Bursaspor: 2-1 :Fenerbahçe

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
http://www.youtube.com/watch?v=U_f9XIPSfZw
F.BAHÇE PARAMPARÇA: 2-1


Turkcell Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Bursa Atatürk Stadyumu'nda Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.Mücadele 2-1 Bursaspor üstünlüğü ile bitti.

4. dakikada Güiza ile öne geçen F.Bahçe'ye Bursaspor'da cevap 85'te Tuna ile oldu. 94. dakikada Ivankov'un penaltısı ise F.Bahçe'yi yıktı.

Fenerbahçe 1-0'ı korumak isteyince faturasını ağır ödedi. Son 10 dakikada gelen goller Fenerbahçe'yi paramparça etti.

F.Bahçe bu sonuçla geçtiğimiz hafta aynı şekilde aldığı Kocaelispor beraberliğinden sonra şampiyonluk yolunda büyük bir yara daha aldı, 44 puanda kaldı. Bursaspor ise 38 puana ulaştı.
Bursaspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele sert futboluyla akıllarda kalırken, erken bir golle durumu 1-0 yapan Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda oyunun büyük bir bölümünü Bursaspor'a teslim ederken, skoru korumaya dayalı bir futbol oynadı. Ve bu konuk ekibe pahalıya patladı.
Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'u ise ilk yarıda organize olmakta zorlanırken, ikinci yarı F.Bahçe'nin yarı alanına çekilmesiyle önemli pozisyonlar buldu.

Fenerbahçe'de bu maçta gördükleri sarı kart ile Emre ve Lugano kart cezalısı durumuna düştü. Sarı-lacivertli takım önümüzdeki hafta Eskişehirspor ile İstanbul'da karşılaşacak. Bursaspor ise Ankaraspor deplasmanına çıkacak.

DENİZ BARIŞ YEDEK, SELÇUK İLK 11'DE
F.Bahçe'de Alex'in sakatlığında İspanyol teknik adam Luis Aragones ilk 11'de değişikliğe gitti ve ilk 11'de Semih - Güiza ikilisine birden şans tanıdı.

Son haftaların formda ismi Deniz Barış yedek kulübesine çekilirken, Selçuk Barış ilk 11'e döndü. Cezalarını tamamlayan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel de tekrar kadroya dönen oyuncular oldu.

Öte yandan Bursaspor'da ise Krita ile Ali Tandoğan cezalı oldukları için maçta forma giyemedi. Tadeu'nun sakatlığında Ertuğrul Sağlam Sercan Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirdi.

İLK ATAK İLK GOL
Temposuz başlayan maçta Fenerbahçe'nin yaptığı ilk atakta golü bulması ilginçti. Uğur Boral sol kanattan ceza sahasına derinlemesine bir pas attı. Çaprazda Güiza kaleci ile karşı karşıya kaldı. İspanyol golcü şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Bursasporlu futbolcuların ise Güiza'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle hakem Halis Özkahya'ya tepkisi vardı.

17. dakikada Güiza - Semih organizasyonunda Güiza'nın ceza sahası üzerindeki vuruşu direğin yanından dışarı giderken, ilk 20 dakika geride kaldığında oyundaki temponun sürekli belirli bir çizgide olduğu gözlerden kaçmıyordu.

Özellikle Bursasporlu futbolcular oyunda hakimiyeti eline alma çabasında, F.Bahçe ise hızlı kontra ataklarla tehlikle oluşturmayı düşündü...

26. dakikada ise Bursaspor ilk tehlikeli gol girişimini gerçekleştirdi. Young Rok Lugano'dan seken topla ceza sahasında sol çaprazda Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Düşerek vuruşunda Volkan Demirel dikkatliydi.

EMRE BELÖZOĞLU VE SİNİRLİ ANLAR
LUGANO & EMRE CEZALI

İlk yarının ortalarında Emre Belözoğlu'nun sahadaki sinirli tavırları, Bursasporlu oyuncular ile girdiği ikili sert mücadeleler maça damga vururken, Bursalı tirbünlerin de Emre'ye karşı tepkisi arttı.

