Büyük üstat Necip Fazıl KISAKÜREK

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Ben kendim şahsen bir Necip Fazıl üstadı hayranıyım. Bu konuyu açmamın sebebi üstadın gerek hayatı, gerek kendisi, gerekse şiirleri ile ilgili paylaşımları bir arada toplamaktan ibarettir.

necip-faz%C4%B1l-k%C4%B1sak%C3%BCrek-hayat%C4%B1-300x150.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lgkcq.jpg

lgkct.jpg

lgkcw.jpg

lgkcy.jpg

lgkd1.jpg

lgkd3.jpg

lgkd6.png

lgkd9.png

lgkdv.jpg

lgkdy.gif

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] saolasın bir kaç konu gördüm forumda üstatla ilgili ama onlar tekil konulardı. Ben daha derli toplu olması için burdan başlayarak yavaş yavaş toparlayayım ve hep canlı tutayım istiyorum. Ayrıca hayatıyla ilgili linki koyduğun iyi oldu.

Reaksiyon puanı
10,315
cansın [MENTION=63117]friendly[/MENTION], Allah razı olsun...
bu konunun en başat müdavimlerinden biri olacağımdan kuşkun olmasın.
insanlar sevgili üstadımızı tanıdıkça gönül pusulaları bir başka güzel parıldayacaktır.
onun sözleri ve şiirleri gönüllerin pasını silen, kalplerdeki pusuyu dağıtan aydınlık bir projektör gibidir.

onunla ilgili zaman zaman yazacağım burada inşaallah.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bil mukabele [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abim. Değerli paylaşımlarınla üstadın anılarını yad edelim inşallah.

lgkwp.jpg

lgkwr.jpg

lgkwu.jpg

lgkww.jpg

lgkwy.jpg

lgkx6.jpg

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lgkx8.jpg

lgkxg.jpg

lgkxj.jpg

lgkxk.jpg

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok sevdiğim bir insandır. böyle konular devam etmeli.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lgkxr.jpg

lgkxw.jpg

lgky0.jpg

lgky5.jpg

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu Ülkede Biri Size ;
Çağdışı , Yobaz , Gerici , Eski Kafalı , Deli , Aşırıcı...
Diyorsa ,
Emin Olun Ki Doğru Yoldasınız.
N.F.K

ALLAH dersen mürteci ( gerici ) , tanrı dersen çağdaşsın bu özürlü beyinle akıl nasıl bağdaşsın!"

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lgkyy.jpg

lgkz3.jpg

lgkz7.jpg

lgkzd.jpg

lgkzk.png

lgkzq.jpg

lgkzx.jpg

lgl01.jpg

lgl05.jpg

lgl0b.jpg

lgl0g.jpg

Devam edecek......

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
ljllu.jpg

ljllx.jpg

ljllz.jpg

ljlm3.jpg

ljlm4.jpg

ljlm7.png

ljlm9.jpg

nantenami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam bir kumarbaz idi ...!

şiir konusunda başarılarına bi şey diyemesemde kumar da pek başarılı olmadığı söylenirdi .
hep kaybeder sağdan soldan para isterdi hatta başbakanlık örtülü ödeeğinden bile para verildiği rivayet edildi

kaynak :

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1115579

http://tr.wikipedia.org/wiki/Necip_Fazıl_Kısakürek

necip Fazıl’ın düşünce örgüsü din, tasavvuf ve mistisizm ekseninde gelişmiş ve fikri mücadelesini bu çerçevede sürdürmüştür. Fikir ve inançlarını yaymak için kullandığı çok sayıda edebi araç yanında yayın hayatına da girerek kendi medyasını oluşturma çabasına girmiş ve bunun için Demokrat Parti iktidarının imkanlarını kullanmak istemiştir. Demokrat parti iktidarının başvekili Adnan Menderes’e yazdığı yardım mektubu [SUP][21][/SUP] ve Demokrat partiden aldığı 147.000 liralık örtülü ödenek desteği yassıada yargılamalarına da konu olmuştur.[SUP][22][/SUP] Tarihçi Ayşe Hür hayatı boyunca devam eden bağımlılığına işaret ederek Necip Fazıl'ın örtülü ödenekten para talep etmesini "kumar bağımlılığı" ile ilişkilendirir.[SUP][23][/SUP]

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Facede bir sayfası var büyük Üstadın hergün takip ediyorum, nur içinde yatsın , [MENTION=63117]friendly[/MENTION] eline sağlık :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah razı olsun.Bende büyük hayranlarından biriyim..

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Adam yeni neslin tabiri ile king, adamın kara kökü.

webadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne Hasta bekler sabahı,
Ne Taze Ölüyü mezar,
Nede Şeytan bir günahı seni beklediğim kadar...
Geçti İstemem Gelmeni,
Yokluğumda Buldum Seni,
Bırak Vehmimde Gölgeni,
Gelme Artık Neye Yarar....

