Canlı telefon bağlantısı nasıl yapılır web radyosu üzerinden

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhaba dostlar.

Şimdi biz bir radyo yayını yapmaktayız ve yaptığımız bu radyo yayını web üzerindendir. Canlı bağlantı gerçekleştirip, dinleyicileri canlı yayına almak istiyoruz. SAM2 yazılımını kullanarak yayın yapıyoruz. Öyle bir telefon bağlantı (phone connection) oluşturmalıyızki, canlı yayına bağlanan kişiyi hem duyalım, hem de dediklerini yayınımızda diğer dinleyicilere aktaralım.

Sam2 yazılımı bir radyo yazılımıdır. Mikrofonla yayında konuşursunuz. Yayına katılmak isteyen kişi, verdiğimiz bir numarayı arayıp konuşurken, hem biz dinleyeceğiz hem de diğer dinleyiciler dinleyecek. Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

Benim aklıma şöyle geldi, skype üzerinden çevirim içi bir numara alırım, herkesin aradığı. Biri ararken de programın ses ayarlarından, hem sesi ve hem de mikrofonu, direk mikrofon kısmından çıktı gibi gösterip; dinleyiciler dinleyebilir. Yalnız burada da bir sorun çıkıyor, biz dinleyemiyoruz :)

Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi istiyorum dostlar.

Reaksiyon puanı
189
Bilgisayara bir modem bağlayıp modemin ses çıkışını bilgisayarın line-in hattına verirseniz ve modemin mikrofon bağlantılarını bir kablo ile bilgisayarin mikrofon baglantıları ile birleştirirseniz ve ses kartindan line-in'i monitörlemeyi acarsanız istediğinizi elde edersiniz.

Bizim de bir internet radyomuz var ama henüz bir haftalık program yaratamadigimiz için düzenli bir yayınımız yok :)

Reaksiyon puanı
189
O zaman ya harici bir modem bağlarsınız (ki bulmanız çok zor) ya da modemi olan bir bilgisayarın çıkışlarından yararlanırsınız. Bunlar için özel phone box (direkt laptop'a bağlantı için) var mı bilmiyorum açıkçası ama normal telefon hattı ile bu şekilde. Skype ile de olabilir de ona vereceğiniz parayla belinizi doğrultamazsınız. O yüzden en mantıklısı normal hat ile yapmak.

QZER34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
radyo yayını için değil ama bizde bi ara yapmıstık bu işi :D yaprak mikrofonlar var bilirsin onları telefonun ahizesine yapıştırmıstık bu şekilde hem biz duyuyoduk hem kullanıcılar, sadece kışırdama oluyordu biraz onuda ayarlamıstık:biggrin: