C# acill yardım edin

onur00610

Asistan
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlar ben c# ile program yapıyorum ancak benim programı yazdğım bilgisayarın ekran çözünürlüğü 1366x768 ve bende butonlar vs gayet yerinde iken ben aynı programı başka bir bilgisayarda yani 1024x768 çözünürlükte çalıştırdığımda butonlar birbirine giriyor üst üste çıkıyor vs şeyler oluyor bunu nasıl düzeltebilirim yardım edin

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bu durumu düzeltmek WinForms ile zor.
Tasarımı değiştirmeniz lazım.
Pencere büyüyünce büyüyen, küçülünce küçülen, layoutlar oluşturmanız lazım.
WinForms'daki layoutlar nasıldı, tam hatırlamıyorum.

Lakin WinForms yerine WPF kullansaydınız bütün GUI elementlerini ViewBox içerisine koyup fazla çaba gerektirmeden DPI bağımsız olarak çözünürlük değiştirebilirdiniz.
Örnek olarak Windows 7'de mayın tarlası oyunu WPF'in bu özelliği sayesinde pencere büyüyük küçülünce elementler de büyüyüp küçülmekte.

WinForms'la da yapılır ama hem çizimler vektör tabanlı olmadığından sadece boyutu değişir(mesela font büyüklükleri değişmez, sadece pozisyonları değişir) hem performansı GDI'ın sadece legacy CPU özellikleri kullandığından düşüktür, hem de daha fazla çaba gerektirir.

Programlama öğrenmek istiyorsanız benim C++|Qt ile yazdığım programı Qt Creator ile inceleyebilirsiniz, içerisinde tüm kodları vs mevcut.
Ayrıca sizin istediğiniz pencere büyüyüce boyutlanan elementler de mevcut.
Hem performansı da daha yüksek ve Linux, Mac gibi platformlarda da çalışabiliyor, Microsof bağımlılığınız olmuyor.
Color Picker UD+
Qt - Download Open Source Step 3