi cal su piyanonu seninle gurur duysun elin amerikalisi ingilizi v.s resi ben senin yaptigin muzigi sevmiyorum kardesim Ben arabeskide Turk halk muzigimizide Sanat muzigimizde popcularimizida cok seviyorum ama seni sevemiyorum be kardesim iticisin kardesim.....Isin gucun siyasetle veya bu tarz belden asagi muhabetlerde ne diyeyim sana ben fazilim fazilim bir nobel odulude buna versinlerde belki susarda

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ben başka bir başlıkta bu insan görünümlü canlıya yeterince giydirmiştim. Şimdi kendi haline bırakma zamanı diye düşünüyorum.Not düşeyim, Anadolu'da akıl sorumluluğu olmayan kişiler için bu tabir kullanılır.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Ne söylemek istediğini anlayan hak verir Fazıl Say'a...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
fazıl say'a kızmıştım ama sonradan adama hak verdim fazıl haklı

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu programda ne demek istediğini güzelce anlattı ve haklıda bence.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yavşak kelimesi bir küfür değil bir küçümsemedir.

Çocuk mu kandırıyorsun arkadaş her kelime sözlüğe bakarak söylenseydi...

Arabesk müziği hiç sevmem ve genel olarakta klasik dinlerim ama bu adamdan hiç haz etmiyorum .

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
İnsanların duygularıyla oynayan bir şeyin adı müzik olamaz bizim Türkiyede var bu olay zaten sadece. Fazıl çok büyük sanatçıdır bu YAVŞAKlar ile polemiğe girmesi bile yanlış. Yavşaklar kategorisine Orhan Gencebay dışında bütün arabesk sanatçıları dahildir...

rpm7200

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir lafa bakarım laf mı diye,birde söyleyene bakarım "adam mı diye"

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Sevgili moderatör kardeşim yanlış yazdığım mesajımı editleyemediğim için "İnsnaların ve Organ" kelimelerinin düzeltilmesini rica ederim.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
tam videoyu doldurmaya başlamıştım cnntürk de 5n1k tekrarı başladı :D

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
"Sen kimsin lan Fazıl Say mış muş miş bla bla floş şlap."
Akıllı ol Fazıl dünyayı sana dar ederiz!!Harbi lan kaç birinciliğin vardı, hangi saygın merkezlerde konserler vermiştin,Türkiyeden bir müzisyen hemde notaları konuşturarak dünyada müzik yapmadığı yer kalmamış bu adama küfür etmeyi kendimde hak görüyorum.Helal olsun bana...