C# dizilerle ilgili yardım

netfaruk

Doçent
merhaba arkadaşlar, c# da yeniyim ve küçük bi sorunum var
form uygulamasında 1 textboxa girilen sayıyı 1. butonla diziye gönderip en son dizideki tüm sayıların toplamını 2. butonla ekrana yazdırmak istiyorum ama bi türlü başaramadım.dizi genişliği kodun içinde belirtildi. :crying:
 
Diziler sabit genişlikte olacağı için bu iş sıkıntılı olur onlarla. Bunun için List<double> ya da List<int> kullanarak daha rahat bir şekilde listeye ekleme yapabilirsiniz. Toplamları ekrana yazdırmak için de listeyi bir foreach'den geçirip verileri toplayarak ekrana basabilirsiniz. İsterseniz daha sonra bir örnek kod da ekleyebilirim...
 
Diziler sabit genişlikte olacağı için bu iş sıkıntılı olur onlarla. Bunun için List<double> ya da List<int> kullanarak daha rahat bir şekilde listeye ekleme yapabilirsiniz. Toplamları ekrana yazdırmak için de listeyi bir foreach'den geçirip verileri toplayarak ekrana basabilirsiniz. İsterseniz daha sonra bir örnek kod da ekleyebilirim...

foreachle gezdirmeye bile gerek yok aslında bana sorarsan hocam tabi oda bir yöntemde. butonun click eventine += yapıp texboxa girilen degeri toplatıracak zaten koşul koysun direk sayı textboxa girerken eklesin 5 mı gırdi ilk 2.rakam 50 mi += mevcut ile topla demek her eklenenını toplam sonra 2.butonun click eventine dersinki şu diziyi ekrana yazdır sallıyorum listboxa kistbox1.item.add(dizi).tostring(); verirsin olur biter.. ama eger dizinin 3.girilen elemanı neydi 8.girilen elemanı neydı 1.girilen elemanı neydi gibi de ayrı ayrı görmek istiyorsan textboxa girilen sayı butona her tıklandıgında listboxa da yazdır;) sonra bunları ekrana basarsın listboxta girdigin sayılar gorunur birtanede label at labeldada toplam sayıyı gösterirsin;) daha afilli şaşalı birsey cıkar cok basit bir kodlama bu..ben sana algoritmasınıda yaptım artık geri kalanı senın işin..Kod ornegi isteme sakın sana algoritmasını veriyoruz...
en uyuz oldugum şey kod örnegi istenmesi ha yaparsın calışmaz ozaman kodu yapıştır buraya bakalım hatanı gör..amaç burda seni beleşçiliğe alıştırmak değil sen yada bir başkasını işi ögrenmeniz..
kopya yazılımcı olunmaz..arkadaşlar..bu sozum herkeze geçerli.. Hadi kolay gele..
AnGaRa dan sevgilerle..
 
ankarali_gnc";2257279 dedi ki:
foreachle gezdirmeye bile gerek yok aslında bana sorarsan hocam tabi oda bir yöntemde. butonun click eventine += yapıp texboxa girilen degeri toplatıracak zaten koşul koysun direk sayı textboxa girerken eklesin 5 mı gırdi ilk 2.rakam 50 mi += mevcut ile topla demek her eklenenını toplam sonra 2.butonun click eventine dersinki şu diziyi ekrana yazdır sallıyorum listboxa kistbox1.item.add(dizi).tostring(); verirsin olur biter.. ama eger dizinin 3.girilen elemanı neydi 8.girilen elemanı neydı 1.girilen elemanı neydi gibi de ayrı ayrı görmek istiyorsan textboxa girilen sayı butona her tıklandıgında listboxa da yazdır;) sonra bunları ekrana basarsın listboxta girdigin sayılar gorunur birtanede label at labeldada toplam sayıyı gösterirsin;) daha afilli şaşalı birsey cıkar cok basit bir kodlama bu..ben sana algoritmasınıda yaptım artık geri kalanı senın işin..Kod ornegi isteme sakın sana algoritmasını veriyoruz...
en uyuz oldugum şey kod örnegi istenmesi ha yaparsın calışmaz ozaman kodu yapıştır buraya bakalım hatanı gör..amaç burda seni beleşçiliğe alıştırmak değil sen yada bir başkasını işi ögrenmeniz..
kopya yazılımcı olunmaz..arkadaşlar..bu sozum herkeze geçerli.. Hadi kolay gele..
AnGaRa dan sevgilerle..

Elbette bir sürü örnek verilebilir. Nasıl kullanılacağına göre de bu algoritma bir şekilde değiştirilebilir. Önemli olan ihtiyacı belirlemek. İhtiyaç belli olduktan sonra çözüm elbet bir şekilde ortaya çıkar zaten...
 

GassipGirl

Doçent
ankarali_gnc";2257279 dedi ki:
foreachle gezdirmeye bile gerek yok aslında bana sorarsan hocam tabi oda bir yöntemde. butonun click eventine += yapıp texboxa girilen degeri toplatıracak zaten koşul koysun direk sayı textboxa girerken eklesin 5 mı gırdi ilk 2.rakam 50 mi += mevcut ile topla demek her eklenenını toplam sonra 2.butonun click eventine dersinki şu diziyi ekrana yazdır sallıyorum listboxa kistbox1.item.add(dizi).tostring(); verirsin olur biter.. ama eger dizinin 3.girilen elemanı neydi 8.girilen elemanı neydı 1.girilen elemanı neydi gibi de ayrı ayrı görmek istiyorsan textboxa girilen sayı butona her tıklandıgında listboxa da yazdır;) sonra bunları ekrana basarsın listboxta girdigin sayılar gorunur birtanede label at labeldada toplam sayıyı gösterirsin;) daha afilli şaşalı birsey cıkar cok basit bir kodlama bu..ben sana algoritmasınıda yaptım artık geri kalanı senın işin..Kod ornegi isteme sakın sana algoritmasını veriyoruz...
en uyuz oldugum şey kod örnegi istenmesi ha yaparsın calışmaz ozaman kodu yapıştır buraya bakalım hatanı gör..amaç burda seni beleşçiliğe alıştırmak değil sen yada bir başkasını işi ögrenmeniz..
kopya yazılımcı olunmaz..arkadaşlar..bu sozum herkeze geçerli.. Hadi kolay gele..
AnGaRa dan sevgilerle..
arkadaşımz haklı bence de kodu yaz uğraş calışmazsa yapıstır bakalım
 

netfaruk

Doçent
algoritmada bi sıkıntı yoktu, buraya kodu yapıştırmaya niyetlenmiştim tam son anda hallettim. hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar sağolun.
 
İşin çözüldü ise sorun yok..cgrszone
birader kusura bakma amacım seni eleştirmek değildi... ok.
 
Üst