Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Cad,3dmax,autocad Gibi prgramlarin ismini paylasirmisiniz
AutoCAD' i rahatlıkla kullanabilirsin çizim için, bunun için Google SketchUp' ta çok iyidir ve kullanımı da çok kolaydır ve zevklidir de, brakamazsın hatta o derece.. 3ds Max' ı kullanmak biraz daha zor diğerlerine göre, ama gerçekçi render' ı 3ds Max' te alırsın..
Bayadır ilgileniyorum 3d programlarla.Ben 3ds max ve Cinema 4d kulllanıyorum. Bildiğim diğer program isimleri ise Houdini, Softimage, Maya, Blender( Açık kaydak kodlu) Z brush..
ben okuyorum ogrenciyim autocad dersimiz var bilgi aliyorum hocalarimiz bir kac program onerdiler 3dmax gibi ogrenmek sorun degil kurs flnda alirim profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorum hangisinden baslasam...
Bence Cad programları kullanacaksan Autodesk ürünlerinden vazgeçme, piayasada bir çok Cad programı mevcut ama hiç biri seni Autodesk programları kadar tatmin etmeyecektir. Bir çoğunu denedim fakat hepsinde iyi kötü bir ton sıkıntı yaşıyorsun
Benim bildiklerim bunlar öncelikli olarak hangi alanda çalışacağın önemli, bundan sonra ise işin 2d boyutunda mı yoksa 3d boyutunda mı kalacağın önemli ki tavsiyem 2d boyutu ile uğraşma. 3d boyutuna hemen gir. Örneğin ben şu anda bir firmada çizim yapıyorum. Benden hem iki boyutlu teknik resimler hemde 3 boyutlu çizimler isteniyor. Daha önceleri autocad'de parçaların teknik resimleri çiziliyormuş, solidworks de ise 3d çizimler yapılıyormuş ama çok saçma bir çalışma stili. Zaten solidworksde 3d çizimleri yaptıkdan sonra parçanın teknik resmini kendisi otomatik olarak çıkarıyor. Bunu düşününce autocad'e zaman harcamak saçma geliyor. Tabi bu, benim yaptığım çizimler için geçerli her alanda böyle olacak diye bir kaide yok. Ayrıca bu demek değildir ki autocad bu işler için geresiz bir programdır. Bu olay yabancı dil bilgisi gibi düşün. Nasıl ki iş veren ingilizceyi zaten bilecek yanına ek bir dil daha isterim diyorsa autocad de böyle autocad'i zaten bileceksin yanına ek program daha gerekiyor. Alanına bak ve ona göre bir seçim yap derim ben.