Çamaşır makinasında

Çamaşır Makinasında Battaniye yıkanır mı?

• Kullanılan toplam oy
    44

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet ya anket yapayım dedim.Ben yıkmayı düşünüyorum. Servise sormadım yıkatabileceğim bir yer de yok . çok uzaktalar. Teknikten anlarsınız arkadaşlar:D nedersiniz yıkanır mı

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bence yıkanmaz onu çeviremez bile makine.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
battaniyen polar ise yıkayabilirsin..tüylü bir battaniye ise yıkamanı tavsiye etmem çünkü sonra çamaşır yıkadığında o tüyler yeni çamaşırlara bulaşıyor ...tecrübeyle sabittir :D

ağır bir battaniye ise ne yap et kuru temizlemeye ver derim...makineni yorma....

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
battaniyen polar ise yıkayabilirsin..tüylü bir battaniye ise yıkamanı tavsiye etmem çünkü sonra çamaşır yıkadığında o tüyler yeni çamaşırlara bulaşıyor ...tecrübeyle sabittir :D

ağır bir battaniye ise ne yap et kuru temizlemeye ver derim...makineni yorma....

Yani her iki battaniye türü de de yıkanır diyorsun . Tüylü olan tüy bırakırsa temizlenmez mi makina. Hem polar hem tüylü bendekiler.
Fazla ağır değil battaniye
Başka fikri olan ? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsalar memnun olurum ..

Yumuşatıcı eklerim tamam :) Ace tehliikeli olmasın kosla vaniş falan

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ya ben en ağır en kalitesiz battaniyeyi bile yıkadım yünlü tüylü pamuklu polar ayrım yapmadım hiç.
ne battaniye ne makine zarar gördü şimdiye kadar

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çook teşekkürler arkadaşlar umut ışığı oldunuz :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Ya dostum bu soruyu sorduğuna göre battaniyenin ne kadar pis olduğunu hayal bile edemiyorum :D Sen git at o battaniyeyi, mazallah makine bozulur :) Eğer öğrenciysen atman biraz zor olabilir, o zamanda bizim yaptığımız gibi battaniyenin ilk alındığı günü hayal ederek uyu :D İnan o zaman herşey güllük gülistanlık oluyo :D

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya dostum bu soruyu sorduğuna göre battaniyenin ne kadar pis olduğunu hayal bile edemiyorum :D Sen git at o battaniyeyi, mazallah makine bozulur :) Eğer öğrenciysen atman biraz zor olabilir, o zamanda bizim yaptığımız gibi battaniyenin ilk alındığı günü hayal ederek uyu :D İnan o zaman herşey güllük gülistanlık oluyo :D

Yok ya O kadar aşırı kirli değil… 13 ayını doldurdu. :) öğrenci değil memurum. Misafir çok. Bir de hiç ummadığın kelli felli bir adam gelir. Gerçi arkadaşlarım bir dillerine düşersem o bile yeter. ALlah muhafaza. Bekârlıktan çoğu zaman yırtıyoruz da: D Daha önce yorganların yüzlerini yıkadıydım. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Memursan iş değişir tabi.Sürpriz bir misafir gelebilir.Bizim öğrenci evine bizim gibi virüslere karşı bağışıklık kazanmış öğrenci arkadaşlarımız geldiği için sorun olmuyordu :) At gitsin makineye bari yapcak bişi yok :)

