Yardım C# bir sayının faktöriyelini hesaplayan bir uygulama yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum

Bu konuyu okuyanlar

Mr.Cabbar

Doçent
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
898
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
Bir sayının faktöriyelini hesaplayan uygulama yapmaya çalışıyorum ama algoritmasını bir türlü çözemedim amacım butona bastığımda textboxtaki sayının faktöriyelini hesaplayıp labele yazdırmak ama yapamadım yardımlarınızı bekliyorum
@Eminkrkt
 
Son düzenleme:

Eminkrkt

Doçent
Katılım
3 May 2021
Mesajlar
620
Reaksiyon puanı
241
Puanları
43
Yaş
15
C#:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            int sayi = Convert.ToInt32(textBox1.Text);
            int sonuç = 1 ;
            for (int i = sayi; i >= 1; i--)
            {
                sonuç *= i;
            }
            label1.Text = sonuç.ToString();
        }
Mesaj otomatik birleştirildi:

Faktöriyel : "1'den başlayarak belirli bir sayma sayısına kadar olan sayıların çarpımına o sayının faktöriyeli denir"
Bu yüzden textboxdaki veriyi alıp 1 e kadar eksilterek açıyoruz her döngü çalıştığında da i değişkenini sonuç ile çarparak sayıların çarpılmasını sağlıyoruz
 

Mr.Cabbar

Doçent
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
898
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
C#:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            int sayi = Convert.ToInt32(textBox1.Text);
            int sonuç = 1 ;
            for (int i = sayi; i >= 1; i--)
            {
                sonuç *= i;
            }
            label1.Text = sonuç.ToString();
        }
Mesaj otomatik birleştirildi:

Faktöriyel : "1'den başlayarak belirli bir sayma sayısına kadar olan sayıların çarpımına o sayının faktöriyeli denir"
Bu yüzden textboxdaki veriyi alıp 1 e kadar eksilterek açıyoruz her döngü çalıştığında da i değişkenini sonuç ile çarparak sayıların çarpılmasını sağlıyoruz
Çok teşekkürler
 

Görkem Say

Guru
Emektar
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
23,722
Çözümler
7
Reaksiyon puanı
22,958
Puanları
113
Yanlış anlama ama iyi kod yazmak istiyorsan bu sorunu foruma değil Google'a yazmalısın.
 

Mr.Cabbar

Doçent
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
898
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
Yanlış anlama ama iyi kod yazmak istiyorsan bu sorunu foruma değil Google'a yazmalısın.
Anlıyorum ama biraz acelem vardı yapmam gereken şeyi bir an önce bitirip okul ödevimi yapmam gerekiyordu google dan yüzeysel bir araştırma yaptım ama pek sonuç elde edemyince zaman kaybetmeyip foruma yazmak istedim yoksa sizde haklısınız
 
Üst