-TurkishKence
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0

ekrana bu üçgeni yazdırak program lazım. yardımlarınızı bekliyorum..
int max=10;
int k=max/2;
for (int i = 1; i < max; i+=2,k--) {
for (int j = 0; j < k; j++) {
cout << " ";
}
for (int j = 0; j <i; j++) {
cout << "*";
}
cout << "\n";
}
Algoritmada paslanmışım. [MENTION=359458]HSYN89N[/MENTION] in gönderdiği kod C++ için tam olarak şöyle
Kod:int max=10; int k=max/2; for (int i = 1; i < max; i+=2,k--) { for (int j = 0; j < k; j++) { printf(" "); } for (int j = 0; j <i; j++) { printf("*"); } printf("\n"); }
Sadece 2 dakikalık çalışmayla c# da bu kodu yazdım. Düşününce daha efektif çözüm tabiki bulunabilir ama dediğim gibi ama 2 dakikada bundan iyi şamdan kayısı bence.
string a = " ";
for (int i = 1; i < 10; i = i + 2)
{
int j=(9-i)/2;
for (int k=1;k<=j;k++)
{
Console.Write(a);
}
for(int m=1;m<=i;m=m+1)
{
Console.Write("*");
}
for (int l=1;l<=j;l++)
{
Console.Write(a);
}
Console.WriteLine("");
}
Console.ReadKey();
Bu kodu c++ kolayca çevirebilrsin. C#la ilgili kısa bilgi vermek gerekirse Console.Write ekrana yazı yazdırma printf komutu gibi. Console.Writeline da fark olarak yeni satırdan yazmaya başlarsın. Write da ise aynı satırda yazmaya. printf in içinde /n yaptığında yeni satıra geçiş yapıyordu ya onla aynı. string =düz yazı şeklinde değişken tanımlama,
int ise tam sayı olarak değişken tanımlama. For döngüsü bildiğin sayac işte. C# da süslü parantez içine yazıyorsun. süzlü parantezi kapattıın yer for döngüsünün bitişi oluyor.
Console.ReadKey ise programın çalışması bittiğinde siyah pencerenin kapanmaması için.
C++ derleyim olsa hızlıca çevirirdim ama derleyicim yok. Açıkcası c++ bırakalı uzun zaman oldu tamda hatırlamıyorum.
Not: Eğer hoca istenildiği yıldız kadar bu satırların devam etmesini istiyorsa o zaman "9" yerine en alt satırda olması gereken yıldız sayısını vereceksin, yada kullanıcının girmesini isteyeceksin. Yani yukarıdaki 9, enalt satırda olan yıldız sayısıdır.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Buda ekran çıktısı
![]()
zaten ben bunu bu şekilde verirsem kabul edeceğini zannetmiyorum. derste bu şekilde işlenedik. printf felan yok. mantığını çözüp kendim tekrar yazcam..
Bence önce detaylı bir araştırma yap ve bu işle uğraşan kişilerle birebir görüşmeye çalış herkesten bilgi topla kendi kararını kendin ver ama gerçekten iyi araştırman gerekiyor çünkü çok hızlı gelişiyor yazılım ileriye dönük kararlar ver gerek oyun geliştirme gerek web gerekse siber güvenlik alanı içinabiler bende yazılımda -kendimi geliştiricem nereden başlasam web programlamadan başlayıp phb falan orenmeye calışıcam sizce ne yapmalıyım
abiler bende yazılımda -kendimi geliştiricem nereden başlasam web programlamadan başlayıp phb falan orenmeye calışıcam sizce ne yapmalıyım