Çalışan Başına 1100 Dolar Tasarruf

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
IBM’in yazılım markalarından Lotus, ürettiği çözümlerle şirketlere çalışan başına 1100 doların üstünde tasarruf sağlıyor.

Tek bir programla anlık mesajlaşma, toplu mesajlaşma, ekran paylaşımı, web konferans ve GPS desteği sunan Lotus Sametime ile çalışanlar ofis dışında işlerini devam ettirebiliyor. Firmalar ise müşterileri ile ilgilenen kişi sayısını yukarı çekebiliyor. Lotus, bu yazılım ile firmalara ofis dışında ofis ortamı sağlarken aynı zamanda yolculuk masraflarını da minimuma çekiyor.

sametime1245054163.jpg

Lotus Sametime ile gerçek zamanlı görüntülü konuşma gerçekleştirilebiliyor.

American Express’in yaptığı araştırmada açıkladığı rakamlara göre çalışanların, iş gezilerinde firmalara kişi başına maliyeti 1139 Amerikan Doları olarak belirlendi. Yol giderleri, otel masrafları ve iş seyahatleri için harcamaların bu kadar yüksek olduğu ve küresel krizin etkisini göstermeye devam ettiği günümüzde Lotus Sametime çözümü avantaj sağlıyor. Ofis sınırları dahilinde yolculuk gerçekleştirmeden gerçek zamanlı görüntülü konuşmalar sayesinde yolculuk masraflarını sıfıra indiriyor. Çalışanlar bulundukları yer her neresiyse, oradan ofis konforuyla çalışmaya devam edebiliyor.

Konu hakkında yorum yapan IBM Lotus Türkiye Satış Yöneticisi Ülkü Ceylan şunları belirtti; “Lotus’un akıllı işyerleri için tasarladığı Sametime ürünü aslında birçok konuda firmalara yeni ufuklar açıyor. İş yapış şekillerini değiştiren firmalar, yolculuklara ciddi yatırımlar yapmak yerine, işbirliği yaratan yazılımlar sayesinde hem para, hem de zamandan tasarruf ediyor. Çalışanlar sadece bir toplantı için yurtdışına gitmek yerine o zamanı daha efektif bir biçimde değerlendirebiliyor."

:: İşyerinde iletişim için ne kullanıyorsunuz?

Bilgi için: IBM
Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
IBM, Lotus Sametime uygulamasını çıkaralı baya olmuştu fakat, geçtiğimiz yıllara kadar bir türlü kullanışlı hale getiremedi.Yeni sürümlerini inceleme fırsatım olmadı ama şimdi görüyorum ki görsel olarak baya yol katetmişler.
 
Üst