C Sürücüsü Disk Temizleme Hakkında

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba, normalde C sürücüsünde disk temizleme olayını Bilgisayarıma girip c sürücüsüne sağ tıklayıp diski temizle yapıyordum. Şimdi ise MSI Laptopun Dragon center programında disk temizle dediğimde ise daha fazla alan yer açıyor. Görselini ekte paylaştım. İşaretlediğim yerleri seçip temizlesem güncellestirmeler mi kaldırılmış olacak ya da bir sakıncası var mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    31.8 KB · Görüntüleme: 161

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Temizleyiniz, sorun olmaz.
Boyutu çok yüksek neredeyse 50 GB lik bir alan temizlenecek. Biraz sakat geldi ya. Bu yüzden sordum. Biraz araştırmıştım mesela tekrar format atmak ya da sistem kurtarma dosyalarının silinceğinden bahsetmiş. Tekrar format atmak için kurulum dosyalarını harici bir yerden aktarmak gerektiğinden bahsetmiş. Bilemedim açıkcası.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Onlar temizlenmesi gereken, önceki windows güncelleme kalıntılarıdır. Sonuçta Windows da önce indirip sonra yüklüyor ve indirdiği alan indirdiğiyle kalıyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla o kısmı temizleyebilirsiniz

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Onlar temizlenmesi gereken, önceki windows güncelleme kalıntılarıdır. Sonuçta Windows da önce indirip sonra yüklüyor ve indirdiği alan indirdiğiyle kalıyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla o kısmı temizleyebilirsiniz
Anladım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Sırf güncellemlerden dolayı hafızası dolduğu için bir kere format atmıştım. Keşke bunları temizleseymişim. Bilmiyordum. Ama benim kafamı karıştıran bu linkteki yazı oldu. Eğer bir göz atabilirsen ve yorumunu tekrar yaparsan sevinirim.

Link:
Phhsnews.com - C Sürücüsü Temizleme

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,931
Ozaman, temiz format atiniz.

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ozaman, temiz format atiniz.
Sanırım tam olarak anlatamadım. Zaten temiz format atıldı. Onuda geçtim zaten laptop ilk geldiğindede sistem dosyaları 70 GB idi. Güncellemeden sonra 117 GB oldu. Güncellemden sonra C sürücüsünü temizleme işleminde konuyu açtığım ilk mesajda görseldeki gibi dosyalar çıktı. Bu dosyaları silmek zararlı mı değil mi gerkeli gereksiz mi bilemediğim için konuyu açtım zaten. Amacım format atmak değil burada. Ben formattan kurtulmaya çalışırken siz format atın diyorsunuz.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,931
Güncelleme, yüklediniz zaman geçmiş kalıyor temizleyebilirsiniz sorun olmaz.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Anladım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Sırf güncellemlerden dolayı hafızası dolduğu için bir kere format atmıştım. Keşke bunları temizleseymişim. Bilmiyordum. Ama benim kafamı karıştıran bu linkteki yazı oldu. Eğer bir göz atabilirsen ve yorumunu tekrar yaparsan sevinirim.

Link:
Phhsnews.com - C Sürücüsü Temizleme
Linke bakma dostum, disk temizlemedeki windows güncelleme dosyalarını silmek benim sürekli yaptığım bir şeydir. Hiçbir sıkıntı çıkarmadığına emin olabilirsin