[video=youtube;tLdtxrvDwZo]http://www.youtube.com/watch?v=tLdtxrvDwZo[/video]

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lklmb.jpg

lklmg.jpg

lklmj.jpg

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3

şiir konusunda başarılarına bi şey diyemesemde kumar da pek başarılı olmadığı söylenirdi.(kim tarafından...)
hep kaybeder sağdan soldan para isterdi hatta başbakanlık örtülü ödeeğinden bile para verildiği rivayet edildi

kaynak :

Tarihçi Ayşe Hür hayatı boyunca devam eden bağımlılığına işaret ederek Necip Fazıl'ın örtülü ödenekten para talep etmesini "kumar bağımlılığı" ile ilişkilendirir.[SUP][23][/SUP]
alıntı yaptığımız şahıslara da bi baksak,
her konuda çok bildiğini zanneden bi sürü zevat çıktı,

Alıntı 1
“az önce afyon devlet hastanesinde görevli bir tanıdığım ile görüştüm. gelen cesetleri gördüğünü ve dün ölmüş gibi gözükmediklerini söyledi. sanki 1 hafta 10 gündür ölmüş gibiler dedi

mesela askerlerimiz Şırnak’ta ölmüş, fakat gelecek tepkiler düşünülerek bir helikopterle afyon'a nakledilmiş olabilirler mi? afyonda da fitili ateşe verip, kaza süsü verme çabaları vs..
------------------
Alıntı 2 (şöyle olsaydı böyle olsaydı)
Cevizoğlu: Yani bir kadın tarafından mı reddedilmiş?
* Hür: Edilmiş tabii. Sabiha hanım, Ömer Faruk Efendi’ye âşık olduğu için, Mustafa Kemal’i reddetmiş. Talip olduğunu biliyorsunuz değil mi? O hanımfendi “evet” deseydi belki de tarih değişirdi. Harbiye Nazırı olmak isteğiyle Ahmet İzzet Paşa’ya mektup yazdığında İzzet Paşa kendi üstlenmeseydi Harbiye Nazırlığı’nı ve Mustafa Kemal’e verseydi belki de tarih değişirdi.
------------------------------
ve okumak güzeldir, okumayı bilene (1)
ve okumak güzeldir , okumayı bilene (2)

RİVAYET EDİLDİ, SÖYLENİRDİ ...

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lnzhk.jpg

lnzhn.png

lnzht.jpg

lnzhv.jpg

Reaksiyon puanı
10,315

şiir konusunda başarılarına bi şey diyemesemde kumar da pek başarılı olmadığı söylenirdi .

kaynak :

necip Fazıl’ın düşünce örgüsü din, tasavvuf ve mistisizm ekseninde gelişmiş ve fikri mücadelesini bu çerçevede sürdürmüştür. Fikir ve inançlarını yaymak için kullandığı çok sayıda edebi araç yanında yayın hayatına da girerek kendi medyasını oluşturma çabasına girmiş ve bunun için Demokrat Parti iktidarının imkanlarını kullanmak istemiştir. Demokrat parti iktidarının başvekili Adnan Menderes’e yazdığı yardım mektubu [SUP][21][/SUP] ve Demokrat partiden aldığı 147.000 liralık örtülü ödenek desteği yassıada yargılamalarına da konu olmuştur.[SUP][22][/SUP] Tarihçi Ayşe Hür hayatı boyunca devam eden bağımlılığına işaret ederek Necip Fazıl'ın örtülü ödenekten para talep etmesini "kumar bağımlılığı" ile ilişkilendirir.[SUP][23][/SUP]

yahu kimsiniz siz, ne ayaksınız?
inanmış insanlara, sevdiklerine bu kininiz, bu gayzınız ne menem büyük boyutlarda ki, adları geçince elinizdeki çamur küfesiyle hemen bitiverirsiniz yanıbaşında...

necip fazıl bir peygamber değil, elbet hataları olmuş, her insan gibi o da kusurlarıyla bir hayat yaşayarak göçmüştür bu alemden.

iyi de bu hatalar onun edebi kişiliğini, topluma verdiği mesajların gravitesini bozuyor mu, engelliyor mu?

eğer burası yeri olsaydı biz de sizin sevdiklerinizin özel hayatlarına bir ayna tutar gösterirdik encamlarını ya, biz böyle sidik yarışlarına tenezzül etmeyiz, etmeyeceğiz de!

beğensek de, beğenmesek de biz onları sadece topluma verdikleri edebi eserleriyle, mesajlarıyla hatırlayacak ve dile getireceğiz.

