C# ile DataGridView Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serious
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar C# ve SQL kullandığım bi projede datagridview nesnesini kullanıyorum veri tabanından verileri çekmek için. Ancak datagridi bir nevi excel gibi kullanmak istiyorum. Yani verileri çektim mesela on satır, alt satıra geçicem 11. satıra, elle doldurucam gerekli yerleri ve kaydet butonuma bastığımda kaydedicek. Eğer datagriddeki satırlarım normal olsa bunda da sorun yok ama Datagrid combobox column kullanıyorum bi kolonda. Böyle olunca da eski verileri çekerken o kolona atayamıyorum veri tabanındaki değeri. Diğer verileri çekiyor normal ama combobox column da boş gösteriyo:(:( Değerli önerilerinizi dört gözle bekliyorum..

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
merhaba.
bunun için 2 yöntem var.
1.eğer kullanmak istediğiniz kolon başka bir tablodan alacağınız bir değer ise bu kolay.yani mesela bir ürün grubu diye tablonuz var. tablonda ürün gruplarını göstermek için urun_grubu_id(int) diye bir kolonun var.bunu şu şekilde yapabilirsiniz.
datagridview i doldurduktan sonra :
Dim urun_grubu As New DataGridViewComboBoxColumn
urun_grubu.DisplayMember = "adi"
urun_grubu.ValueMember = "id"
urun_grubu.DataPropertyName = "urun_grubu_id"
urun_grubu.HeaderText = "Ürün Grubu"
urun_grubu.Name = "urun_grubu"
dgv.Columns.add(urun_grubu)

2.eğer combobox'ı manuel dolduracaksan combobox'taki seçili text'i db ye yaz. yani tablonda urun_grubu(varchar(50) ) diye bir kolonun var. ve combo içinde (gıda,kozmetik,elektronik..) diye bir liste var.bu şekilde herhangi bir kod yazmana gerek kalmaz.

kod u burdan c# a çevirebilirsin.
kolay gelsin.