C# ile Staj Projesi Çok kolay ama yapamıyorum Lütfen yardım cok az zamanım kaldı !!

rahmituna89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa kusura bakmayın.
Arkadaşlar bir projem var c# ta yapılacak.
4 tane kasa var ve bu kasaların 8 er tane çEkmecesi var.
Forma 4 tane buton ekliyorum ve bu butonlara çift tıklandıgında cekmecelerin yani 8 er tane butonun aynı form icinde acılmasını istiyorum.
Her butonun üzerinde değiştir butonu olacak.Butonların üzerine gelindiğinde içerisindeki bilgiler tooltip seklinde görünecek.Değiştir butonunlarının yanında bir textbox olacak ve ve değiştir butonuna tıkladıgımda
textboxa yazdıgımız veri butonun üzerine gelince cıkan yazıya atanacak ve bu kalıcı olacak.program kapandıgında da kalacak.
Görselliğini falan biliyorum lütfen kod vermeden yardımcı olacak anlatacak bi arkadaş bana ulaşsın.
Teşekkürler şimdiden. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Butonun click eventına Form frm = new Form(); diyerek istediğin kadar form üretebilirsin for döngüsü ile. Tooltip olayını ise windowsForm'da hazır bulunan ToolTip component'i bulunmakta zaten. toolTip1.SetToolTip(button1, "Denemecik"); Kullanımı bu şekilde oluyor button1 yazan yere istediğin component'i yazabilirsin "Denemecik" yazan yerde ise üzerine geldiği zaman ne çıkmasını istiyorsan oraya yazarsın. Örneğin button'a tıklandığında "Denemecik" yerine textbox1.text yazarsan textbox içindeki veriyi tooltip'e göndermiş olursun... Kolay gelsin :)

rahmituna89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş cok tesekkür ederim ellerine sağlık daha c# baslayalı 1 saat olmadı cözmeye calısıorm dolayısıyla cok zorlanıorm dediklerini bulmaya calısırken bile.Bana adım adım anlatabilir misin zamanın varsa.Kusura bakma normalde araştırıp öğrenmeye çalışırdım ama son günlere bıraktım.Tesekkürler tekrar.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla şuan işteyim bende maalesef şuan için yardım edemeyeceğim ama akşam vaktim olursa yardım etmeye çalışırım tabiki. www.csharpnedir.com , nedirtv.com buralarda güzel makaleler ve videolu anlatımlar mevcut buradan ilerleyebilirsin.

rahmituna89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Butona çift tıklayıp verdiğiniz kodu yazdım ama çalıştırıp butona tıklayınca hiçbirşey olmuyor.Nerde hata yapıyorum acaba.
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form frm = new Form();
}

rahmituna89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki bu açılan forumu nasıl düzenleyebilirim ?

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Onuda kodlarla yapabilirsin örn Button btn = new Button(); bu butonun btn.size, btn.location gibi özellikleri vardır bunları ayarladıktan sonra frm.Controls.Add(btn); dediğin zaman frm'nin içiden bu button gözükür.
@cgrszone seninde önerilerini beklerim bu konuda :)

Reaksiyon puanı
189
frm.Show(); yazmadan önce içine ne koyacaksan onları oluşturup yerleştirmeli sonra show demelisin. Formun içine obje yerleştirmek için frm.Controls.Add() methodunu kullanarak bir şeyler yerleştirebilirsiniz...

rahmituna89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal form1 i düzenler gibi düzenleyemiyor muyuz acaba

Reaksiyon puanı
189
Olmayan bir şeyi nasıl düzenleyeceksin? Kodla dinamik olarak yarattığın şeyi kodla düzenlersin...

__L__

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu işlemi ya kod ile yaparsın. Ya da daha önceden bir form daha oluşturursun design kısmında. Butona tıklandığında bu formlara geçiş yapar. Ama tabi ki bu işlemi kod ile yapmak çok daha kolay olacaktır. Diğer türlü her bir buton için farklı form design etmen gerekir ki bu çok zahmetli bir iş.