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım ben üniversitedeyken (ben Amerikadayken gibi oldu :D) hiç unutmuyorum bir defa orta halli bir battaniyeyi yıkamaya kalkıştım, tıktım makinenin içine kapağını da biraz zorlayarak kapattım aklımda ıslandığında ufacık kalır düşüncesi vardı :D deterjanını ayrıca yumuşakta olmasını istediğim için :whistling: birazcıkta yumuşatıcı oh dedim bastım düğmesine hayda :surprised: ilk önce cayır cayır ses geldi battaniye çamaşır makinesinin kapağının cam kısmına sürütünüyo ondandır dedim umursamadım :happy: biraz bekledim makinenin içinde ki zavazingosu dönüyo dönmesine de bir tuhaflık vardı :( cayır cayır sesi bir türlü kesilmiyordu. Dönmesi durdum duracağım der gibiydi :surprised: hemen durdurdum makineyi 5 dk sonra kapağın kilidi açıldı :sweatdrop: açtım çıkardım ortası hala kuruydu :D direk kovaya koyup banyoya götüdüm leğenin içine attım :whistling: deterjanını attım bir güzel de yumuşutacısını döktüm :D paçaları sıvadım bismillah diyip çıktım üstüne misss mis :D boşver makineyi leğen bir numara :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Benim annem sırf onları yıkayabilmek için 9-10 kiloluk makine alacak.

Şuankine sığmadığı için yıkayamıyor. Ama o 9-10 kiloluklara sığıyor . Zaten annem sormuştu kesinlikle yıkanabilir demişlerdi.

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
deterjanını attım bir güzel de yumuşutacısını döktüm :D paçaları sıvadım bismillah diyip çıktım üstüne misss mis :D boşver makineyi leğen bir numara :D
Ben de öyle yapmayı düşündüm de . çok zor yahu :) bir de hastaolurum havalar malum. Ama %75 az bir oran değil benim battaniye sığar makinaaya tamamdır bu iş :D Çoook teşekkürler. Yardımlarınız için.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben de öyle yapmayı düşündüm de . çok zor yahu :) bir de hastaolurum havalar malum. Ama %75 az bir oran değil benim battaniye sığar makinaaya tamamdır bu iş :D Çoook teşekkürler. Yardımlarınız için.

Reklamlardaki calgoncu servisi hatırlıyosun dimi ;)
Bir kez denemiştim yıllar önce öyle bişeyi.. Makine bi iki hamle yapmış ve resmen kalp krizinden gitmişti..
Şayet Amerikan filmlerindeki içine fil sığacak makinelerden değilse çamaşır makinen yıkama bence..
Çünkü servisi çağırıyosun, durumu anlatıyosun. Ve onlar sana "vah gariipp, garantili makineye bi çuval tamir parası verecek şimdi!!" der gibi acı bakışlarla bakıyorlar :)

Şu dakika itibariyle yıkamadıysan başka bi alternatif düşün.. :img-music:

UHD7725

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihanser
Her türlü battaniyeyi makinede yıkadım:D
pırıl pırıl oldu
Ama çamaşır makinesinin büyüklüğü ile alakalı bu mesele...

omer3706

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çift kişilik uyku setinin yorganını yıkamış biri olarak yıkanır tabiki de diyorum. Makine biraz zorlanıyo ama olsun. Temiz oluyo.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kardeş ben pansiyondan biliyorum yıkanıyo
ama o makinalara beni soksan beni bile yıkar valla

sana bir tüyo vereyim istersen
pansiyonda bir arkadaş vardı, çamaşırlarını yıkamak istediğinde gider deterjanını neyini alır sonra sıcak su dolu kovanın içine atar sonra da...
sonra da tahta bir çubuk yardımıyla bir sağa bir sola döndürürdü.(!:D)
makine de aynı şeyi yapıyomuş zaten derdi bize. biz o zaman denememiştik ama şimdi sana önerebilirim.

makinene yazık etme. sana fazla mesai yaptırıp hasta etseler sonra hiç işe gidemesen hoşuna gider mi??

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Battaniyeyi hala yıkamadım . Ama denedim makinaya rahatlıkla sığdı yani ben bazen çamaşırı ondan daha çok atıyorum . Elektirikli değil :D zaten elektirikliler kendiliğinden bozuluyor.....Kimse bana fazla mesai yaptıramaz:D ama oran her gittikçe düşüyor .İki günlük seyahatten sonra anneme de sorup sonra atacağım makinaya.İnşaallah diyeyim tabi :icon_:

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ya yıkayıpta napcann :)
su rezervini düşürmeye mi çalışıon
boşfer kirli kalsın:innocent: