Bu konuyu okuyanlar

bilgin21

Öğrenci
Katılım
23 Temmuz 2018
Mesajlar
84
Reaksiyon puanı
19
Puanları
8
Yaş
35
Çağın Vazgeçilmez Yeniliği:Multimedya

5b72bc0401ec5.jpg


Çağ atlattık ,devirleri kapattık yaşasın teknoloji yaşasın dijital dünya, iyi ki az zahmetli yaşam düşüncesiyle ilerleyerek multimedyadünyasının da kapısını aralamış bulunduk. Çoklu ortam olarak adlandırılan bu sistem ; insanların çeşitli kanallar ,araçlar aracılığıyla iletişim kurmasını amaçlayan bir sistemdir. Multimedya için bir tanım ya da genelleme yapacak olursak ; animasyon, grafik, metin ,medya, fotoğraf ,ses , video gibi araçların bilgisayar ortamında incelenmesi ve ifade edilmesidir. Bir uygulamanın multimedya çatısında olup olmadığını anlamak için yukarıda bahsedilen en az iki medyanın birlikte kullanılmasına sahip olması ve görsel bir sunum halinde bulunması gerekir. Linkler aracılığıyla hedefe ,aranılan bilgilere erişme, bilgi girişi yaparak yönlendirmelerde bulunma ,video konferans gibi etkileşimler multimedya sayesinde olmaktadır.



Multimedya uygulamaları laptoplarda sabit diskten gösterilebilir (CD ROM, video kaset disket vb.). Bir power point sunumu bile multimedyaiçin kaynak olarak belirtilebilir. Tüketim yani kullanım açısından inceleyecek olursak oldukça yaygın ve hızlı tükenen bir yapıya sahiptir. Çünkü insanlar genelde yazıya oranla daha çok görsellik içeren uygulamalara yöneliyorlar. Özellikle elimizden hiç düşüremediğimiz , bazı insanlar için yaşam kaynağı olan cep telefonlarındaki , Alan Turing in gelecekteki dev buluşlara zemin açmasını sağlayan buluşu bilgisayardaki kullanım artışıyla beraber günümüzde oldukça ön plana çıkmış bir sistemdir.



Multimedyanın Revaçta ve Vazgeçilmez Olması



Hayatın gerçeğe en yakın şeklidir, simülasyonudur bu yapı. Dolayısıyla revaçta olması kadar doğal bir şey olamaz. İnsan dünyasıyla sürekli bir etkileşim halinde bulunup hareketleri inceler , sesleri duyar , renkleri algılar. Bu özelliklerinden herhangi iki tanesine birden sahip olmasıyla bile diğerlerinden ayrılır ve farkını ortaya koyar. Görsellik açısından zengin olduğundan kolay hatırlanır ki aynı zamanda pratiktir. Dikkatleri üzerine çekmeyi zahmet etmeden başarır ve en kısa sürede en fazla şeyi sunma söyleme imkanı sağlar. Mesela posta giderlerini azaltır. Güncellenme konusunda bile halen birçok uygulamada birçok altyapıda algoritmalarda sıkıntı yaşanmasına rağmen multimedya güçlü anıyla yine aralarından sıyrılıp kolay güncellenebilme özelliğiyle çoğu sisteme taş çıkardığını söylemek de mümkündür.



Karşılaştığımız Alanlar

İş dünyasında, tabelalarda , firma tanıtım sunumlarında ,portfolyolarda, broşür ve kataloglarda , dijital bültenlerde ve dergilerde ,eğitim alanlarında , sözlükler ansiklopediler eğlence dünyası sanal gerçeklik, birçok programlar kullanım alanlarından bazılarıdır.Bilgisayarlarda kullanılan multimedya donanımlarında , ses ve görüntü ile ilgili olan bütün donanımlarda (CD-DVD araçları, ses kartları ,TV kartları vs. )



Multimedya Klavyeleri

Teknoloji sektöründe belki de en yavaş ilerleyen araçlardan biridir klavyeler. Neyse ki multimedya destekli kablosuz klavye modellerinin ortaya çıkmasıyla ufak da olsa klavye dünyasına bir hareketlilik kazandırdı. Normal bir klavye ile multimedya klavyeler temelde aynı yapıya sahiplerdir. Aralarındaki temel fark ; multimedya klavyelerinde daha fazla tuş bulunması (özellikle üst kısımlarda) ,stil ,renk , model olarak daha dikkat çekici olması ve bulundurduğu bazı tuşlar sayesinde normal klavyelerde bulunmayan bazı kısa yollara sahip olmasıdır. "F1 - F12" tuşlarının üzerine veya klavyenin sağ tarafındaki sayısal tuşların yanına yerleştirilmiş yeni bazı tuşlar ,bazı tuşların istenilen programları açabilmesi vs. bu durumun en güzel örneğidir.

Çağın Vazgeçilmez Yeniliği:Multimedya | Network ve Teknoloji Konusunda Bilgiler
Haber/Blog
 
Üst