Camiide Ibadete Polis Müdahalesi

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

Yorum yapmayacaktım ama Cuma namazını serbest bırakırsan insanlar neden diğer ibadetler serbest değil diye sorarlar. Bu tarz haksızlıkların ve hak ihlallerinin olmaması için adam gibi tam kapanma yapmak gerekiyor.

Hamilelik tamdır. Yarım hamilelik olmaz. Bizim kapanma da yarım hamilelik gibi malessef...

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Bugün zaten Pazartesi ve camiye gitmek YASAK. Adamlar camiide toplanmış 25-30 kişi üstüne İtikaf yapacaz diyorlar. ( Yani belli bir süre camii ye kapanıp sadece ibadet edecez dünya işlerinden uzak duracaz demek. )

İtikaf yapmak serbest diye bir bilgi vardıda bizim mi haberimiz yok ? Korona dönemindeyiz git evinde kapan bir odada yap ibadetini ve İtikafını işte ama yok. Hemen suistimal BANANE BANANE bak Cuma serbest ise buda olmalı diyen insanlar türüyor hemen.

Birde sözde muhalif insanlarında şuradan bile Hükümet eleştirmeye çalışmasıda ayrı bir komedi :(

Not: Bu arada bu Furkan Vakfi bir ara hükümete savaş ilan etmişti. ( Resmen devleti tanımıyoz flan diyorlardı sanki bir ara. )

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Korona virüs ciddidir ve şakaya falan gelmez. Yasak olması normal. Çünkü kimse korona'ya yakalanmasın diye yapıyorlar. İnsanlarında buna uyması gerek. Yoksa kimse bunlar dini görevlerini yerine getirmesin diye yapmıyorlar yasakları.
Kendi evlerinde yapsınlar ibadetlerini falan. Böyle ölümcül bir virüs olan dönemde maalesef toplu pek mantıklı bir şey değil.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
DİYORUM Kİ ben de Cumaları da belli bir müddet camilerde eda etmemek lazım...

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ellerine bir de kitapları alıp polislere hareket yapıyorlar :D Şahsen polisin yanındayım yaptıkları yanlış. Kapanma varken adamlar namaza gidip birbirlerine belki virüs bulaştıracak onlarda belki evinden hiç çıkmayan bana bulaştırıp kul hakkına girecekler. Düşünmeleri gerekirdi.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
DİYORUM Kİ ben de Cumaları da belli bir müddet camilerde eda etmemek lazım...

Muhalefet içki yasağı muhabbeti ile uğraşayacağına bunu eleştirse ya işte ? Neden Cuma namazlarına müsahade ediliyor diye !

Geçen Cuma Annemi aşıya götürürken gördüm hep dışarıda kılıyor mesafeli flan ama bence genede yanlış madem kapandık komple kapanmak lazım. Ben şahsen virüs bitmeden Cuma'ya gitmem.

Ama başka bir video üstünden koşun Camii de ibadet edenlere polis müdahale etti saldırdı gibi konular açıp oradan Cuma namazına gelmen biraz abest.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Polisin davranışını doğru bulmuyorum. Cami içerisinde biber gazı sıkma ne yaa...
Ayrıca burada suç yok sadece kabahatlar kanununa göre kabahat var. Polisin yapacağı her gün oraya gidip herkese 3 bin küsür lira cezayı yapıştırmak olmalı idi.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Polisin davranışını doğru bulmuyorum. Cami içerisinde biber gazı sıkma ne yaa...
Ayrıca burada suç yok sadece kabahatlar kanununa göre kabahat var. Polisin yapacağı her gün oraya gidip herkese 3 bin küsür lira cezayı yapıştırmak olmalı idi.

Öyle 1 dk lık kesilmiş video üstünden polis haksız naraları atmak doğru değil bence.

Videonun önünü arkasınıda bilmek lazım.

Not: Bu ülkede en temiz şey muhalif olmak hee. Adım kadar eminim o adamlara 3150 TL ceza kesseler sizin gibiler gene çıkıp bu adamcağızlara neden ceza kesiliyor camii ye gidecekmişler ibadet edecekmişler diye gene dert yanardınız. Sizi memnun etmek imkansız. ( Çünkü amaç memnun olmak değil. )

Videolar hep kesik kesik ve madur edebiyatı yapılıyor. Polisler insan gibi uyarıyor evinize gidip itifak yapmak yasak diye ama onlar direnme derdinde.