C++ collect2.exe sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar.
Kısa bir süre önce bi hevesle c++ öğrenmeye başladım.Dev-C++ kullanıyorum.Sorun şu bir proje oluşturup içine bir cpp dosyasının içine çalışması gereken kodları yazıp derliyorum sorunsuz bir şekilde derleyip çalışıyor.Ama projeye ikinci cpp dosyası ekleyip F11 tuşu ile derlemeye çalıştığımda "D:\sFrNcGn\C++ Projeler\appli\collect2.exe [Error] ld returned 1 exit status" hatasını alıyorum sorun ide dedir diye Qt yi kurup denedim aynı hatayı aldım. İnternette ne kadar araştırsamda sorunu bi türlü çözemedim.Windows 7 64 bit kullanıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Devc++.png

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İki tane main fonksiyonu olması sorun olmasın? Zaten uyarılarda da bu yazıyor....

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
evet doğru ama iki ayrı dosyada main fonksiyonları ikisini bir aradamı derlemeye çalışıyor teker teker neden derlemiyor.veya nasıl derletebilirim programda değiştirdim qt de de aynı sorun var

murat34can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba, bu sorunla bende karşılaştım 2011 de yazılmış ancak ginede cevaplayayım dedim. Bu problem dev c++ 5.11 versionu kullanıyorum ve basit printf("sad") yazdım yani test amaçlı
ancak o hatayı almam hiç normal gelmedi benim pc den kaynaklı olduğunu anladım direk olarak aklıma anti virüs kovucu programı aklıma geldi.
Avast Premier kullanıyorum ve her çalıştığım programı kendisi DeepScreen Diye test ediyor ama C programı edemiyor sanırım bu yüzden program sonlandırılıyor "Bi bakıma sonlandırılıyor."
program arka planda sonlandırma işleminde bugda kalıyor process hacker programıyla kontrol ettim kapatamıyoruzda engelleniyor.
bu yüzden bilgisayarı yeniden başlattım avastı devre dışı bıraktım ve programı derle ve çalıştır yaptım ve program sorunsuz çalıştı. sonra avastı açtım gine aynısı oldu :D sorun antivirüsmüş kısacası
gine pc restart atıp avast kapatıp program yazabilirsiniz extra çözüm olarak dev c++ dan çalışan bir derlemeyi es geçmesini sağlamanız gerek.

Çözüm
1.Bilgisayarı yeniden başlatın.
2.Anti Virüs Programlarını Devre dışı bırakın.
3.Derle & Çalıştır Yapınız.