C3 2017 Benzinde tekliyor. Tüpte çalıştırırsam sorun yok.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aALYy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aALYy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.

Başlıktada belirttigim gibi Citroen C3 2017 1.6 vti aracımı benzinde çalıştırınca 10 saniye sonra motor arıza ışıklarını yakıp araba teklemeye başlıyor ve fan açıyor. Tek silindir durduğu icin arababın çekişi 90 nı geçmiyor zorlasamsa. 3 tane servise gittim. Arıza Silindir 1 gözüküyo ( detay olarak yakma sorunu vs. Gibi bişeydi) . Araç yeni model olduğu için denemek istenilen parçaların çıkması mevcut degil. Bujiler deistirildi yine aynı. Bobin olabilir diyorlar deneyemiyoruz çıkma yok. Denemeye 1.500 tl vermek istemiyorum.

Benzinde teklerken çalışırken tüpe geçince yine tekliyor.
Ama şöyle enteresan bi durum var. Aracı direk tüpte çalıştırdığımda hiç bir problem yok.

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Merhaba.

Başlıktada belirttigim gibi Citroen C3 2017 1.6 vti aracımı benzinde çalıştırınca 10 saniye sonra motor arıza ışıklarını yakıp araba teklemeye başlıyor ve fan açıyor. Tek silindir durduğu icin arababın çekişi 90 nı geçmiyor zorlasamsa. 3 tane servise gittim. Arıza Silindir 1 gözüküyo ( detay olarak yakma sorunu vs. Gibi bişeydi) . Araç yeni model olduğu için denemek istenilen parçaların çıkması mevcut degil. Bujiler deistirildi yine aynı. Bobin olabilir diyorlar deneyemiyoruz çıkma yok. Denemeye 1.500 tl vermek istemiyorum.

Ama şöyle enteresan bi durum var. Aracı direk tüpte çalıştırdığımda hiç bir problem yok.
servise götürün yetkili servis yani

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Aklıma enjektör veya benzin geri dönüş valfi geldi.
Genelde bu ikisi benzinde çalışırken tekletir motoru.

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Aklıma enjektör veya benzin geri dönüş valfi geldi.
Genelde bu ikisi benzinde çalışırken tekletir motoru.
Benzinli arabalarda enjektör olmaz hocam.
Benzinli arabalarda enjeksiyon olur.
Dizellerde ise enjektör
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba.

Arabanız kaç binde.

Son düzenleme:

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Benzinli arabalarda buji olur.
Dizellerde ise enjektör

Arabanız kaç binde.
Benzinli arabada benzin enjektörü olur yanlış biliyorsunuz.
Benzinli arabada bulunan buji motoru ateşlemeye yarar. Benzinli arabalarda bulunan benzin enjektörü motora giden yakıtın miktarını ayarlar. Bu enjektörler ise benzini yanma odalarına püskürtür.

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Benzinli arabada enjektör değil enjeksiyon olur hocam

Benzinli arabada bulunan buji motoru ateşlemeye yarar. Benzinli arabalarda bulunan benzin enjektörü motora giden yakıtın miktarını ayarlar. Bu enjektörler ise benzini yanma odalarına püskürtür.
Enjektör var tamam ama dizeldeki gibi değil

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,809
Benzinde su olabilir. İstasyonlarda depoda su olur benzin bitince vakum yapmasın diye. Yeni dolum yapılan depoda su benzine karışır ve bir süre su çökene kadar dinlenmesi gerekir. O süre beklenmeden bezin satmış olabilirler. Sorun oradan kaynaklanabilir.

aALYy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benzinli arabalarda enjeksiyon olur.
Dizellerde ise enjektör

Arabanız kaç binde.
46.000

Benzinde su olabilir. İstasyonlarda depoda su olur benzin bitince vakum yapmasın diye. Yeni dolum yapılan depoda su benzine karışır ve bir süre su çökene kadar dinlenmesi gerekir. O süre beklenmeden bezin satmış olabilirler. Sorun oradan kaynaklanabilir.
Benzini devamlı shellden aliyorum full tutuyorum depoyu. 2-3 ayda bir 50 tl lik alinca doluyo geri. İçindeki benzin eski yani baya

aALYy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
servise götürün yetkili servis yani
Götürdüm tüplü olduğu icin kabul etmiyorlar. Ayak ustu neden olabileceğini soyledi. Bu arac tupe uygun degil gibisinden konusup sübaplardandır dedi. 6 binlira ver tupe dayanikli subap takalim diyo.