Çalıntı 118 80 Reklamı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Televizyonda zıplaya zıplaya 11880 şarkısını söyleyen ayıcık aslında çalıntı. Asıl karakterimiz Gummy Bear.

A7nOB.jpg

www.gummibar.net (Gummy Bear İnternet Sitesi)

Şimdi asıl karakter olan Gummy Bear ile bizim 118 80 reklamındaki ayıcığı karşılaştıralim bakalım.

QPU13.jpg

Buyrun buda videolu karşılaştırma.

[video=youtube;U_Q0EFs3LoU]http://www.youtube.com/watch?v=U_Q0EFs3LoU[/video]

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Çalıntı olduğunu düşünmüyorum, anlaşma olabilir. Zira animasyondaki ayı olsun hareketleri olsun birebir aynı. Proje dosyaları olmadan arka planı kaldırıp Türkiye haritası koyamazlar. Ha proje dosyalarını çaldılarsa orasını bilemem ama sanmıyorum. Gelecek düşünen hiç bir kurumsal firma böyle bir reklam filmini çalıp göstere göstere kendilerine uyarlamaz.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Komik olma lütfen birde zaman harcayıp bunu hazırlamışsın. Proje dosyaları olmadan arkaplan değiştirilemez ki milyonlarca izlenen(100 milyon küsür) bir vidyonun proje dosyası internette olacak değil herhalde. İstersen bir animasyon vereyim proje dosyasını vermeden sadece arkaplan nasıl değiştirilir anlat bize... Birşeyi tam bilmeden karalama yapmak hoşunuza mı gidiyor nedir ?

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Tam bende bunları belirtecektim.Anlaşmadır muhtemelen.Çünkü elektronik müzik ilgi alanım olduğundan, böyle birşeyin mümkün olmayacağını belirtmek isterim. O maskottan çıkan sesin altında ki müzikte aynı. Üstüne Türkçe okunulan parça da sonradan müziğin proje dosyasıyla yapılmış. Yani sade enstrumental haliyle. Demem o ki, müzik sesten kesinlikle proje dosyası vs. olmadan ayrılmaz. Bu da zaten anlaşmalı bir olay olduğunu gösterir.