gözündeki merteği görmeyip başkasında çapak arayan tipler, arkadaşımız buraya bir konu açmış, bu ülkenin kahir ekseriyetinin sevip saydığı, muhabbet beslediği merhum bir kişisini tanıtmaya çalışıyor, gelip burada havayı bulandırmaktan haya edin, utanın biraz, azıcık da insani değerleriniz olsun. saygı nihayetinde insan olan her kişiye lazımdır.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abi ben muhatap alıp cevap bile yazmadım. Bunlar için güzel moralimizi bozmaya bile değmez.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lpzjv.jpg

lpzk3.jpg

lpzk7.jpg

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Çok güzel bir konu, inşallah devamlı olmasını temenni ederim :) selametle

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Üstadın hakkında konuşmalar olmuş bununla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum.Ben Üstad ile 35 sene beraber olan şuan sağ olan ve kendiside yazar olan birini tanıyorum.Çok güvendiğim bi insan onun için söylediklerine inanıyorum. Necip Fazıl'ı nasıl tarif ediyor; Üstad çok sinirli bir insandı günde 3 paket sigara içerdi ve insanlara çok bağırırdı hatta çoğu hayranı yanına gittiğinde onun o yüzünü görünce bir daha kitabını okumazdı. Beşiktaş'ta bir kahveye gider çok fazla kumar oynardı kendi parası çoktu ama çok harcardı, sadece bir iki kişiden para alırdı. (Para aldığı kişilerden biri benim tanıdığım yazar biride şuan herkesin tanıdığı bir holding) Dünyanın en kibirli adamlarından biriydi ama dünyanında en zeki insanıydı oturduğu kumar masasında şiir yazar kimsenin görmediğini görür o dönemde üstad diye geçinenlerin yıllarca uğraşarak yazdığı şiirleri saniyesinde yazardı ve şiir ve söz konusunda dünyanın en iyisiydi.En iyisi olduğunu herkes bilir ama görüşlerinin bazı insanlara zıt olmasından dolayı bunu kabullenmezler.Ben yazarlığa şiirler başladım yazdığım şiirleri Necip Fazıl'a gösterirdim bana bağırır çağırıdı (Sen kimsin lan ben hayattayken şiir yazıyosun, ben varken dünyada kimse şiir yazamaz vs.) bunları söylerdi ve haklıydı hemde sonuna kadar.Necip Fazıl söylenildiği gibi Peygamber vari bir adam değildi yazdığı sözlerin hepsini uygulayan yaşayan bir adam değildi o sonuçta edebiyatçıydı aıma kötü bir adamda değildi çok iyi huyları çok iyi yanları vardı yani her insan gibi doğrusu eğrisi olan bir insandı ne herşeyi doğru diyene katılırım ne herşeyi yanlış.Tek sabit birşey var dünyanın en zeki adamı ve kendi alanında dünyanın en iyisidir.Ayrıca söylenildiği gibi hiç kitap okumamış sadece yazmış üstad okumaz yazar dermiş.Ama okumadan tarih yazınca becerememiş ve belli cevrelerin ısrarı üzerine tarih yazmayı sürdürmemiştir.

Benim tanıdığım üstad şuan 80 yaşında Necip Fazıl ile arasıda 30 yaş var.Daha detaylı anlatmak isterdim ama laf uzasın istemedim.Burayada yazmamda ki asıl neden ise adam iyide olabilir kötüde kumarmazda olabilir alkolikte biz kitabını okuruz bize ne veriyo ona bakarız yazdığını yaşamak zorunda değil.Bende kitap yazıyorum bin taneye yakın sözüm 30 taneye yakın makalem var yemin ederim en fazla 5 tanesi yaşadığım şeydir kalanları hep hayal gücü. Saygılar

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"sevgili necip, ismin temiz demek, necîb temiz demektir benden iyi bilirsin.. necip'i necis yapma. sen en cihanşumül eserlerini beş parasız paris sokaklarında dolanırken vermiş bir şairsin, cebin para para olacak diye ruhun pare pare olmasin. bilirim kalemin kıvraktır lisanın çeviktir, bilirim üc satirda ruh üflersin kagida, bilirim bir yazsan parcalarsin edebiyatin cin seddini, o lisan-i mücerred dilinle babali yokusunun yollarini yalaman beni kahrediyor necip.

sevgili necip, inandigin allah'in askina, o kudretli kalemini iktidara payanda yapacagim diye camii diregine cevirme, o kudretli kelimelerini üc kurusa parselleme üc tanesi üc kurus etmeyecek cigersizlere. sevgili necip, elinde sur-u israfil var, onu borozana cevirme.

eski dostun.
nazim."

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
lqx2k.jpg

lqx3g.jpg

lqx3u.jpg