C# Bugünkü tarihe ait kayıtların toplam sayısı

Bu konuyu okuyanlar

UgurOnline

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
arkadaşlar aşağıdaki kodla tüm kayıtların toplam sayısını alabiliyorum. bunun yanında bugünkü tarihe ait kayıtların toplam sayısını nasıl alabilirim? datetime.now ile ne şekilde convert yapıcağımı bilemiyorum

teşekkürler

Kod:
            int sayi;
            string sorgu = "select count(id) from liste";
            SqlCommand com = new SqlCommand(sorgu, con);
            con.Open();
            sayi = Convert.ToInt32(com.ExecuteScalar());
            label11.Text = "Toplam Kayıt: " + sayi.ToString();
            con.Close();
 

SiberWorm

Doçent
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
508
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
PHP:
Dim toplam As Integer
toplam = 0
For i = 0 To frm_sonuc.dgv_sonuclar.RowCount - 1
toplam = toplam + Convert.ToInt32(frm_sonuc.dgv_sonuclar.Rows(i).Cells(6).Value)
 Next
 frm_sonuc.lbl_cek.Text = toplam

Bu kod ile ben dgv_sonuclar Datagridviewim'deki çek paralarını toplayıp lbl_cek.text'e yazdırmıştım belki işine yarayabilir.
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Kod:
Select Count(id) From liste where tarih=Convert(datetime, GETDATE());

Yukardaki gibi kullanabilirsin sql cümleni.
 

UgurOnline

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
@siberworm: yalnız benim istediğim kayıt verilerinin toplanması değil sadece kayıt sayısı

@N3CAT1: bu şekilde 0 gösterdi acaba formatmı belirlemek gerekicek
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Kod:
Select Count(id) From liste where tarih=Convert(datetime, GETDATE(), 102);

Şeklinde deneyebilir misin. Kusura bakma şuan linuxta olduğum için deneme imkanım olmuyor.
 

UgurOnline

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
malesef yine sıfır :s

söylememde fayda var sanırım sql'deki format 11.10.2010 şeklinde
 

MertkanElpeze

Asistan
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
databasede tarih kolunu string formatında mı yoksa date mi ?
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Kusura bakma biraz geç dönüyorum. Ama bu sefer çalıştığına eminim :) SQL cümlen aşağıdaki gibi olacak:

Kod:
declare @bas datetime;
declare @son datetime;
set @bas=CONVERT(datetime,Convert(varchar(10),GETDATE(),102)+' 00:00:00');
set @son=CONVERT(datetime,Convert(varchar(10),GETDATE(),102)+' 23:59:59');
select COUNT(id) from liste where tarih between @bas And @son;
 

UgurOnline

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
bunu sqlexpress üzerinde çalıştırıcaz sanırım :s bu konu hakkında pek bilgim yok nasıl yapabilirim

teşekkür ederim bu arada
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
C# ile şöyle kullanırsın:

PHP:
string sorgu= "declare @bas datetime; " 
+ "declare @son datetime; "
+ "set @bas=CONVERT(datetime,Convert(varchar(10),GETDATE(),102)+' 00:00:00'); "
+ "set @son=CONVERT(datetime,Convert(varchar(10),GETDATE(),102)+' 23:59:59'); "
+ "select COUNT(id) from liste where tarih between @bas And @son; ";

SqlCommand com = new SqlCommand(sorgu, con); 
con.Open(); 
sayi = Convert.ToInt32(com.ExecuteScalar()); 
label11.Text = "Toplam Kayıt: " + sayi.ToString(); 
con.Close();
 

UgurOnline

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
çok teşekkür ederim çalıştı =)
 

sdelta

Profesör
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,206
Reaksiyon puanı
124
Puanları
63
Toplam kayıt sayısı kodu lazımdı, işe yarardı. Teşekkürler. Google dan arayarakta shiftdelete e geldim yine, ne mutlu :)
 

Son mesajlar

Üst