38. dakikada Emre Belözoğlu'nun Ozan ile girdiği mücadelede yerde adeta birbirlerinin üzerine çıkması ise sarı kartla cezalandırıldı. Kart sınırında olan Emre böylelikle önümüzdeki hafta oynanacak Eskişehirspor maçı öncesi cezalı duruma düşmüş oldu. Bekir Ozan da sarı kart sınırındaydı ve Ankaraspor ile Bursaspor'un gelecek hafta oynayacağı maç öncesi cezalı duruma düşen bir başka isim oldu.

Maçta ilk yarıda soyunma odasına 1-0 önde giden takım Fenerbahçe olurken ilk 45 dakikada akıllarda kalan iki takımın yüksek tansiyonlu mücadelesi, sert futbol, F.Bahçe'nin golün rahatlığı ile oyunu biraz daha rakibine teslim etmesi, Bursaspor'un ise organize olmakta çok ama çok zorlandığıydı. Fenerbahçe'de Daniel Güiza'nın ilk 45 dakikadaki performansı ise muhteşemdi.

BURSASPOR İKİNCİ YARIDA DAHA HIZLI
Karşılaşmada ikinci yarı ilk yarıya oranla daha hızlı başladı. 48. dakikada Sercan Yıldırım 3 Fenerbahçeli oyuncuyu geçerek ceza sahasına girdiği pozisyonda Volkan Demirel'i de geçerek golü atmak isteyince topu ayağından fazla açtı ve Bursaspor adına inanılmaz bir gol pozisyonu sonuçsuz kaldı.

46. dakikada Veli2nin çok sert müdahalesiyle yerde kalan Gökhan Gönül ise tedaviyle oyuna geri dönmüştü ama 55. dakikada yedek kulübesine yaptığı harekette devam edemeyeceğini söyledi. Gökhan Gönül'ün kötü sakatlığı Fenerbahçe cephesini oldukça tedirgin etti. Gökhan Gönül daha sonraki dakikalarda sakat sakat da olsa mücadelesine devam etti.

Bursaspor'n ilk yarıdaki durgunluğu ikinci yarıda gitmiş gibiydi. Özellikle yeşil beyazlı ekip hatalar yapan Fenerbahçe savunması karşısında dakikalar ilerledikçe daha fazla gol poisyonu bulurken, Fenerbahçe kontra ataklarla Bursaspor'u az adamla yakalayarak ikinci golü bulmak istiyordu.

GÖKHAN GÖNÜL'DEN BÜYÜK FEDAKARLIK
Fenerbahçe'de sakatlanan Gökhan Gönül'ün yerine ise ilk önce Önder Turacı ısınarak oyuna girmek için hareketlendi. Luis Aragones bu değişiklikten 60. dakikada vazgeçti, Önder Turacı yine eşofmanlarını üstüne giydi. Aragones'in tercihi Gökhan Emreciksin oldu.

Bu arada 60. dakikada sarı kart gören Lugano da Eskişehirspor maçı öncesi cezalı duruma düştü. 61. dakikada Deivid'in yerine Gökhan Emreciksin oldu. Deivid oyunda kaldığı süre içine inanılmaz pas hatalasrı ile akılda kaldı. Belki de F.Bahçe'nin en kötü performans sergileyen oyuncusuydu, Alex'in yokluğunda oyun kurucu kimliği sorumluluğunu üstlenemedi.

F.BAHÇE OYUNDAN DÜŞTÜ
Ertuğrul Sağlam'ın oyuna müdahalesi ise 63. dakikada oldu. Romaschenko ve Gökhan Güleç oyuna dahil olurken, Young Rok ile Veli saha kenarına geldi. Fenerbahçe dakikalar geçtikçe 1-0'ı koruma pskolojisini daha fazla sahada yansıtan takım olurken, Bursaspor'un etkisi artıyordu.
Fenerbahçe'de son çeyrek dilime girilirken Luis Aragones'in oyuna ikinci müdahalesi ise Uğur Boral - Vederson değişikliği ile oldu. Fenerbahçe'nin oyundan tamamen düştüğü dakikalarda Aragones takımını yeniden ayağa kaldırmayı düşünüyordu.

75. dakikada Roberto Carlos'un frikiğini Ivankov güçlükle köşeden çıkartırken, 1-0 gibi tehlikeli bir skor Fenerbahçeli taraftarları tedirdgin ediyordu. Sarı-lacivertli takım tamamen kendi yarı alanına çekilmiş, Güiza ileride tek forvet kalmış ve uzun paslarla maçı bitirme hedefindeydi.

Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliğinde ise 85. dakikada Semih Şentürk oyundan alındı. Gürhan Gürsoy oyuna dahil oldu. Bursaspor'da da Volkan Şen çıktı, Halil Zeybek girdi.

ÇEKİLİRSEN, ÇEKERSİN!
SON 10 DAKİKADA FENERBAHÇE YIKILDI

F.Bahçe'nin oyunu geride kabul edişinin faturası ise durdu durdu ve 86. dakikada çıktı. Ceza sahası içinde Tuna önünde kalan topa iyi vurdu. Durum 1-1 oldu. Golün şoku Fenerbahçe'nin üzerine kara bir bulut gibi çöktü.

Kalan son 5 dakikada Fenerbahçe panikle Bursaspor yarı alanına yerleşmek istedi ama istediği pozisyonları bulamadı ve Bursaspor'a karşı sahasında büyük boşluklar verdi.

Uzatmaların son dakikası olan 94. dakikada ise Sercan Yıldırım ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.F.Bahçeli futbolcuların hakeme büyük itirazı vardı. Penaltıyı Ivankov kullandı ve Bursaspor kalecisi durumu 2-1 yaparken, kariyerinin 34. golüne imza attı.

Bu golün ardından sona eren maçta Bursasporlu futbolcuların büyük coşkusu, Fenerbahçe'de ise 1-0 öndeyken geriye çekilen ve oyunu bırakan bir takımın aldığı skor ve sarı-lacivertli taraftarların oyunculara büyük öfkesi vardı. Fenerbahçe çok şey kaybetmişti.

KAYNAK
 

venselos

Asistan
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
306
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yok yok bu takım lanetli kardeşim, para pul da fayda etmiyor.
 

UgurABA

Müdavim
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
5,149
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
Para pul değil ruh lazım bunu anlamadan hiçbişey yapamazlar :)
 

sonmodel06

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
hahaha dün çok konuşan fenerlilere bakın güler mi
 

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Ahanda Bursa kebap valla

Not habere kaynak link ekleyelim lütfen.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Ayrıntılar birazdan gelecek...

Sonuç süper oldu valla. Bursa'nın attığı penaltı için penaltı değil deniliyor...
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
bursanın galibiyetini Ömer Çavuşoğlu'na hediye ediyorum ve aynı şekilde gülüyorum kendisine ..
 

venselos

Asistan
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
306
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
2eyi60w.png


Ne ruhu be kardeşim onlardaki Nane ruhu.:D
 

crazyboys90001

Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2008
Mesajlar
1,266
Reaksiyon puanı
32
Puanları
0
bırakın itişmeyi beyler.adam gibi olalım.akıllı olalım.fener-gs avrupayı sarsması için hepimiz bir olalım.brakın artık şu eski kafaları.dünya değişiyor.iyi günler.hörmetler. ULTRASLAN
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Bütün camiamıza geçmiş olsun :(
 

Qew

Öğrenci
Katılım
20 Mart 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bursa sporu tebrik ediyorum
 

Cuslaw

Öğrenci
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
bırakın itişmeyi beyler.adam gibi olalım.akıllı olalım.fener-gs avrupayı sarsması için hepimiz bir olalım.brakın artık şu eski kafaları.dünya değişiyor.iyi günler.hörmetler. ULTRASLAN

Bencilliğin bu kadarı....
İnadına Teksas başka bişey demiyorum :happy:
 

malatya

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
aha buda kapak olsun dün bize gülenler şimdide bi kahkaha atsında bizde sırıtalım....
 

karcx

Müdavim
Katılım
26 Şubat 2009
Mesajlar
2,391
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Bütün fenerliler <B>"Müslüm baba'dan paramparça"</B>yı dinleyerek kendinize gelin...
Ultraaslan
 

titanyum

Müdavim
Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
3,795
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
:angry:hey bensizin oynayacağınız futbolun içine:angry:
 

Rapchy

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
63
Bursa küçümsenicek bir takım değil bana o kadar tuhaf gelmedi yenilmeleri ama o R.Muhtarın karşısında kahkaha atam adam gibiler için iyi olmuş
 

Cuslaw

Öğrenci
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Bursa gibi takım , Teksas Gibi taraftar yok diye düşünüyorum
 
Üst